{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
176 visninger | Oprettet:

Talen om kontanthjælpen. {{forumTopicSubject}}

Ja igen tales der om kontanthjælpen i Danmark og så at der taltes om hvordan en enligt mor med 2-3 børn kunne få 23.400.kr og som jeg forstod vil en del heller have kontanthjælp end de vil arbejde og det fik mig til at tænke på hvordan jeg vil vælge hvis jeg var sund og rask for så vil jeg gerne arbejde og det at kunne arbejde giver jo en naturligt træthed og der findes vel i bund og grund så mange der ønsker et job så hvorfor tages talen om borgerløn ikke op igen.


Kommentarer på:  Talen om kontanthjælpen.
 • Polysl
  Polysl Online Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 9 Følgere: 226 Emner: 728 Svar: 9.026
  #1   2. jun Længere tids ledighed føre til misbrug, det er så sikker som ammen i kirken.

  Nu har de snakket om omlægning af bistandshjælpen i mere end 20 år - intet er sket andet end kontanthjælp loftet, 6000 mere til udsatte børnefamilier som børneydelse. VI har 1000 milliarder som skal tjenes ind, og så skal man ikke starte med at dele gaver ud. Det lugter fælt igen at man køre valgkamp.

  Hvis man kan få flere penge end som ufaglært i arbejde- så er der mange der vælger ledighed. Der er så det stress moment at der skæres i hjælpen hvis man ikke følger jobcenters retningslinjer eller ikke har 225 timer indenfor 12 måneder.

  Så jeg mener ikke at de skal have flere penge - da det udvander lavtlønnede job endnu mere. Dog syntes jeg at kontanthjælpen skal følge prisudviklingen - da den altid har han været bagefter med ca. 5%.


 • #2   2. jun Polysl jeg er sådan at alle bør kunne klare sig og jeg har set folk på kontanthjælp som jeg vil kalde for fattig og tager da lige de pensionister på folkepension og som ikke har sparret op de er også fattige og hvordan de skulle få råd til at bo på et plejehjem ønsker jeg gerne at høre om - men det er jo en helt anden historie.

 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 11 Følgere: 43 Emner: 89 Svar: 4.424
  #3   2. jun Polysl #1

  "Længere tids ledighed føre til misbrug, det er så sikker som ammen i kirken. "

  Vrøvl - hvad er det for en kirke, du har gået i?
  Jeg har været ledig i over 40 år, og jeg har ingen misbrugerproblemer. Jeg har kendt mange andre, der også selv kunne finde på noget at bruge deres tid til.

  Der er en kæmpe regning efter coronakrisen, der skal betales, og det var forudsigeligt at de stærke i samfundet ville prøve at skubbe regningen over på de socialt svage. Det har de altid gjort.
  Nu må vi se om regeringen tør at stå fast på deres løfte om at denne gang er det ikke de fattige, der skal betale. Enhedslisten har i alle tilfælde kridtet støvler.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 11 Følgere: 43 Emner: 89 Svar: 4.424
 • #5   2. jun Alis C ja den sidste du kom med det link - det får mig op i det røde felt - der gør de kun ondt være de vil mangle penge til medicin og andet 5000.kr er mange penge ud af et lille buget smiley

 • Polysl
  Polysl Online Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 9 Følgere: 226 Emner: 728 Svar: 9.026
  #6   2. jun #4 Alis

  Det er din kære socialkammerater som du håber føre en mere rimelig fordeling.


 • #7   3. jun #6 polysl

  #4 Alis

  Det er din kære socialkammerater som du håber føre en mere rimelig fordeling.


  Næh polysl er det endnu ikke gået op for dig, at venstreorienterede helst bestiller så lidt som muligt, men tillige er det altid dem, der kæfter op om, hvad andre skal betale til dem og deres ligestillede?


 • #8   3. jun Annella jeg tænker lige over den også selv om jeg mener at ting er lettest hvis der løftes i flok smiley

 • Polysl
  Polysl Online Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 9 Følgere: 226 Emner: 728 Svar: 9.026
  #9   3. jun Leon

  Seneste tal viser at indvandre har sendt over ½ milliard til lande som:

  Somalia
  Libanon
  Irak
  Palæstina
  Syrien
  Iran

  Så jeg tror ikke at kontanthjælpen er så lille som man påstår. Det er saft susmende mange penge som ryger ud af landet. Det smart måde at hvidvaske penge på.


 • #10   3. jun #8
  Annella jeg tænker lige over den også selv om jeg mener at ting er lettest hvis der løftes i flok smiley


  Jeps Leon men i Alis' forskruede verdensbillede, skal de velbjergede løfte mest smiley


 • #11   3. jun Polysl jaaaa så kan det blive svært at argumentere for fattigdom hvis de har råd til at sende så mange til udlandet og Danmark sender jo penge til mange lande i forvejen smiley

 • #12   3. jun Annella jaaaa det ender jo med at de rige må på støtten smiley

 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 11 Følgere: 43 Emner: 89 Svar: 4.424
  #13   3. jun Ydelseskommisionen https://bm.dk/arbejdsomraader/aktuelle-fokusomraader/ydelseskommissionen/

  Medlemmer
  Torben Tranæs, professor og forskningsdirektør i VIVE, har været formand.

  Ud over formanden har Ydelseskommissionen bestået af fem personer med bredt sammensatte kompetencer på det social- og beskæftigelsespolitiske område. Det drejer sig om:

  Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune
  Jon Kvist, professor, Roskilde Universitet
  Jytte Andersen, tidligere minister og tidligere medlem af Folketinget
  Lisbeth Pedersen, forsknings- og analysechef, VIVE
  Mette Ejrnæs, professor i økonomi, Københavns Universitet

  Det vil sige at de mennesker, der har anbefalet at skære i kontanthjælpen til psykisk sårbare, er selv stærke og veletablerede mennesker, der ikke kender de problemer, de har gjort sig til dommere over. Der er ingen imellem, af dem, der arbejder med psykisk sårbare til hverdag, og som gang på gang må konstatere hvor håbløst det er.

  Der findes så mange fordomme omkring psykiske lidelser, at jeg, der selv lider af Ocd ind imellem undrer mig. Folk ved ikke hvad det er! Folk ved ikke hvordan det er at lide af en depression, så alting ser meningsløst ud, og man orker ikke at gøre noget ved det, hvor skal man starte og hvor skal man slutte. Alle opgaver føles som uoverstigelige bjerge. I den situation kan man ikke gøre noget værre end at sige, at så må folk tage sig sammen, for det er det, man ikke kan.
  Folk ved ikke hvordan det er at lide af angst - når hjernen og hele systemet er bundet op på en følelse af fare, som man må afværge før det går galt. Man kan ikke koncentrere sig om noget andet.

  Psykiske lidelser kommer ofte sammen med sociale problemer.

  Det hjælper ikke at man også påfører de mennesker økonomiske problemer, så de heller ikke kan købe sig lidt livsglæde.

  Psykiatrien er blevet privatiseret. Hvis man vil have hjælp, må man selv betale for det, og hvordan skulle man kunne det, når man ikke kan arbejde. Det er meget vigtigt, at vi, der kender til problemerne, vi forsøger at sørge for at fordommene bliver erstattet af kendsgerninger. Der er ikke noget, der er vedtaget endnu, så der er tid.

  https://www.dr.dk/nyheder/indland/politikere-skyder-anbefaling-ned-unge-med-psykiske-lidelser-skal-ikke-skaeres-i?fbclid=IwAR2ahjJczAxRQa5GxGtho0S0y9yXq0WPag9YlsGib5nsplVXHsP-efz8ii8


Kommentér på:
Talen om kontanthjælpen.

x