{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
256 visninger | Oprettet:

FN: Ukraine havde også skyld i dødeligt angreb på plejehjem {{forumTopicSubject}}

https://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/fn-ukraine-havde-ogsaa-skyld-i-doedeligt-angreb-paa-plejehjem?utm_source=rss_eniro?t=krst

Den 11. marts angreb russiske styrker et plejehjem i det østlige Ukraine. Omkring 50 civile mistede livet, og ukrainske myndigheder lagde skylden helt og holdent på de russiske styrker.

Men Ukraine bidrog selv til tragedien, og havde et medansvar for angrebet.

Det fastslår en rapport udarbejdet af FN's højkommissær for menneskerettigheder.

Få dage før angrebet havde ukrainske soldater forskanset sig inde i plejehjemmet i regionen Luhansk. Dermed gjorde de i realiteten plejehjemmet og dets beboere og ansatte til et militært angrebsmål for russerne, konstaterer FN i rapporten.

Angrebet, der fandt sted godt to uger efter, at russiske styrker invaderede Ukraine, udløste en brand, som spredte sig til hele plejehjemmet, og snesevis af ældre patienter, mange af dem sengeliggende, var fanget inde i bygningen uden vand eller elektricitet.

Et mindre antal patienter og ansatte slap ud og søgte tilflugt i en skov i nærheden. Efter at have gået fem kilometer fik de hjælp fra andre.

Mindst 22 af de 71 patienter overlevede ifølge rapporten angrebet. Det præcise antal omkomne er fortsat ukendt.

Rapporten konkluderer ikke, at de ukrainske soldater eller de russiske styrker begik en krigsforbrydelse.

Men rapporten gør det klart, at slaget ved plejehjemmet er symbolsk for FN's bekymring for den potentielle brug af "menneskelige skjolde" for at forhindre angreb i krigssituationer.

Mens Ruslands bombeangreb mod boligblokke, hospitaler, skoler og andre civile mål i Ukraine er hovedårsag til krigens mange civile ofre, så må Ukraine også overholde de internationale regler på slagmarken.


Ukraine beskyldte Rusland for at være skyld i angreb på plejehjem, men den fortælling holder ikke ifølge FN.

Derfor forstår jeg heller ikke hvorfor Selenskij får så meget anerkendelse fra alle sider og kun kan kræve og kræve flere og flere våben og flere og flere sanktioner mod Rusland.

Der er ingen tvivl om, at en krig er frygtelig, men mon begge parter gør alt for at opnå fred, eller om faktisk den ene side holder sig tilbage, på den måde kommer den ind i kommissioner og Unionen, som den ellers aldrig ville være kommet ind i?

Der skal altid to til at slås. Så der er altid to sider. Der er en historie fra Ukraines side og en fra Ruslands side. Og så den der er rigtig.

At Rusland har angrebet Ukraine, det står over enhver tvivl, men ved vi egentlig, hvad der er foregået mellem Rusland og Ukraine, der fik Putin til at angribe landet? Nej vel? Jeg gør ihvertfald ikke.

Canada er klar til at aflevere en i Canada repareret gas-turbine til Nord Stream 1-rørledningen / Gazprom. Men Kiev gør modstand med henvisning til sanktionerne mod Rusland,"Sanktionerne forbyder overførsel af alt (gasrelateret) udstyr," lød det koldt fra Selenskij og han fortsætter, "Hvis landene ikke overholder sanktionerne, hvordan kan vi så tale om solidaritet?" spørger han.

Oversat betyder det: Vi bør for Ukranie fryse i vores lejligheder og acceptere social uro.

Jeg er efterhånden overbevist om, at EU og alle andre ikke fatter, at Selenskij med vilje vil trække os ind i sin krig.

Den, der tror på den ene side i en krig, er døv på det ene øre og blind på det ene øje. Begge sider lyver, begge sider er skyld i en konflikt, ellers var den ikke opstået. Hvor meget hver side bidrager til konflikten er en anden historie. Det kræver dog altid to at slås.

Det er min mening, at Putin ikke nødvendigvis kun er den onde og Selenskij er det modsatte.

Hvad er din mening?


Kommentarer på:  FN: Ukraine havde også skyld i dødeligt angreb på plejehjem
 • #1   11. jul 2022 Annella alle lyver i en krig og kan den turbine give gas til Europa så lad den komme ind og talen om det plejehjem der til må jeg bare sige hvor mange plejehjem - sygehuse og andet er ikke blevet ramt i denne krig og jeg vil stadigt støtte Ukraine.

 • #2   11. jul 2022 Leon

  Hvis du ser det stor politisk med indsigt hvad han har gjort så tror jeg ikke du ville støtte ham. Jeg var også for ham i starten - men da jeg begynde at læse historikken i Ukraine så nej - jeg støtter ham ikke.

  Pas på de kiosk basker aviser som kun fortæller ensidig - samt online aviser.


 • #3   11. jul 2022 #2
  polysl


  Det er beroliger at høre, at jeg ikke er den eneste, der tog fejl af Selenskij, i begyndelsen af krigen var jeg også begejstret for ham, men den befejstring har sandelig lagt sig, i dag lytter jeg ingen gang til det, han i sine daglige video budskaber sige, det interesserer mig ikke længere det mindste, hvad han permanent kræver, forlanger og forventer af Vesten.


 • #4   11. jul 2022 Polysl det er nu stadigt Putin som gik ind i Ukraine.

 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 6 Følgere: 18 Emner: 193 Svar: 2.449
  #5   11. jul 2022
  '

  Nu er jeg ikke specialist, så jeg må google mig til nogen påstande.


  Rusland påstår at det er Ukraine som står bag angreb med fosfor bomb in Ukraine, de er også uskyldigt in de tilfælde hvor de forbudte klynge bomb bliver brugt, det har Putin selv sagt.

  Han mener hellere ikke at det var Russiske styrker som erobrede Krim øen.
  Og Ukraine var i høj grad skyldigt for angrebet på plejehjemmet med de mange døde som følge.
  I weekenden blev et boligblok bombet med indtil videre 29 døde, og her er Rusland også uskyldigt og det er Ukrainske styrker som sætter ild til landets korn høst.

  Listen med hvad Ukraine gør imod deres egne er langt, og helt ærligt, lytter man til Putin er han uskyldigt i noget som helst, Han vil bare hjælpe befri Ukraine fra de Nynazisme og korruption.

  Det er aldrig bevist at Putin står bag de mange drab på civile Russer som er flygtede til andre lande, Det er kun for at hjælpe Rusland at der ikke findes presse frihed fordi den frie presse leder til forfald.

  At der falder bombe på alle tog stationer in Ukraine er fordi der bliver opbevaret ammunitions depoter og at Rusland ligger millioner af mine in Ukraine er for at hjælpe befolkningen.

  Ruslands nationale reserve er flyttet til grænsen med Ukraine fordi det er dejligt varmt der og der er masser af mad til dem.

  Rusland er stærk uenig ind at de har begået krigsforbrydelse imod Ukraine.

  Putin bliver beskyldt for at have storheds vanvid, men det kan vel ikke være rigtigt
  https://www.bing.com/ck/a?!&&p=c30072fc3e26d994820630446921302a212b5a14d9f949dfe1fdd5ac2b84028eJmltdHM9MTY1NzU3NDMwNyZpZ3VpZD1hYmI5MDI1My0wNmNkLTQ3NjUtODg3OC1lOTkzZjAwZDhjM2EmaW5zaWQ9NTEzMw&ptn=3&fclid=00f9ab5c-015f-11ed-97e8-dd928aed027a&u=a1aHR0cHM6Ly93d3cuYnQuZGsvZGViYXQvYnQtbWVuZXItcHV0aW5zLXN0b3JoZWRzdmFudmlkLWVyLWJsZXZldC1oYW5zLW5lbWVzaXM&ntb=1

  Putin er et demokratisk valgt præsident og han sidder i hvert fald til 2036, det er sådan demokratier virker og den kortvarige særlige militære operation in Ukraine er for at hjælpe dem..

  Links kan skaffes.


 • #6   12. jul 2022 Problemet er, jojo, at moralen er ikke højere her i Vesten. De banditter Rusland er oppe imod opfører sig på samme måde.

  For nylig læste jeg, at Iran leverer droner til Rusland. Man er godt igang med at kaste os ud i en verdenskrig. Vi, befolkningen, kan end ikke få at vide, hvad de slås om, vi skal bare holde mund og leve med truslen om at der måske en dag ryger en atombombe i nærheden. Hele verden - på nær østlandende og et par stykker mere - er kørt med på Zelenskyjs teaterforestilling. En typisk vesterlandsk metode - at snøre folk og derefter se uskyldig ud.

  Opgaven er ikke at hjælpe den ene med at slå den anden ihjel. Opgaven er at finde ud af hvem der vil medvirke til fred og demokratiske forhandlinger hvor man respekterer at en stor del af verden har andre politiske systemer end neoliberalisme.


 • Jojo
  Jojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 6 Følgere: 18 Emner: 193 Svar: 2.449
  #7   12. jul 2022 Alis

  Jeg er helt enig at moralen in den vester del af verden ikke er bedre, jeg er også enig ind at der skal satses på dialog.
  Men resten er jeg ikke enig med dig ind., droner fra Iran gør hverken en ende på krigen eller eskalerer og ej bringer de atomvåben in spil.

  Kan godt være at Zelensky er en godt skuespiller, men dem ser jeg heller end en diktator og autokrat som leder af et land.
  Fakta er at i de sidste måske 35 år de bedste ledere har været skuespillere.

  Jeg kan godt være med ind at kalde politik for teater i mange tilfælde, men så er det fordi vil så gerne vil føres bag lyset og tro på blå øje retorik.
  Det er en benhård og muligt beskidt kamp in magtens korridorer. smiley


Kommentér på:
FN: Ukraine havde også skyld i dødeligt angreb på plejehjem

Annonce