{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
167 visninger | Oprettet:

Vil have russerne bortvist {{forumTopicSubject}}

https://newsbreak.dk/udland/vil-have-russerne-bortvist/909131!/?t=nwsbr

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, beskyldte Rusland for at være en "terrorstat", da han tirsdag talte via video til FN's Sikkerhedsråd.

Den ukrainske præsident vil have sikkerhedsrådet til at bortvise Rusland fra FN og indlede en sag, der skal undersøge det russiske militærs handlinger i Ukraine.

- Rusland har ikke ret til at tage del i at diskutere og stemme, når det handler om krigen i Ukraine, der er uprovokeret og kolonialistisk fra russisk, siger Zelenskyj.

- Jeg opfordrer jer til at fratage delegationen fra terroriststatens dens magt.

Rusland har dog vetoret i Sikkerhedsrådet, og ville dermed kunne blokere for for resolutioner, som kunne komme på tale på opfordring fra Zelenskyj.

Zelenskyjs tale til FN skete i kølvandet på et russisk missilangreb på et shoppingcenter i den ukrainske by Krementjuk, hvor mindst 18 mistede livet.

Vestlige lande har fordømt angrebet.

De 15 medlemmer af FN's Sikkerhedsråd - herunder Rusland - rejste sig og holdt et øjebliks stilhed, da Volodymyr Zelenskyj opfordrede dem til, at "mindes alle de ukrainere, der er blevet dræbt i denne krig".


Hvad mener du, burde Rusland udelukkes af FN's Sikkerhedsråd?

Jeg mener nej, godt nok har Sikkerhedsrådet hovedansvaret for FN's arbejde med at bevare fred og sikkerhed i verden, men så burde Kina for længst være udelukket alene pga deres forfølgelse af Uigurerne.

Derudover bliver muligheden for en evtl. diplomatisk fredsforhandling med Rusland minimeret, hvis landet udelukkes af rådet, og det kan ingen være tjent med allermindst i øjeblikket Ukraine.

"Forresten er der i mit liv ikke noget, der hedder håbløshed."
Willy Brandt i hans "Memoirs", 1989.


Kommentarer på:  Vil have russerne bortvist
Kommentér på:
Vil have russerne bortvist

Annonce