{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
317 visninger | Oprettet:

Så mange millioner har Statsministerens anretterkøkken kostet {{forumTopicSubject}}

https://www.dagens.dk/indland/saa-mange-millioner-har-statsministerens-skattebetalte-anretterkoekken-kostet?t=dgns

Når statsministre typisk har brugt tjenesteboligen Marienborg, har trykket som absolut hovedregel mere været på tjeneste end bolig.

Forstået på den måde, at det lille slot nord for København kun er blevet brugt, når der har været egentlige officielle begivenheder som eksempelvis modtagelse af udenlandske statsoverhovedet på programmet.

Men sådan har det langt fra været, efter Mette Frederiksen overtog nøglerne til Statsministeriet. For i modsætning til sine forgængere, har Marienborg i forbindelse med coronapandemien, været brugt som bolig for socialdemokraten.

Ifølge Bjørknæs.dk har det kunnet aflæses på de udgifter, skatteyderne er blevet pålagt at betale til opgraderingen af Marienborg.

Således viser aktindsigter for det der i en række bilag omtales som et anretterkøkken, at skatteyderne i alt måtte af 2.547.631 kroner, for at det kunne blive installeret på Marienborg.

Det er heller ikke småbeløb, der er brugt på de enkelte dele i køkkenet. Således står regningen for en enkelt kogeplade på 52.715 kroner.

Arbejdet begyndte i starten af Mette Frederiksens tid som statsminister, men det har dog tydeligvis ikke været udgiftsbilag, som Statsministeriet og Slots- og Kulturstyrelsen havde den store lyst til, at offentligheden skulle have adgang til.

Således var det nødvendigt med klagesager efter en lang række rykkere, før det faktisk skete. Da fremsendelsen endeligt fandt sted, var der gået 3/4 fra ministeriet og styrelsen havde modtaget aktindsigtsbegæringen.

Bag den store udgift gemmer sig blandt andet, at en række specialister blev hyret ind, for at sikre at Marienborg fik et særdeles markant anretterkøkken.

Derved var det blandt andet muligt, at det kunne blive specialdesignet til at opfylde de krav, som Mette Frederiksen stiller til indretningen af sin skatteyderbetalte tjenestebolig.


Hvad er din mening om skattebetalte udgifter for MF's anretterkøkken?

Det er rent frådseri med skatteydernes penge at fruen har brug for sådan et køkken for at få eller måske selv lave sig et par leverpostej- og makrelmadder med mayonnaise og agurk på.

Efterhånden synes jeg, at danske politikere ikke er et hak bedre end de politikere i korrupte lande, vi rynker på næsen af og klandrer for bla. at misbruge u-landsstøtten til eget luksusforbrug.

Konen burde skamme sig, der er ikke meget socialdemokratisk holdning i hende : https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-06-14-socialdemokratiet-lovede-at-spare-pa-konsulenter-men-regningen-er-steget.
Kommentarer på:  Så mange millioner har Statsministerens anretterkøkken kostet
 • #1   23. jul Helt ærlig at give MF skylden for renovering af statens ejendom er total skudt ved siden af skiven.


 • #2   23. jul Og fandt lige det her.

  Ifølge ugebladet har Mette Frederiksen købt en villalejlighed syv kilometer nord for Ballerup i den naturskønne Hareskoven - nærmere bestemt Hareskovby.

  Ifølge Ekstra Bladet har 41-årige Mette Frederiksen lagt 4.995.000 kroner for lejligheden, som er på fem værelser fordelt på 195 kvadratmeter.

  Samtidig har Mette Frederiksen solgt rækkehuset i Ballerup. Det købte hun sammen med eksmanden, Erik Harr, for 2.495.000 kroner i 2011, mens hun solgte det for 2.998.000 kroner, skriver avisen.


 • #3   23. jul Mig bekendt er Lars Løkkes rekord i misbrug af offentlige midler kun overgået af Venstres justitsminister Alberti, der i 1910 blev idømt 8 år i tugthus.

  profilbillede
 • #4   23. jul Annella jeg er helt enig i din tale om politiker og gentager den lige - efterhånden synes jeg, at danske politikere ikke er et hak bedre end de politikere i korrupte lande, vi rynker på næsen af og klandrer for bla. at misbruge u-landsstøtten til eget luksus forbrug.

 • #5   23. jul Leon er du enig?

  Hvad er din mening om skattebetalte udgifter for MF's anretterkøkken?

  Så se lige på hvis køkken der er tale om.


 • #6   23. jul Brok S hvad tænker du på.

 • #7   23. jul Leon du skriver du er enig, i dette er MFs køkken,
  hvilket jo ikke er tilfældet.
  Havde MF fået et gratis køkken i hendes egen private bolig så var det en anden sag. • #8   23. jul Brok S fordi man er Statsminister kan man jo ikke bare smide rundt med skatteydernes penge - tror selv du var inde på det i anden sag - men selvfølelig kommer det an på hvilken sag ik smiley

 • #9   23. jul Leon stop nu det pjat, for du må vel indrømme, at snapsetinget blev renoveret tidligere
  så skulle det være lavet til den daværende statsminister. Så stop nu hvis du mener det er MF der er årsag til nye køkkener i alle statens bygninger, Hvad nu hvis der kommer ny statsminister efter et valg.?


 • #10   23. jul Brok S ja det husker jeg nok det er længesiden - men hvad har det med Marienborg at gøre og har du en kogeplade til 50.000.kr hjemme i dit køkken - jeg har ikke og du ved godt at ordet konsulent koster dyrt og som jeg kan forstå var der flere konsulenter det gør det kun endnu dyre og når Marienborg er under slots og kulturstyrelsen hvorfor blev det forsøgt at holde hemmeligt og som jeg forstår kom det kun frem grundet manglende betaling og som gav x-antal rykker.

 • #11   23. jul Brok S har du en ide om hvor gammel det gammel køkken på Marienborg var og jeg tænker stadigt i at en enkelt kogeplade koster 50.000.kr og jeg tør ikke tænke på hvis vi her hvor jeg bor sku have sådan kogeplade 1x4=200.000.kr det er måske bare mig der syntes det er dyrt.

 • #12   23. jul Leon, prøv dog at være lidt seriøs. for her er du ganske enkelt barnlig,

 • #13   23. jul Brok S jeg undre mig over at du syntes at jeg er barnlig og med tanken om alle dem der er ramt af en inflation på omkring 10% tænker jeg i hvordan du vil forsvare et nyt køkken jeg kan ikke forstille mig at der ikke ku laves god mad i det "gamle" køkken og jeg syntes nu jeg er seriøs og ellers sku jeg ikke skrive.

 • #14   23. jul Leon, du bør forholde dig til virkeligheden, for det er da dig der ikke vil godkende, at vi
  har udgifter som er meget dyre, og du har ikke hørt efter for jeg har ikke forsvaret prisen på den danske stats ministerbolig.
  Jeg har påpeget, at det er statens og ikke MFs køkken, og hvem der har godkendt ombygningen af gammelt til nyt har intet med sagen at gøre, og nu kan du ved gud også få inflation ind i det køkken.
  De kunne jo også lave bål i slotshaven når USA s præsident kommer på besøg.

  Og de nye ministerbiler som sikkert er skudsikker, og koster en bondegård, hvorfor ikke denne model istedet.
  https://www.youtube.com/watch?v=t9psCAWrISg


 • #15   23. jul Brok S hvorfor sku det holdes hemmeligt - hvis du så kan forsvare hvorfor det sku holdes hemmeligt.

 • #16   24. jul Leon, jeg tror du bør gå til finansministeriet eller kulturstyrelsen, da det nok er derfra pengene er bevilget. Helt hemmeligt har det da ikke været, godt blåt spin,
  Mettes køkken kan nok bruge i valgkampen,

  https://www.altinget.dk/artikel/regeringen-marienborg-skal-fritages-for-skat • #17   24. jul Brok S nu tænker du også i bål blok og spin og sjovt nok ligger jeg i midten af alt jeres politiker lede og jeg under mig over jeres brug af den der med at nu er det blå blok og min tanke går på om nogle af debattørerne er radigale for der er vel ikke forskel på hvad de folkevalgte politiker må eller gør fordi de har en anden farve inden for politik - ja jeg spøger jo bare.

 • #18   24. jul Brok S tak for linket og kigget smiley

 • Polysl
  Polysl Online Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 10 Følgere: 235 Emner: 879 Svar: 11.174
  #19   24. jul NU drejer det sig om et storkøkken, som skal bruges til repræsentation. Det koster, hvis i har set Ramsey - som renovere køkkener forskellige steder så er prisen omkring den samme. Forskellen er at Ramsey får køkkenet doneret. Jeg har altid været tilhænger af kvalitet, det koster og holder længere end skrammel. At renovere et kølerum kan nemt koste mange tusinde.

  efter prisen at dømme så har de nok fjernet alt, og sat nyt ind. Så kommer køkkenmaskiner, potter og pander og andet. Jeg ved så ikke hvor gammelt det gamle køkken er. Min bror har fået renoveres deres køkken som kostede 75.000 kr, og det er bare et lille køkken. Så for mig at se ser jeg ikke noget problem med prisen for et storkøkken.


 • #20   24. jul #17
  Når du bruger MF politisk så er du ikke særlig neutral politisk.
  Og den med jobcentre og medarbejder kritik og hvordan pengene kunne bruges anderledes, ja så kalder jeg dig meget politisk. Bare tænk på hvad velfærd og pleje vi kunne have fået for den skide storbæltsbro, Vi betaler stadig for at holde sammen på Danmark.


 • Polysl
  Polysl Online Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 10 Følgere: 235 Emner: 879 Svar: 11.174
  #21   24. jul Jeg husker stadig den tid før storbæltbroen, med en færge, det var hyggeligt. Dengang kørte mine forældre i en gammel bil DKV 2 takt. osede som en skorsten.

 • #22   24. jul #21
  polysl


  Det er det rigtige ord - hyggeligt -, der var nemlig noget hyggeligt over de færger. Mine foældre havde forøvrigt en Hillmann, før de begyndte at køre Volvo.

  Vi var tit med færgerne til Nyborg, da vi havde familie både på Fyn og i Jylland og tit besøgte dem.

  Meeen selvfølgelig er det noget hurtigere i dag at komme over Storebælt end tidligere inden broen. • #23   24. jul #20
  Brok


  Du vrøvler - Storebæltsbroen kan benyttes af ALLE skatteydere modsat til det s.... køkken, tråden handler om.


 • #24   24. jul Annella, hvis det er vrøvl så er dagens.dk som henvises til total udenfor viden.
  For du vil vel ikke påstå, at det køkken som bliver istandsat på Marienborg er Mette Frederiksens.
  Og jeg kendte faktisk ikke noget til den såkaldte avis dagens.dk men den kan da ikke tages særlig seriøs.

  Men prisen på broen kunne have givet mange plejepladser. Det vil jeg påstå er rigtig og ikke noget vrøvl.

  Og nostalgi som færger m.m. er fint, men som min søster sagde, det var meget bedre da vi havde vores landsbylæge, han var både flink og rar. Men da jeg påstod hun var heldig, at det ikke var så rosenrødt, for hun havde været blind idag for den øjenoperation hun fik for et par år siden virker så selv bilkørsel er tilladt, • #25   24. jul Hvis vi skal tage storbæltsbroen så skal den jo vedligeholdes og de penge der tages for at køre over kan vel gøre at det danske velfærdssystem kan bestå og Brok S jeg er glad på din søsters vegne og det må være en glæde at din søster fik synet igen.

 • #26   24. jul Ja Leon vi ejer en Storebæltsbro som samfund, men sørgeligt, at i ikke ser, at MF ikke ejer
  et køkken på Marienborg slot.


 • #27   24. jul Brok S giver det køkken overskud hvis jeg giver dig ret smiley

 • #28   24. jul Leon, nej men jeg vil da gerne spørge dig om hvilke andre køkkener i statsinstitutioner MF ejer.

  Tror du hun kan beholde det ved et valgnederlag.

  Men jeg mener det er sørgelig, at du ikke vil godkende statens ejendomsret eller brug af bygninger stillet til rådighed for statsministeriet til brug for statsbesøg fra udlandet,
  på grund af MF skal lægges for had.

 • #29   24. jul Brok S nu skal du ikke lægge ord i min mund om Statsministeren og især ikke Om had og jeg syntes Statsminister Mette Frederiksen har gjort et godt stykke arbejde sammen med alle de politiker som har stået sammen omkring ned lukningen af Danmark grundet pandemien og giv mig en grund til at jeg sku hade Statsminister Mette Frederiksen du må da have et eller andet du bygger ordet had på.
  Og nej jeg er sikker på at Statsminister Mette Frederiksen ikke må få det køkken med hjem hvis hun ikke bliver genvalgt - men er du nu også blevet valgprofet og hvis så lad mig høre din forudsigelser om det næste folketingsvalg smiley


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 11 Følgere: 48 Emner: 98 Svar: 5.397
  #30   24. jul Leon - når MF kritiseres for at have brugt for mange penge på det køkken, så er det for at få lagt hende for had, så hun ikke bliver genvalgt. Den slags skal man ikke støtte op omkring.

 • Polysl
  Polysl Online Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 10 Følgere: 235 Emner: 879 Svar: 11.174
  #31   25. jul Annella #21

  Ja man kommer hurtigere over uden færger, men dengang var samfundet ikke så stresset, og folk kørte heller ikke så langt til arbejde, som i dag at bo på Fyn og køre til Jylland eller KBH. Dengang var der masser af manuel job i ens nærhed.

  Men i dag hvor firmaer flytter pga. centralisering (besparelser), kommuners job funktioner centraliseres (besparelser) og flytter, så får folk længere til arbejde. Så det er logisk, at man gøre det nemmere at flytte sig fra A til B.


 • #32   26. jul Som Brok S gør opmærksom på i #24, er ikke bare Dagens.dk, men også hovedkilden
  til artiklen Bjørknæs.dk begge ’fake news’ (en nyhed, som er opdigtet, udokumenteret eller faktuelt forkert) sider.
  Tråden er så behæftet med fejl og manglende viden, at man tror, det er løgn.
  Næsten værre end Den korte Avis.

  Jeg laver en ny tråd om de 2 fake news- sider og hvordan sådanne sider kan spottes smiley


Kommentér på:
Så mange millioner har Statsministerens anretterkøkken kostet

x