{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
145 visninger | Oprettet:

Alis C
Alis C
Online Tilmeldt:
22. jun 2014
Følger: 11 Følgere: 41 Emner: 86 Svar: 4.110

Højre eller venstre - hvad er forskellene {{forumTopicSubject}}

Det er lidt mærkeligt at diskutere politik, højre eller venstre, når flere helt tydeligt ikke ved hvad forskellen er. For at tage yderfløjene, så er højrepartier tilhænger af at virksomhederne og alle opgaver er privatejede, mens venstrefløjen er tilhænger af at det offentlige ejer virksomhederne.

Midterpartierne - traditionelt SF, S og B, er tilhængere af et blandingssamfund - det betyder at nogle samfundsopgaver løses af private, andre af det offentlige. Det er det samfund jeg som SF-er er tilhænger af. Efter min mening skal det offentlige have ansvaret for alle vigtige opgaver, og resten kan man overlade til private og mere tilfældige initiativer.

Sundhedsvæsenet er et område, der mere end noget andet har vist svaghederne ved privatisering. Private virksomheder gør kun noget, hvis de kan tjene penge på det, og det betyder at medarbejderne skal arbejde mest muligt til lavest mulige løn, det giver mere økonomisk overskud til aktionærerne. Desværre har politikerne, der arbejder for de private virksomheder, i nogen grad også overtaget kontrollen med det offentlige sundhedsvæsen, hvor de rationaliserer og skærer ned for at slippe billigere i skat.

Dermed har man også lemlæstet vores demokrati. De syge og arbejdsløse har ikke længere noget at skulle have sagt, de er prisgivet de velhavendes private initiativer og accept. Det har været en del af privatiseringen at klagesystemerne er mere eller mindre sat ud af kraft. De socialt svage har i mere end 30 år langsomt men sikkert tabt mere og mere terræn.

Det er to forskellige mennesketyper der går ind for de to fløje i politik. På venstrefløjen føler man ansvar for hele samfundet, på højrefløjen er man sin egen lykkes smed. I et samfund i balance arbejder de to fløje sammen, og på den måde fungerer de hele bedst muligt, idet man bruger fordelene ved begge systemer, men det er længe siden, der har været balance. De økonomisk stærke bestemmer, og dermed er man tilbage til middelalderen, for sådan har det altid været.


Kommentarer på:  Højre eller venstre - hvad er forskellene
 • #1   20. feb Den tager vi senere smiley

 • #2   20. feb Alis C jeg starter med at sige at jobcenter ikke er for de syge og de arbejdsløse og i gamle dage hed de jobformidlingen og den gang kunne de gøre en forskel - nu laver de mirakler ved det at jobcenterssagsbehandler kan gøre noget lægerne ikke kan de gør syge mennesker raske på et splitsekund og hvor de kunne gøre en forskel som jobcenter og altså være til gavn for alle dem der er raske og mangler et job er bare ikke til stede smiley

 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 11 Følgere: 41 Emner: 86 Svar: 4.110
  #3   21. feb Det er nemlig et andet område hvor der er sket store forringelser, Leon. Lønarbejdernes vilkår.

  Fagforeningerne og arbejdsformidlingen fungere fint sammen angået at få de rigtige arbejdere ud til de rigtige jobs. Blev man arbejdsløs, så meldte man sig ledig, og så skulle man møde op til kontrol ind imellem og resten af tiden havde man til sig selv.
  Hvis man havde taget en uddannelse skulle man også anvises arbejde inden for sit eget fag.
  Det er ikke kun vigtigt hvad virksomhederne vil have gjort, det er også vigtigt hvad folk har lyst til at lave. For mange af os var vores arbejde vores vigtigste livsindhold. Vi var med til at bygge et godt samfund op.

  Så fik vi en konservativ statsminister, og de begyndte at nedlægge en række stilinger i det offentlige, den arbejdsløshed der var opstået i kølvandet på oliekriserne blev kraftigt forværret, ikke alene mistede folk deres arbejde, men en del mistede også deres hjem fordi de ikke kunne betale husleje.

  Nu følte man sig ikke længere som en værdifuld borger i samfundet, nu følte man at samfundet var skideligeglad med borgerne.


 • #4   21. feb Alis C kun ved at lave om på den måde jobcenter fungere på nu - kan gøre jobcenter til noget folk vil se positivt igen smiley

 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 11 Følgere: 41 Emner: 86 Svar: 4.110
  #5   21. feb Ja - det skal ikke være en kontrolfunktion. Det skal være tilbud om f.eks. videre uddannelse som folk kan sige ja eller nej til.
  Og så bør de mennesker, der bliver sendt ud i nyttejob have løn efter fagforeningstarif. De arbejdsløse har problemer nok uden at de også skal finde sig i at blive brugt som gratis arbejdskraft og løntrykkere.


 • #6   21. feb Alis C her er vi også enig - meeeeeeeen det vil være en laaaaaaang og sej kamp smiley

 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 11 Følgere: 41 Emner: 86 Svar: 4.110
  #7   22. feb En lang og sejg kamp at ændre den måde jobcentrene fungerer på? Ja, men det var sådan arbejdsformidlingen fungerede først i 70erne. Det havde også været en lang og sejg kamp, men det lykkedes.
  Oven i købet en kamp, som måtte kæmpes samtidig med at højrefløjen hele tiden stod på spring for at bryde det ned igen, som blev bygget op.

  I et demokratisk samfund har lønarbejderne samme ret til et ordentligt liv som virksomhedsejere.


 • #8   22. feb Alis C jeg tror at talen om jobcenter og måden den køre på først er blevet talebar de sidste 10-15.år der er gået inflation i jobcentrene smiley

Kommentér på:
Højre eller venstre - hvad er forskellene

x