{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
276 visninger | Oprettet:

Hvilket samfund ønsker vi at leve i? {{forumTopicSubject}}

Hvilket samfund ønsker vi at leve i?

Det spørgsmål burde vi stille os selv, når vi accepterer en kæmpe oprustning, som sker på bekostning af penge til andre samfundsværdier. Sundhedsvæsenet f.eks. - og uddannelse.

De kommunistiske og tidligere kommunistiske lande, som Rusland, havde andre samfundssystemer end vores de riges ret til at udnytte de fattige, de syge og dem, systemet selv har gjort arbejdsløse.
Jeg kan ikke tage stilling til Ruslands grund til at invadere Ukraine, jeg har flere gange spurgt hvorfor, men får ikke noget svar. Der var imidlertid nogle interviews før der blev lukket for journalister også, og jeg husker så meget som muligt fra dem. Derimod kan jeg tage stilling til Zelenskyj og hans støtters metoder, og de er igang med at udelukke kommunistiske og tidligere kommunistiske lande fra verdenssamfundet. I den kapitalistiske verden lader man mennesker dø af sult og kulde hvis man ikke kan bruge dem som arbejdsslaver.

Jeg er socialist, d.v.s. at jeg tror på et kapitalistisk samfund med et socialt sikkerhedsnet, hvor de socialt svage også har ret til et ordentligt liv. Det kan sagtens lade sig gøre, Aksel Larsen og en socialdemokratisk regering viste hvordan i 60erne og 70erne.

Alligevel er vi nu endt i en situation, hvor mennesker i Danmark må fravælge livsvigtig medicin fordi de ikke har råd. Deres rådighedsbeløb var så skrabede som muligt for at skaffe penge til skattelettelser til de velbjergede, og det hele væltede for dem, da vi fik inflation og kæmpe varmeregninger. Det er ikke i orden at verden er så utryg for nogen!

Den bagvedliggende konflikt mellem Rusland og Ukraine er kampen mellem de rige og de fattige, hvor de rige hævder at de bestemmer det hele, og også kontrollerer de fattiges liv. Hvis det er frihed, så er det kun frihed for dem, der har penge at betale med.
For at rage penge til sig er de rige lande igang med at ødelægge hele kloden med forurening og klimaproblemer.

For at klare sig godt i den verden skal man øve sig i egoisme og hensynsløshed tilsat og krydret med formålstjenlige løgne.

Er det sådan en verden vi ønsker at leve i? Eller skal vi forlange at problemerne mellem Ukraine og Rusland m.fl. løses med dialog, og med verdens fredsorganisationer som mæglere?
Ellers står Kina næst i køen til udstødelse, og de finder sig heller ikke frivilligt i det.


Kommentarer på:  Hvilket samfund ønsker vi at leve i?
 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 7 Følgere: 22 Emner: 232 Svar: 2.167
  #2   1. feb Godt indspark Alis

  Jeg kan ikke svare på alle dine spørgsmål, ej kan jeg løse alle problemer.
  Men jeg opfordrer alle til at arbejde som frivilligt, ikke for at redde samfundet, men for at bidrage til samfundet.

  Noget helt andet er at jeg fryder mig om Ukraines store indsats imod korruption som de har igang sat i dag, det er en skridt i den rigtige retning mener jeg. smiley


 • #3   1. feb Jojo - har du en link om Ukraines indsats mod korruption? Jeg så noget lignende på Facebook, men også uden link.

 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 7 Følgere: 22 Emner: 232 Svar: 2.167
 • CarstenJ
  CarstenJ Tilmeldt:
  dec 2012

  Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 96
  #5   2. feb Kommunisme og socialisme vil altid fejle, uden kapitalisme. Betingelsen for at socialisme fungerer er, at nogle trodser systemet, og skaber noget af værdi - som så kan blive beskattet så pengene kan blive omfordelt, så dem der ikke yder, også får som dem der yder. Når ikke der længere er nok der yder, kollapser disse systemer - det er hvad man ser i Danmark nu. Lavere konjukturer og for få der yder mere end de nyder, koster på velfærd, uddannelser, ældrepleje etc.

  Jeg er stor tilhænger af den rene kapitalisme, og synes at den Russisk-fødte amerikaner Ayn Rand havde nogle meget spændende teorier, som holder selv den dag i dag.

  "Capitalism demands the best of every man—his rationality—and rewards him accordingly. It leaves every man free to choose the work he likes, to specialize in it, to trade his product for the products of others, and to go as far on the road of achievement as his ability and ambition will carry him. "

  Det er jo utroligt smukt formuleret. Hun mente at staten skal blande sig mindst muligt i folks liv og blot skabe de mest basale rammer for at folk kan leve deres liv som de ønsker, og skabe de muligheder de ønsker.


 • #6   2. feb CarstenJ #5

  "Når ikke der længere er nok der yder, kollapser disse systemer - det er hvad man ser i Danmark nu. Lavere konjukturer og for få der yder mere end de nyder, koster på velfærd, uddannelser, ældrepleje etc. "

  De lavere konjukturer skyldes netop kapitalismen. Da Poul Schlüter og hans regering tog over 1982 begyndte det at gå tilbage. Regeringen gik igang med at afskaffe de offentlige arbejdspladser og det skabte naturligvis arbejdsløshed. Meningen var at det private arbejdsmarked skulle ansætte de ledige, men der bliver kun skabt private arbejdspladser hvis man kan tjene penge på det.
  Fra at mennesker og menneskelig trivsel var målet og målestokken blev det nu økonomi man målte efter. Der er rigtig mange, der har måttet sande at penge ikke skaber lykke, men det er der andre livsværdier, der gør.

  " Hun mente at staten skal blande sig mindst muligt i folks liv og blot skabe de mest basale rammer for at folk kan leve deres liv som de ønsker, og skabe de muligheder de ønsker. "

  Og hvor tog Ayn Rand fejl. Det er simpelthen uhyggeligt hvor staten blander sig i folks liv efter at man her i Danmark er gået mere og mere over til rendyrket kapitalisme. Selv de arbejdsløse kan ikke få lov at være i fred. Staten blander sig også i hvad de skal bruge deres tid til.
  Det man har sat overstyr er de menneskelige værdier, for dem kan man ikke tjene penge på.
  Du har åbenbart en mærkelig opfattelse af at socialister ikke bestiller noget, og at det kun er det private erhvervsliv, der skaber værdier. Mange socialister bestiller mere end de fleste, for de er engageret i samfundet og deres medmenneskers trivsel, mens mange i det private erhvervsliv kun er optaget af sig selv og af hvordan de kan tjene penge, og bange for hvad der sker, hvis de ikke kan.


 • #7   2. feb Jo jo # 4

  I aftes forsøgte jeg at få oversat dine links, men der kom denne dumme hund. Jeg prøver igen i løbet af dagen.


  profilbillede
 • #8   2. feb Alis, jeg var enig med dig i de første 4 linier af dit oplæg, men så .., også lidt enig i andet.

  Jeg kan ikke tage stilling til Ruslands grund til at invadere Ukraine, jeg har flere gange spurgt hvorfor, men får ikke noget svar. jvf. Alis

  Men der er jo blevet givet masser af begrundelser, links osv. Men de passer ikke til din forestilling, derfor du nægter at anerkende de grunde som er.

  Derimod kan jeg tage stilling til Zelenskyj og hans støtters metoder, og de er igang med at udelukke kommunistiske og tidligere kommunistiske lande fra verdenssamfundet. I den kapitalistiske verden lader man mennesker dø af sult og kulde hvis man ikke kan bruge dem som arbejdsslaver. jvf. Alis

  Ja, jeg har godt lagt mærke til hvordan du har ladet dig inspirere af en anden person her, som ikke kan andet end at håne Zelenskij.

  Men hvordan kan du på nogen måde, eller delvist, se kommunisme som noget godt?

  Du taler om Zelinskij og hans støtters metoder? Hvad gør at du har så svært ved at forstå at Putin angreb af et suverænt land, der IKKE tilhører Rusland mere?
 • #9   2. feb Selv de arbejdsløse kan ikke få lov at være i fred. Staten blander sig også i hvad de skal bruge deres tid til.
  Det man har sat overstyr er de menneskelige værdier, for dem kan man ikke tjene penge på. Jr. Alis


  Jamen altså Alis, det er sq da også frækt af Staten at blande sig i, hvad de bruger deres tid til, hvad bilder dig sig i grunden ind smiley smiley smiley

  Så længe de arbejdsløse får ydelser fra Staten, skal de stå til rådighed, det er lige så klart som Ammen i Kirken, vil de ikke det, kan de jo bare melde sig ud, der er ingen tvang i DK på det punkt.

  Og menneskelige værdier, er det at have gode ideer til vækst, eller er det bare at være sød og venlig ??


 • #10   2. feb Jeg synes vores samfund flyder og jeg samligner med 50 år siden, historien som jeg har lært i skolen og siden hen oplevet. Forandring begyndte at tage rigtig fat i slut 60/70'erne, hvor gadebillede begyndte at blive multicolor, det skulle være så godt, men blev en katastrofe for vores lille trygge land. Det har kostet på alle kontier, det har lavet om på vores syn på, hvad det vil sige, at være dansk.

  Vi har fået mundkurv på, vi har fået lavet om på vores sprog, mange ord i det danske sprog er blevet strengt forbudt, vores madkultur kan ikke bare serveres, hvad vi må sige offentligt/ytringsfriheden, vi har fået no go zoner, vi har fået lavet om på gamle kvarterer, vi har fået Moskeer, vores politiker skal have sikkerhedsvagter, vores sundhedsvæsen er blevet forringet pga massebelastninger, vi har fået masser af tiggere på offentlige steder, vi har overfyldte fængsler, overfyldte borgerservice, overfyldte hospitaler, jeg føler ikke mere, der er plads til dem, som har betalt til det danske samfund i en menneskealder og den generation som kommer efter.

  Det kan ikke være mere sørgeligt - jeg kan ikke kende Danmark mere, jeg har ikke mere at prale af, men jeg betaler i den grad til det danske samfund, det er nok fordi jeg ikke er klog nok til at lade være, jeg er hamrende træt af, at betale til et samfund, som prioriterer helt hen i vejret - den dag jeg får brug for hjælp, kan jeg nok ikke få det.

  Er det retfærdigt ??


 • #11   3. feb Cris7 # 8

  [i]"M[i]en der er jo blevet givet masser af begrundelser, links osv. Men de passer ikke til din forestilling, derfor du nægter at anerkende de grunde som er. "[/i]

  Så gjorde du det igen. Du fremstiller den krigspropaganda vi bliver oversvømmet med som realiteter, og kalder mine meninger for forestillinger. Det er en forkert fremstilling.

  [i]"Ja, jeg har godt lagt mærke til hvordan du har ladet dig inspirere af en anden person her, som ikke kan andet end at håne Zelenskij. "[/i]

  Jeg lader mig ikke inspirere af nogen, jeg tænker selv og har min egen mening.

  [i]"Men hvordan kan du på nogen måde, eller delvist, se kommunisme som noget godt? "[/i]

  De lande der ønsker at leve med kommunisme har ret til selv at bestemme, og jeg forstår dem godt, for den sociale lighed er langt bedre i kommunismen end den er i kapitalistiske lande.
  Vesten bekæmper kommunismen fordi de stærke i vores verden ønsker skævhederne. Det giver fordele til dem selv.
  Ved nazismens magtovertagelse i Tyskland i 30erne var resten af Europa langt mere bange for kommunismen end for nazismen. De blev klogere.


 • #12   3. feb Jetset # 9

  "Så længe de arbejdsløse får ydelser fra Staten, skal de stå til rådighed, det er lige så klart som Ammen i Kirken, vil de ikke det, kan de jo bare melde sig ud, der er ingen tvang i DK på det punkt. "

  Nej, de skal ikke stå til rådighed, de er frie mennesker. Statens opgave er at sørge for arbejde til alle, så de kan tjene en løn der dækker deres nødvendige udgifter. Der er rigeligt med opgaver at tage fat på og masser af ting, der ikke bliver gjort. Stillingerne bliver bare ikke oprettet p.g.a. dem, der ikke vil betale skat.

  "Og menneskelige værdier, er det at have gode ideer til vækst, eller er det bare at være sød og venlig ?? "

  Det var et meget lille lager, du har at vælge imellem. Menneskelige værdier er i alle tilfælde ikke at svine vores klode så den måske nu er på vej mod en katastrofe. Menneskelige værdier er at udvikle sine evner til forståelse og omsorg for alt levende i verden og de nødvendige livsbetingelser.


 • #14   3. feb Jeg kan se at din profil er oprettet for 12 min. siden.

 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 7 Følgere: 22 Emner: 232 Svar: 2.167
  #28   4. feb Og det er sikkert heller ikke studenterhuen, der har trykket.


  Roligt nu Annella
  Se nu først at få din link til at fungere, ingen her vil vel abonnere Die Zeit. smiley


 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 7 Følgere: 22 Emner: 232 Svar: 2.167
  #30   4. feb Fint Annella
  Så prøv at trykke på dit link. smiley

  Jeg har det faktisk lidt på samme måde med nogen af mine links fra medier jeg abonnere på, de vil ikke linkes videre.


Kommentér på:
Hvilket samfund ønsker vi at leve i?

Annonce