{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
102 visninger | Oprettet:

Er en asylaftale med Rwanda tegn på fallit? {{forumTopicSubject}}

https://www.weekendavisen.dk/2022-17/samfund/mindst-ringe

Selv de mest hårdkogte strammere i asylpolitikken kan nok se hullerne i regeringens planer om et samarbejde med Rwanda.

Det er jo et tegn på fallit, at et af verdens rigeste lande vil udlicitere asylbehandlingen af nogle af de mest udsatte mennesker til et af verdens fattigste lande.

Modellen, som er en de facto-deportation af flygtninge og migranter, der søger asyl i Danmark, rejser relevante spørgsmål om lovlighed, gennemførlighed og ikke mindst om konsekvenserne for de mennesker, der vil ende i det rwandiske asylsystem.

De planer, der nu forhandles med Rwanda, er afprøvet i andre former. Israel havde en aftale om deportation af immigranter til Rwanda, som Israels højesteret underkendte på grund af manglende garantier for behandlingen af de deporterede. Australiens højesteret suspenderede den australske udlicitering af asylbehandling til Papua Ny Guinea. Latinamerikanske migranter har rædsomme erfaringer med tvangsdeportationer og indespærringer af mindreårige. Og en britisk aftale med Rwanda, der sandsynligvis ligner den danske model, møder hård kritik. Den opfattes som et forsøg på at slippe for asylforpligtelserne, og det er sandsynligt, at den vil blive underkendt af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Elendige forhold råder allerede overalt i det internationale asylsystem. Spørgsmålet må derfor være, om en sådan dansk aftale med Rwanda vil gøre noget som helst bedre.

Udfordringen i de europæiske lande er, at systemet allerede fejler, og her er det vigtigt at være meget præcis: Langt hovedparten af asylansøgerne i Europa får afslag på asyl. Virkede systemet, kunne de sendes ud af landet igen, men det kan de ikke. De bliver, enten i kummerlige centre på ubestemt tid eller forsvinder ned i den europæiske undergrund af illegale immigranter uden rettigheder.

Situationen er derfor totalt uholdbar.


Hvad mener du, er en asylaftale med Rwanda tegn på fallit?

Det mener jeg ikke den er, uholdbar en en situation, hvor et land overrendes af illegale immigranter og aldrig kan sende dem ud ad landet igen, måske kan det afholde mange illegale fra et trænge ind i et land, når de på forhånd ved, at de bliver sendt som i omtalte tilfælde til Rwada.


Kommentarer på:  Er en asylaftale med Rwanda tegn på fallit?
 • Polysl
  Polysl Online Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 10 Følgere: 234 Emner: 853 Svar: 10.528
  #1   29. apr Nej - det er tegn på sund fornuft.

 • #2   29. apr Ja det er en fallit erklæring, at vi som land ikke selv må bestemme hvem vi vil have boende.

  Og kan vi ikke melde os ud af alle de regler udenom EU og
  Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. m.m.

  Så kan et land udenfor EU og alle de håndjern vi har fået af vi ikke selv må bestemme over vores grænse. Kan
  Rwanda hjælpe er det godt for Danmark.


Kommentér på:
Er en asylaftale med Rwanda tegn på fallit?

x