{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
515 visninger | Oprettet:

Annektering {{forumTopicSubject}}

Putin vil fredag klokken 15 lokal tid - klokken 14 dansk tid - sætte sin underskrift på, at regionerne Luhansk, Donetsk, Kherson og Zaporizjzja annekteres.

Så vil han vel også erklære at 'specialoperationen' er ovre, for han gik jo kun efter Luhansk og Donetsk. Eller?
Kommentarer på:  Annektering
 • #1   29. sep Cris7 Putin er dum nok til at forsætte og Ukraine vil da heller ikke sige at det er ok og Putin er snart en færdig mand i Rusland tror sku ikke de gider ham længere.

 • #2   29. sep Nej men hvis han har fået de 2 steder han har gået efter og 2 i bonus. Så skal han stoppe på fredag kl 15.00 smiley
  Synes jeg


 • #3   29. sep Nej, selvfølgelig vil Putin ikke stoppe.

  Og ja, Putin er snart færdig. Ingen tvivl om det.

  Putin's FSB har jo været ganske gode til at forgifte folk rundt om i verden, de ikke synes om. Eller tvangslande fly, for at få fat på en kritikker.

  Forhåbentlig vil en eller anden, rette samme metode mod Putin.

  Jeg forstår ikke nogen der synes det muligvis er synd for Putin. Forstår det ganske enkelt ikke.

 • #4   29. sep Cris

  Jeg tror ikke at nogen synes det er synd for Putin, men jeg kan godt se at der åbent kritik om alt på jorden som han får skyldt ind.

  Dette er urimeligt, dog også forståeligt, kunne han bare acceptere at andre lande har et demokratisk system på godt og ondt.


 • #5   29. sep Cris

  En tilføjelse mht. annektering.

  Det gør mig ikke så meget at de 4 regioner er ulovligt annekteret.
  Hvad der kommer til at betyde meget om hvad der sker fremadrettet.

  Hvis Putin sender Ukrainske mennesker som bor i området i krig imod deres vilje og imod deres egne landsmænd er det en krigsforbrydelse fra den øverste hylde.

  Og jeg tror ikke at Dumaen er med på den.


 • #6   29. sep Ja vi har sovet længe

  Afsættelsen af Janukovitsj førte til prorussiske reaktioner øst i Ukraine og på Krim-halvøen. Prorussiske separatister tog kontrollen over Krim i februar 2014, og Rusland annekterede den kort efter. Ruslands handlinger var i strid med folkeretten og udløste den internationale konflikt mellem Rusland og Vesten


  Men nu kommer vi til at fryse røven så skal vi hjælpe


 • #7   30. sep EILMELDUNG 14:33 UHR

  Præsident Vladimir Putin har erklæret regionerne Kherson, Donetsk, Luhansk og Zaporizhia for russisk territorium. Det skal kontraktmæssigt forsegles i dag, sagde han i en tale i Moskva.

  "Jeg ønsker, at regeringen i Kiev og dens virkelige herrer skal høre mig," sagde Putin. "De mennesker, der bor i Folkerepublikkerne Donetsk og Luhansk, Kherson og Zaporizhia, vil blive vores borgere. For altid."  Skræmmende men desværre sandt.

  ! Forhåbentlig vil det ikke komme til en yderligere eskalation med endnu flere ofre, det vil formentlig snart blive afgjort, hvor langt Rusland vil gå, hvis Rusland fra deres synspunkt bliver angrebet af Ukraine i betragtning af hvor tæt de ukrainske tropper er på disse "nye russiske territorier"

  Jeg er spændt på om der kommer en reaktion fra Kiev, EU's medlemslande, USA og NATO hvis overhovedet der kommer en reaktion, og hvordan Kina og Indien forholder sig.


 • #8   30. sep Rasmus Tanholdt kan i alle tilfælde ikke lide Putin.

  Putin gav Vesten en ordentlig overhaling. Så slemme er vi forhåbentlig ikke. Men som den der ser med andre briller end vores velopdragne havde han nu også ret i noget af det, han sagde.

  Nu holder vi alle vejret og venter i spænding på reaktioner på både annekteringen og sabotagen på gasledningerne. Og om der bliver valg.


 • #9   30. sep Ukraine ansøger nu om fremskyndet NATO-medlemskab
  Regeringen i Kiev reagerer på Ruslands annektering af ukrainske territorier: Ifølge præsident Volodymyr Zelensky søger landet om fremskyndet NATO-medlemskab.

  Er Selenskij så ikke lige så utroværdig som Putin? Ukraine havde lovet at tage afstand fra et NATO medlemsskab.


 • #10   30. sep Det burde være umuligt at Ukraine kan blive medlem af NATO, de opfylder ikke betingelserne.

 • #11   30. sep Alis

  Jeg vil mene at hvis det bund korrupte Ungarn kan, så er der intet i vejen for Ukraine.
  Nu hvor Putin har fået ram på alle Nazister i de 4 regioner , Nu hvor Putin opretter et demokratisk system i delen af Ukraine efter et demokratisk afstemning, så er Ukraine stueren.

 • #12   30. sep Annella

  ."Jeg ønsker, at regeringen i Kiev og dens virkelige herrer skal høre mig," sagde Putin. "De mennesker, der bor i Folkerepublikkerne Donetsk og Luhansk, Kherson og Zaporizhia, vil blive vores borgere. For altid."

  Der er bare den lille problem at Putin IKKE hersker i de 4 provincer og især ikke in Zaporizhia, en hel del af de lokale vil ikke annekteres.

  Det er ifølge en del lokale en stort rodebutik og det er ikke Putin som betaler løn til syge personalet, post væsen og atomkraft værket in Zaporizhia.

  Jeg kom faktisk at tænke på de Puppet show, Putin tror han kontrollerer showet, men de lokale danser ikke.

  Det bliver en langt vinter smiley • #13   30. sep #11
  jojo


  smiley smiley smiley Godt jeg selv har humor og også forstår både ironi og sakasme.


 • #14   30. sep Jojo - hvis Ukraine bliver medlem af NATO så vil danske soldater også kunne komme i krig, og vi andre vil komme til at betale endnu mere og fryse endnu mere.

  Demokrati er ikke altid lykken og det løser ikke alle problemer. Derfor er der en del stater, der ikke går ind for demokrati.


 • #15   30. sep Alis

  Du er langt foran mig i situationen in Ukraine, personligt aner jeg ikke hvad er op eller ned,

  Spørgsmål.

  Har Putin annekteret 4 provinser in Ukraine, og hvis de har, hvorfor bombarderer de deres egne in Zaporizhzhia, 6 missiler angreb en konvoj med civile i dag hvor mere end 28 personer døde og over 80 blev såret.

  Enten så ejer Putin de provinser eller ejer han dem ikke.

  Alis, jeg aner ikke hvad er op eller ned med Nato medlemskab til Ukraine, jeg aner ikke hvilken medier taler sandt og hvad er spin.
  Jeg stoler hverken på Putin eller Zelensky, de er i krig mod hinanden og bruger alle kneb de kender og her har Putin flere artier forspring på Zelensky.

  Jeg stiller den spørgsmål, hvad er det Putin vil opnå, ved du det.

  Med bombningen af Nordstream 1 og 2 er der gået stor politik i sagen, og jeg tror ikke at engang du ved hvordan det virker.

  En ting er sikker, det ved Putin hellere ikke, det vil overraske mig hvis Putin overlever hans politiske fremtid hvis vi må tro på at den information som kommer fra Rusland er troværdigt.

  Kaos er det blevet til, jeg tror ikke vi finder ud af hvem satte de hele i gang.
  Det bliver en langt vinter smiley


 • #16   30. sep En sjovt detalje fra Putins sejr tale idag.

  Han erklærer at det er USA som er den største atom trussel in vores verden og henviser til Hiroshima og Nagasaki.

  Det er sku mærkeligt, Rusland er den allerstørste atom magt i verden og alene Rusland ejer mere en 55% af alle atom våben i verden.

  Rusland er Nord Korea største støtte, og NK rasler med atom trusler og at de kan nå USA, Rusland varsler atom krig in Europa.

  Men på en eller andet møde er det USA som er farligt. Er der en som kan forklare logikken her.

  I hans sejrs tale nævner han også at det var USA som ødelagte Cologne, Berlin, Dresden og Hamburg, og det kan han jo godt ha ret ind o)

  Han nævner også at det er Anglo sakser som har ødelagt de to gasledninger, men hvem er de Anglo sakser, en som har et bud.

  Som et ekstra gave havde Putin en besked til hans landsmænd og kvinder, Putin vil aldrig anerkende LBGTQ og lignede.
  Og det giver vel mening o)


 • #17   30. sep Jojo jeg nøjes med at skrive enig og ja enten er de besat eller også er de frie smiley

 • #18   1. okt

  profilbillede
 • #19   1. okt Jojo - Nu vil jeg prøve at tage dine spørgsmål et ad gangen. Jeg har heller ikke overblik over hvad der sker, men jeg har nok en anden synsvinkel end du har.

  "Har Putin annekteret 4 provinser in Ukraine, og hvis de har, hvorfor bombarderer de deres egne in Zaporizhzhia, 6 missiler angreb en konvoj med civile i dag hvor mere end 28 personer døde og over 80 blev såret. "

  Hvis det var en ordre fra Moskva? Zelenskyj har jo også hele tiden spillet russere ud imod hinanden, men det synes Vesten ikke at have reageret imod, eller forsøgt at løse problemerne.

  "Jeg stiller den spørgsmål, hvad er det Putin vil opnå, ved du det. "

  Det er min opfattelse at han vil bremse de neoliberale principper og genindføre de kommunistiske. Det er to helt forskellige måder at tænke på, og vidt forskellig samfundsopfattelse. Iflg. neoliberalismen er det dem, der ejer produktionsmidlerne og pengene, der ejer samfundet, og som bestemmer. I flg. kommunismen er det befolkningen, som regel nævnt som arbejderklassen, der ejer samfundet.

  Officielt er Rusland liberalt nu, det blev de jo tvunget til, men mennesker, der er vokset op i Rusland og Ukraine er vokset op med kommunisme, og det siger sig selv at det præger deres tankegang endnu.
  Det var en forbrydelse imod hele kloden at Reagan mente at det var kun et spørgsmål om at vælte Sovjetunionen og så tvinge dem til at blive liberale. USA har altid kørt andre lande ned med økonomiske sanktioner for at få magt over dem, og det gjorde de også med Sovjetunionen.

  "Med bombningen af Nordstream 1 og 2 er der gået stor politik i sagen, og jeg tror ikke at engang du ved hvordan det virker. "

  Er der nogen andre, der ved det? Vi må vel bare følge med og prøve at få et overblik.

  "det vil overraske mig hvis Putin overlever hans politiske fremtid hvis vi må tro på at den information som kommer fra Rusland er troværdigt. "

  Nej, det er meget stærke kræfter han er oppe imod.
  Nazismen havde så meget medgang i starten fordi man troede de var bolværket imod kommunismen. Da man så hvad det endte med, skiftede folk mening - eller de fleste gjorde, nu har vi jo nynazismen.

  "Kaos er det blevet til, jeg tror ikke vi finder ud af hvem satte de hele i gang. "

  Det er meget ubehageligt når man ikke kan finde ud af, hvem de er ven og hvem der er fjende.

  "Men på en eller andet møde er det USA som er farligt. Er der en som kan forklare logikken her. "

  Ja, det drejer sig ikke om hvem der har flest atomvåben men om hvem der skaber mest splid.

  "Som et ekstra gave havde Putin en besked til hans landsmænd og kvinder, Putin vil aldrig anerkende LBGTQ og lignede. "

  Så må vi arbejde på at ændre hans og ligestillede russeres mening. Det er lykkedes mange andre steder.
  Mette Frederiksen har også nogle holdninger, jeg i den grad er uenig i, men fordele ved hende som statsminister er større end ulemperne.
  Gid livet var mere enkelt.


 • #20   1. okt
  Tak Alis

  Jeg sætter som altid stor pris på din anderledes måde at tænke på.
  Vi gamle har for vane at ruste fast i vores tænkning smiley

  Jeg melder tilbage senere


 • #22   1. okt #19
  Alis


  Det var en forbrydelse imod hele kloden at Reagan mente at det var kun et spørgsmål om at vælte Sovjetunionen og så tvinge dem til at blive liberale. USA har altid kørt andre lande ned med økonomiske sanktioner for at få magt over dem, og det gjorde de også med Sovjetunionen.

  Har du endnu ikke fattet, at Reagan ikke havde det mindste at gøre med kommunismens og dermed også med Ruslands fald?


  Ja, det drejer sig ikke om hvem der har flest atomvåben men om hvem der skaber mest splid.

  Det kan vist ikke siges bedre -


 • #23   1. okt Annella

  "Har du endnu ikke fattet, at Reagan ikke havde det mindste at gøre med kommunismens og dermed også med Ruslands fald? "

  Vist havde han så!
  Jeg ved godt at du har en anden mening, men det er altså min!


 • #24   1. okt Alis

  Igen tak for dit fine svar.

  Du taler meget om neo liberalism, og andre fine ord og jeg aner ikke hvad de betyder.
  Jeg ved godt at jeg kan slå det op, men det siver ikke ind smiley

  Dette med kommunisme forstår jeg hellere ikke, når jeg nu ser de rige olie garker og den klare opdeling af de fattige in Rusland, hvis Putin vil kommunisme har han klart fejlet, også mht. hans egen formue og ejendommer.
  Videre er befolkningen i minus vækst både finansielt og føde raten.
  Jeg har været lidt på Cuba, og det siges der at de er det sidste kommunikan stiske land i verden og når jeg oplever befolkningen der er jeg enig, her er man kun marginalt rige.

  Mht. Reagan, og hvad du skriver om at Rusland blev tvunget til ændringer, Jeg har altid troet at den bedste periode in Rusland var da Reagan og Gorbatjov var lidt på talefod, videre ført af Boris Jeltzin som jeg så godt som i går kan huske stående ovenpå en sovjet tank og snakkede til folket, dette mener jeg var de godt tider, men det ud fra mit synspunkt.


  Ja, det drejer sig ikke om hvem der har flest atomvåben men om hvem der skaber mest splid.

  Her bliver vi nok ikke enig, Det er Putin med hans udtalelser om at bruge atom våben og skaber splittelse. han har gang i det in Syrien, han har en stort militært magt in Israel og han støtter helt åbent Rocket manden in Korea med våben og viden.
  Godt at vide hvad der kommer til at ske i dette lukkede land mht. atom våben, men godt ser det ikke ud.


  Mht. LBGTQ er jeg helt enig, må Rusland følge deres venner på Cuba smiley :


 • #25   1. okt Jojo #24

  "Du taler meget om neo liberalism, og andre fine ord og jeg aner ikke hvad de betyder. "

  Så må jeg prøve at forklare det så godt som det er muligt.

  Liberal er et latinsk ord, der betyder fri. I det private erhvervsliv bliver det til frihandel. Mennesker med et selvstændigt erhverv skal have mulighed for at handle hvor der er kunder til deres varer. Så langt så godt, det er jeg enig i.
  Det har desværre udviklet sig til en ekstremistisk form, hvor de, der sidder på produktionsapparatet og pengene tror det er dem, der ejer det hele, og dem der skal bestemme det hele. Det er neoliberalismen, og det er en negativ udvikling, hvor mennesker drives af egoisme og selvstændigt begær.
  De har også privatiseret sundhedssystemet og driver det efter samme metoder, og det fungerer ikke. Det duer simpelthen ikke at aktionærerne og deres overskud bliver vigtigere end mennesker og patienter.

  "Dette med kommunisme forstår jeg hellere ikke, når jeg nu ser de rige olie garker og den klare opdeling af de fattige in Rusland, hvis Putin vil kommunisme har han klart fejlet, også mht. hans egen formue og ejendommer. "

  Akkurat som du ser det i resten af de neoliberale lande. Det blev tvunget ned over hovedet på Rusland.
  Kommunismens oprindelige ide er at "yde efter evne og nyde efter behov". Hvor meget der er tilbage af det ved jeg ikke, men det var det grundlag kommunismen byggede på. Forskellen på rig og fattig er blevet mere stor i Rusland, og de har mange gadebørn.
  I "Debatten" hørte jeg Lars Løkke sige at man havde lavet samhandel med Rusland, bl.a. angående levering af gas, idet man mente at med venlighed og samarbejde kom man nok længst. Det var lige præcis den holdning Sovjetunionen forsøgte at beskytte sig imod, fordi de vidste at det ville føre til store sociale forskelle ligesom i resten af verden.
  At Putin har reddet sig selv kan jeg ikke have ondt af, han forsøger også at redde resten af de tidligere kommunistiske lande.
  Jeg ville bare ønske de ville holde op med at lade militæret gå strækmarch, det irriterer mig hver gang.

  "Videre er befolkningen i minus vækst både finansielt og føde raten. "

  Sikkert - vores del af verden tager ikke hensyn til de tidligere kommunistiske lande. For ikke så mange år siden havde Frankrig en socialistisk præsident. Det reagerede den neoliberale verden på ved ikke at ville handle med dem eller låne dem penge, for man havde ikke længere tillid til Frankrig, sagde man. Den neoliberale verden har mange metoder til at tvinge deres forkvaklede normer igennem.

  "Mht. Reagan, og hvad du skriver om at Rusland blev tvunget til ændringer, Jeg har altid troet at den bedste periode in Rusland var da Reagan og Gorbatjov var lidt på talefod,"

  Det var bluf. Det blev fremstillet som om det var alle tiders, men i virkeligheden trak man tæppet væk under de tidligere kommunistiske lande.

  Jeg har aldrig rigtigt forstået hvad der sker i Syrien. Det vil kræve en hel del tid at sætte sig ind i det, som jeg ikke har kunnet sætte af endnu. Det var vist ved det arabiske forår at det gik galt.

  Nu håber jeg bare på det bedste for fremtiden, men man skal nærmest have lup for at få øje på vilje til fred, som der kunne bygges noget på.


 • #26   1. okt Tak Alis

  Det sætter jeg pris på, når du skriver at det er fra Latinsk er jeg med, det kender jeg lidt til.

  Din forklaring af kommunisme passer lidt på hvad vi oplevede på Cuba, dog er de unge mennesker ikke mere med på den tanke.

  >Tja, Elis, dette med Syrien giver mere mening til mig, og her er vesten i høj grad skyldigt, langt mere end det som skete in Rusland.

  Vi har manipuleret deres grænser langt udover de kulturelle grænser og er skyldigt på alle måde for den misere de befinder sig ind.
  Skam nok var vores generation andens verdens krig ikke så klogt med at tage hensyn til kultur og deres interesser.

  Det er det vi nu betaler en meget højt pris for.


 • #27   2. okt #25
  I "Debatten" hørte jeg Lars Løkke sige at man havde lavet samhandel med Rusland, bl.a. angående levering af gas, idet man mente at med venlighed og samarbejde kom man nok længst. Det var lige præcis den holdning Sovjetunionen forsøgte at beskytte sig imod, fordi de vidste at det ville føre til store sociale forskelle ligesom i resten af verden. jvf. Alis

  Dette afsnit af bare een af de ting du nævner Alis, som jeg ikke forstår.

  Selvom jeg ikke bryder mig om LL, så er det da godt at man ville samarbejde med Rusland, istedet for det modsatte, ikke?

  Du forvirrer mig, med de ting du nævner. Det lader til at du synes at kommunisme er godt?
  Der er da ikke noget mere end kommunisme der har skadet befolkninger rundt om, ikke mindst er millioner døde grundet denne styreform.

  Jeg forstår heller ikke denne tekst?

  At Putin har reddet sig selv kan jeg ikke have ondt af, han forsøger også at redde resten af de tidligere kommunistiske lande.

  Redde dem fra hvad? 'Neolibralisme', som du konstant altid omtaler.

  Putin har i den grad beriget sig selv, samt sine venner og venners venner. Så de ikke bare blev rige men ultra mega rige.

  Imens en stor del af Ruslands befolkning lever i armod. Er det okay?

  Der er ikke ytringsfrihed i Rusland.
  Der er ikke religionsfrihed i Rusland.
  Der er ikke demonstrationsfrihed i Rusland.

  Bare for at nævne nogle få ting.

  Alligevel støtter/ har ondt af/ eller misforstået velvilje du og et par andre Putin i hans ondskab og løgne omkring krigen mod Ukraine.

  Jeg forstår det bare ikke!
 • #28   2. okt Chris, for mig er vores straf af den almindelige befolkning i Rusland med alle
  restriktioner fordi de ikke har demokrati.

  Men Ukraine får både penge krudt og kugler, men ingen fred.
  At jeg er modstander af alt det hjælp til Ukraine er ikke det samme som
  tilhænger af Putin. • #29   2. okt #28 Brok

  At jeg er modstander af alt det hjælp til Ukraine er ikke det samme som
  tilhænger af Putin. jvf. Brok


  Det har du fuldstændig ret i. Det var heller ikke møntet på dig.

  Det er forfærdelig stor summer der bruges på krigen i Ukraine. Ingen tvivl om det.

  Det koster også at indlogere alle de flygtede fra Ukraine. Som nok også nu vil involvere russere der flygter for ikke at blive indkaldt.

  Men nogle bliver ved med at komme med undskyldninger for hvorfor Putin har handlet som han har gjort.

  Der er ingen valide undskyldninger.
 • #30   2. okt #29
  Cris

  Men nogle bliver ved med at komme med undskyldninger for hvorfor Putin har handlet som han har gjort.

  Der er ingen valide undskyldninger.


  Er der undskyldninger for Selenskij, der siden krigsudbruddet forbyder mænd i alderen 18-60 år at forlade landet dvs. flygte til sikkerhed i et andet land, da hen forlanger de skal deltage i kampen mod russerne.????

  Mødre, bedsteforældre, koner og søskende til disse mænd står og græder ved bl.a. den ukrainske-polske grænse, fordi de er TVUNGET til at efterlade deres sønner og mænd tillbage til krigsdeltagelse i Ukraine.


 • #31   2. okt #28
  Brok


  Men Ukraine får både penge krudt og kugler, men ingen fred.
  At jeg er modstander af alt det hjælp til Ukraine er ikke det samme som
  tilhænger af Putin.


  Nemlig!! Jeg erheller ikke tilhænger af Putins ageren i Ukraine, men jeg er også som dig modstander af alle de våben og penge, der bliver sendt til Ukraine, uden nogen som helst knontrollerer, hvor våben og penge bliver af, og detfortsætter ufortrødent med både våben leveringer og mio. og mia. af € g $. • #32   2. okt Cris7 #27

  "Selvom jeg ikke bryder mig om LL, så er det da godt at man ville samarbejde med Rusland, istedet for det modsatte, ikke? "

  Det LL tilbyder er ikke samarbejde, det er handel på Vestens betingelser. Hvis de ville samarbejde så ville man også tage hensyn til Ruslands betingelser. Kender du sangen "kom lidt sukker på skeen hvis din medicin er sur"? Vesten lokker med alt muligt, f.eks. hvis man godtager Vestens betingelser, så kan man blive meget rig - Vesten glemmer bar at nævne at en følgevirkning er at andre bliver meget fattige.

  "Du forvirrer mig, med de ting du nævner. Det lader til at du synes at kommunisme er godt? "

  Jeg har respekt for kommunismen men jeg ønsker ikke at den skulle indføres her i landet. Der er mennesker, der trives bedst med selv at eje deres virksomhed, og det bedste for et land er at så mange som muligt kan realisere deres egne drømme.

  "Redde dem fra hvad? 'Neolibralisme', som du konstant altid omtaler. "

  Netop - vi er alt for ukritiske over for vores egne normer. Jeg skelner mellem liberalisme, som er udmærket, og så neoliberalisme som er en ekstremistisk afart.

  "Putin har i den grad beriget sig selv, samt sine venner og venners venner. Så de ikke bare blev rige men ultra mega rige. "


  Rusland blev tvunget til at droppe kommunismen og skifte til neoliberalismen. Det betød bl.a. at statens ejendomme blev sat til salg for en slik. Det var der mange andre end russere, der benyttede sig af.

  "Der er ikke ytringsfrihed i Rusland.
  Der er ikke religionsfrihed i Rusland.
  Der er ikke demonstrationsfrihed i Rusland. "


  Nej, det er der ikke, men det er der her i Vesten. Synes du at befolkningen her er god til at administrere frihed? Vi har for mange tumper, der tror at det betyder frihed til at udnytte andre mennesker som man har lyst, og trampe på dem som man har lyst. Det er problemer vi burde tale om hvordan vi kan løse.
  Vi overser også alle de skjulte magtmekanismer der findes i vores såkaldte frihed. Alle de camouflerede krav man skal leve op til.

  Jeg er glad for alle vores friheder, men vi burde passe bedre på dem.


 • #33   2. okt #30
  Er der undskyldninger for Selenskij, der siden krigsudbruddet forbyder mænd i alderen 18-60 år at forlade landet dvs. flygte til sikkerhed i et andet land, da hen forlanger de skal deltage i kampen mod russerne.???? jvf. Annella

  Mærkelig logik!

  Hvis ens land, på falske anklager, bliver angrebet af et andet land, så ønsker landet vel at forsvare sig med så mange som muligt. Ellers kan man jo lige så godt kapatiulere med det samme, og underlægge sig Rusland, ikke?

  Rusland har lige holdt en falsk folkeafstemning, i 4 regioner. Resultatet var ingen i tvivl om. Vold, magt og trusler for mange. Samt at dem som stemte ja, ville få mad og vand. En livsnødvendighed.

  Rusland har jo så 'taget' Lubansk og Donbas, de eneste to som var formålet med deres 'speciale operation' at ville befri.

  Men nu har Rusland så også mobliseret russere til at kæmpe. Indkaldelser fløjter afsted, selv til døde og handicappede.

  Hvis man har deltaget i en demonstration mod mobliseringen/styret, så bliver man automatisk indkaldt, uden nåde.

  Så Putin, har jo intet ønske om at stoppe krigen, men vil ha' mere hvis han kan. Hele Ukraine helst.


 • #34   2. okt Da der bliver talt så meget om kommunismen og dens fald, så tro endelig ikke det altid er lykken for alle at leve i et demokrati.

  I morgen er det 32 år siden, Tyskland officielt blev genforenet efter Berlin murens fald i november 1989 og dermed også kommunismens fald i Østlandene.

  Spørger man borgerne i det tidligere DDR. er det store flertal ikke blevet hverken lykkeligere eller mere tilfredse med deres frihed i demokratiet, alt for mange savner deres liv og hverdag under kommunismen, hvor alt gik roligere til og der blev sørget for alle, udover vi havde et fantastisk sammenhold.

  Så var der STASI som totalt overvågede borgerne, men som chefen for Den denlandske Efterretningstjeneste i Ministeriet for Statssikkerhe, Markus Wolf, sagde efter genforeningen - 'Det var ikke noget specielt i DDR, alle lande uden undtagelser har en efterretninstjeneste, der overvåger sit lands borgere, den ene mere den anden sikkert mindre.

  Selvføgelig gjorde mange DDR borgere oprør og forsøgte at flygte, desværre med livet som indsats.

  Det borgerne savnede mest i DDR var rejsefrihed, den fik de, de fik deres nysgerrihed stillet med rejser til fremmede lande, deres facit - 'Det var det ikke værd at give afkald på det liv under kommunismen, vi slet ikke var så utilfredse med trods det, der var stor mangel på mange konsum varer'.  Tjaaa græsset er altid grønnere på den anden side af hækken.


 • #35   2. okt #33
  Cris

  Mærkelig logik!

  Kald det hvad du vil - så længe den mærkelige logik ikke rammer os selv, med at vores mænd, sønner og børnebørn bliver tvunget til forsvar med våben til at deltage i en krig.

  Jeg er stolt af at stamme fra en familie, hvor alle var militærnægtere, selv min far, der er født i 1906 nægtede at blive soldat og mine fætre og nevøer har haft samme holdning.

  Rusland har lige holdt en falsk folkeafstemning, i 4 regioner. Resultatet var ingen i tvivl om. Vold, magt og trusler for mange. Samt at dem som stemte ja, ville få mad og vand. En livsnødvendighed.

  Påstande der ikke verificeres.

  Så Putin, har jo intet ønske om at stoppe krigen, men vil ha' mere hvis han kan. Hele Ukraine helst.

  Selenskij har heller aldrig haft ønsket om at stoppe krigen, Putin har flere gange tilbudt forhandling, men blev afvist af skuespilleren med ordene 'Ikke på nuværende tidspunkt'. Mærkeligt nok tier den danske presse om disse tilbud modsat til udenlandsk presse.


 • #36   2. okt Annelle

  Jeg ved at Putin i mindst to gange har forslået forhandlinger.

  Men som der blev påvist, forhandlinger om hvad. Jeg kan sku godt forstå Zelensky, han vil først forhandle når der er noget at forhandle om.

  Putin har hele tiden sagt at han vil ha HELE Ukraine, sikker en forhandlings taktik smiley smiley

  Måske OT, men nu taler de igen om at det er Rusland som står bag de angreb på rør ledninger


 • #37   2. okt Putin har ikke sagt at han vil have hele Ukraine, han har sagt at Ukraine skal være en fri stat.
  Han vil også have garanti for at de ikke meldes ind i NATO.


 • #38   2. okt Ukraine invasion: Putin wants all of Ukraine and 'worse is to come', warns Macron after phone call

 • #39   2. okt Cris7 jeg kan kun give dig ret og jojo ligeså og jeg undre mig stadigt over at Alis C og Annella forsat kan forsvare Putin.

 • #40   2. okt Du kan simpelthen ikke forstå det, Leon.
  Det drejer sig ikke om a forsvare Putin men om at få fredsforhandlinger igang, så vi alle sammen kan få fred, og få stoppet den krig. Hvis man kører med på vognen og tror på Vestens propaganda, så stopper det aldrig!!
  Putins egne udtalelser er, at han ønsker at Ukraine skal være fri. Hvis Macron har fortolket det anderledes, så kan det være hans fortolkning, der er forkert. Og det er det sandsynligvis. Det er Vesten, der ikke vil have fred, og så fandt de lige en skuespiller, der kan spille rollen som han får besked på.

  Man løser ikke et problem ved at den ene part knuser den anden. Hvis man tvinger noget ned over hovedet på nogen, så vil det blive ved med at ulme og før eller siden bryde ud i lys luge igen.

  Det er simpelthen så umodent som denne krig kører!


 • #41   2. okt Skinhellige fjolser ... nå, det sagde jeg ikke.

 • #42   2. okt https://www.dr.dk/nyheder/udland/ny-aftale-om-vaabendonation-det-har-staaet-hoejt-paa-ukraines-oenskeliste

  Våbendonation til 685,- millioner. Og så skal man lige have hjernevasket folk til at acceptere det.

  Der skal forhandles fred så vi kan få stoppet den krig. Man kunne invitere Putin til lige så meget taletid i TV som Zelenskyj får.


 • #43   2. okt Alis C grundet at det er din ven Putin der er skyld i denne krig + så meget andet udtrykker jeg mig gerne ganske klart - jeg vil skide på Putin - han ønsker ikke verden noget godt ej heller Rusland.

 • #44   2. okt Alis C dog Putins taletid vil være ret ensporet.

 • #45   2. okt Og jeg vil skide på dig og dine forsøg på manipulationer, Leon. Jeg tænker selv, og jeg kan selv give udtryk for hvad jeg mener og beder mig fri af dine manipulende fortolkninger.

 • #46   2. okt Alis

  Jeg er glad for at du skriver dette.

  Man løser ikke et problem ved at den ene part knuser den anden. Hvis man tvinger noget ned over hovedet på nogen, så vil det blive ved med at ulme og før eller siden bryde ud i lys luge igen.

  Så behøver vi ikke være bekymret at Putin bruger atom våben


 • #47   2. okt Jojo - Jeg er bekymret for hvad Putin gør, hvis han bliver trængt op i en krog. Jeg tror også han har flere venner end vi lige kan se.

 • #48   3. okt #36
  jojo

  Jeg ved at Putin i mindst to gange har forslået forhandlinger.

  Men som der blev påvist, forhandlinger om hvad. Jeg kan sku godt forstå Zelensky, han vil først forhandle når der er noget at forhandle om.


  Der er altid noget at forhandle op, hvis Selenskij opgiver sin selvherlighed og stædighed, han må opgive i det mindste Krim.

  2. verdenskrig var aldrig afsluttet, hvis ikke Tyskland havde givet afkald områder i Østeuropa.

  I 1945 besluttede Anden Verdenskrigs sejrherrer, at disse områder i første omgang skulle administreres af Polen og Sovjetunionen. De to lande beholdt dog områderne for evigt.

  Fra 1969 var der en ny føderal regering ledet af Willy Brandt og Walter Scheel. Det indgik traktater med Sovjetunionen, Polen, Østtyskland og Tjekkoslovakiet. I disse østlige traktater lovede den føderale regering: Vi anerkender grænsen og ønsker ikke at bruge vold. Efter genforeningen i 1990 bekræftede Tyskland dette i en traktat med Polen.

  Så det kan lade sig gøre at forhandle fred, men ikke uden tilsagn fra begge sider.


 • #49   3. okt #39
  Leon


  Cris7 jeg kan kun give dig ret og jojo ligeså og jeg undre mig stadigt over at Alis C og Annella forsat kan forsvare Putin.

  Nu skal du fandme snart stoppe med dit ævl af påstande, for det første hører der altid to til en tangeo, og for det andet forsvarer vi ikke Putin, men vi er sikkert i Danmark et par af de få, der ikke ser konflikten ensidigt.

  Jeg synes du skal google dig til informationer om, hvad der egentlig er foregået politisk i Ukraine længe før landet blev invaderet af russiske tropper.


 • #50   3. okt #46
  jojo


  Så behøver vi ikke være bekymret at Putin bruger atom våben.

  Jeg er mere bekymret for alle de våben, Vesten bliver ved med at levere til Ukraine.


 • #51   3. okt Ja ja vi bliver klogere og klogere, hvis bare vi bruger den tankegang, at det er ikke våben der myrder, men mennesker.

  Jeg tror bare ikke på, at jo flere A - våben vi har i verden jo mere sikker er vi.


 • #52   3. okt Annella kan du ku skrive din meninger og holdninger hvis du googler dem smiley

 • #53   3. okt Alis C jeg tror ikke jeg kan lave om på dine meninger og holdninger og det har jeg nu heller ingen interesse i.

 • #54   3. okt Leon - hvorfor går du så over til personangreb når du ikke længere kan klare dig med argumenter?

 • #55   3. okt Alis C personangreb tænk at du skriver det - sådan lige pludselig - den eneste jeg angriber er Putin.

 • #56   3. okt En artikel her

  https://www.raeson.dk/2022/joern-boye-nielsen-vestens-tyrkertro-paa-at-krigen-kan-vindes-med-overlegne-vaaben-gaar-ud-over-fredsmulighederne/?fbclid=IwAR3OwH-xXjCaW-b6EqIkfGPj-ZaAVjFB4f60EFl2_LoQIOQZEGxP7xylKyE

  citat: "”Der er en tyrkertro i Vesten på to forhold: At krige kan vindes med Vestens overlegne våbenteknologi, og at det kan gøres hurtigt. Ingen af delene er rigtige. Der er for mange drømme og for lidt realitetssans på den vestlige side.”" citat slut

  citat: "Ifølge flere amerikanske kilder i State Department (se Foreign Affairs sept./okt. 2022 ) skulle der i april i år være indgået en foreløbig fredsaftale mellem Rusland og Ukraine. Indholdet af den var, at Rusland skulle trække sig tilbage til positionerne fra 23.2 – dvs. dagen før krigen. Ukraine lovede ikke at søge medlemskab af NATO og i stedet modtage sikkerhedsgarantier fra et antal lande. Desværre gav den nu forhenværende britiske premierminister Boris Johnson det råd til Ukraine, at de skulle trække sig ud af aftalen – han synes at Ukraine skulle kæmpe videre, og det menes også at være Vestens opfattelse." citat slut

  Det er svært at få fred på kloden, når tomhjernede idioter altid bliver de stærkeste. Idioter som appellerer til de laveste instinkter i mennesker.

  Jeg har lige set noget af et pressemøde om de kommende års forsvarssituation i Danmark. Den er dyster! Den handlede ikke kun om våben men også om cybersikkerhed.
  Danmark har været mægtig dygtige til at gøre os uvenner med andre folkegrupper og åbenbart med en tyrkertro på at det skulle vi nok slippe godt fra. Det tror jeg ikke vi gør, og da jeg ikke har lyst til at mærke konsekvenserne af krig, så er jeg indforstået med at vi må gøre det nødvendige for at sikre os. Det kunne være undgået hvis vi havde tænkt os bedre om. • #57   3. okt Leon

  "personangreb tænk at du skriver det - sådan lige pludselig - den eneste jeg angriber er Putin. "

  Hvorpå du ligestiller mig med Putin.
  Hold nu op med dit ordkløveri og forsøg på at fordreje kendsgerningerne.


 • #58   3. okt Bare rolig Alice, nogle går ind for A våben til alle, så vi kan skyde tilbage, hvis vi ikke får ret.

  Men nu er det jo ikke a våben der dræber, men dem der trykker på knappen,

  Er der nogen der kan huske dengang vi snakkede om nedrustning nåh nej nu er vi nået til,
  at det ikke har den vestlige verdens interesse.

  https://da.wikipedia.org/wiki/Mahatma_Gandhi

  Mon vi er blevet kloge nok til, at se Hitler ikke bare var en uheldig mand, vi må se om herredømmet bliver godt når vi alle betaler.


  profilbillede
 • #59   3. okt #52
  Leon


  Annella kan du ku skrive din meninger og holdninger hvis du googler dem

  Dit vås er virkelig grænseløst smiley


 • #60   3. okt Annella mit vås er nu godt til at du kommenter det smiley

 • #61   3. okt Jeg er måske den eneste som godt kan forstå Leon, selvom de lange tekster tager livet af mig, men det er indstillingen jeg godt kan lide af manden.

  Noget jeg savner hos andre, men sådan har i det vel også med mig.

  I bund og grunden er det fantastisk at vi kan være på debatten som vidt forskellige, skriver stolper op og ned om vores mening og indstilling og tager tæsk og negative kommentarer i stiv arm.

  I skal endeligt blive ved, jeg elsker at være her og i må skælde ud tæske skrifteligt uden at det generer mig. I ar allesamen herligt, og det inkluderer Brok. smiley


 • #62   4. okt #60
  Leon


  Annella mit vås er nu godt til at du kommenter det

  Selvfølgelig kommenterer jeg dit vås, det gælder 'den, der tier, samtykker' og jeg samtykker absolut ikke med dit ævl.


 • #63   5. okt Man behøver ikke samtykke bare fordi man tier.

  Der kan være forskellige grunde til at tie.
  Måske ønsker man ikke at ekskalere en situation, eller nogle kan sige noget der er så dumt, at det ikke er værd at kommentere.

  Der er jo også ordsproget: tale er sølv, tavshed er guld.

Kommentér på:
Annektering

x