{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
332 visninger | Oprettet:

Mette Frederiksen {{forumTopicSubject}}

Mette Frederiksen kom til at spille en særlig rolle i 2020, og en rolle som ingen kunne forudse - heller ikke hun selv. Derved blev hun omdrejningspunktet for brydninger mellem forskellige politiske spændinger i samfundet. Heldigvis var hun stærk nok til at holde til det, og det håber jeg hun bliver ved med.
Jeg er ikke socialdemokrat, jeg er SF-er, men har forlængst indset, at det er en stærk socialdemokratisk statsminister der kan sikre at socialistiske og socialt bevidste holdninger bliver gennemført. Det betyder lidt mere plads til højrefløjens liberale politik end jeg ville have givet, men de skal da også være der smiley

Det, der skabte mest røre, var statsministerens håndtering af minksagen, og beslutninger jeg var enig i selvom det tog lidt tid før jeg fik overblik over konsekvenserne. Faktisk forstår jeg ikke den modstand, der stadig ulmer rundt omkring, alternativet havde været at udsætte ikke alene danskerne, men hele verden for en sideløbende pandemi af resistente coronavirus, hvordan mon udlandet ville have reageret på det? Vi var blevet lagt på is, og det havde været endnu dyrere. Desuden tror jeg ikke det havde været lovligt, se her https://danskelove.dk/straffeloven/192 så statsministeren skulle altså vælge mellem 2 forskellige love, og hun valgte rigtigt!! Det var meget hårdt for minkavlerne, det kan enhver forstå, og de måtte have lov til at råbe deres frustration ud over hele Danmark indtil de kunne falde til ro, men politisk håndterede højrefløjen sagen så dårligt at mange ikke troede deres egne øjne. Det var et valg mellem på den ene side penge og mink, og på den anden side menneskers helbred og liv. Godt vi havde en statsminister, der kunne se længere end til sin egen næsetip.
Jeg forstår ikke den tendens til at overse, at der er mange andre, der har mistet deres livsgrundlag, og mange andre, der har ret til kompensation.

Nu er vi igang med at vaccinere, og der vil stadig gå en tid før vi kan forvente at smittetrykket begynder at falde, og derefter kommer den tid hvor regningen skal betales. Det bliver dyrt! Konkurser rammer ofte med forsinkelser, trods hjælpepakker vil der komme mange arbejdsløse med alle de konsekvenser det har, vi skal igang med at genopbygge hele samfundet.
Det er en lettelse at vi har en socialdemokratisk regering, for det er socialdemokratisk politik at samfundets regninger skal fordeles så ligeligt som muligt. Mette Frederiksen var ikke imponerende i sin rolle som minister for Thornings regering, men hun har vist en anden side, nu hvor hun selv har magten. Det håber jeg meget, hun bliver ved med.

Når engang der kommer mere ro skal vi også til at vise et mere menneskeligt ansigt i udlændinge- og flygtningepolitik. Og sundhedspolitisk. Der er meget, der halter, og det skal vi klare samtidig med det økonomiske pres. Men det kan vi også. Jeg kan sagtens få øje på mulighederne. Jeg er mere betænkelig ved om viljen er der. Viljen til at forstå, at andre har samme ret til et rimeligt liv som man selv har, og at forhandling ikke kun betyder kamp for egne interesser.

Nedbrydning og genopbygning kan betyde større fremskridt end vi kunne have opnået ved at være låst fast i de gamle mønstre.


Kommentarer på:  Mette Frederiksen
 • #1   1. jan Ja syntes Statsministeren har gjort det godt også selvom hun har været i stormvejr det meste af tiden - dog tænker jeg at de fleste politiker på forskellige måder står bag Statsministeren i disse coronatider.

 • #3   2. jan Alis - din nytårstale minder mest af alt om en forblindet hønes hyldest til sin “führer” smiley

  Samtlige beslutninger under Corona krisen er kommet fra embedsværket og Mette er kun formidler i sin egenskab af statsminister - tag endelig ikke fejl af det !

  En hvilken som helst tredje rangs stand-up komiker kunne have gjort det samme, men nu har vi et politisk system der bestemmer at statsministeren får lov at høste æren og naturligvis også tage øretæverne hvis embedsværket ex. har afgivet en anbefaling der var i strid med grundloven smiley

  Man kan starte med at fedte den af på sin minister, men da ordene jo kom ud af statsministerens egen mund er den svær at løbe fra smiley

  Ælle bællemann har lige gjort det samme med sin næstformand og lur mig om ikke også han kommer til at fortryde det bittert smiley

 • #4   2. jan Jeg kan kun sige at Mette Mink Forræderiksen har gjort det hun fik besked på. Dermed er hendes rolle som Pinocchio spillet ud til perfektion, for der er hverken bånd eller mundbind der binder hende til ansvar - tror hun da selv.
  Fy for Frederiksen da også.


 • #5   3. jan NU lover de flere restriktioner, det må være svært efterhånden uden at bryde grundloven, Men den er gået godt en gang så hvad fanden - så prøver vi lige 2 gang. Der er grænser for hvor længe man kan grave en befolkning ned i en kælder. Men det værste er at man lader alle føle at alle fra Pestegnen og KBH er fuck'en ligeglad.

  Man høre ikke en skid til fugleinfluenza som i flere tilfælde har haft stor dødelighed bland mennesker. - man siger den nuværende er ikke farlige for mennesker, men det er måske mutationer. Men her skal (S) ikke have klinket noget, der har fået deres tæv da de nakkede 17 millioner mink pga. med kun 9 smittede mennesker . Ellers så ville de være slut med lørdagskyllingen, og æg. Og at lukke en så stor branche, går jo ud over deres gedehold på altanen med paraboler folk.

  Det var også derfor man ikke reagerer på samme måde som i Nordjylland - med meddelsen om at den ikke muterer på Pestegnen og KBH.

  Men man skider jo ikke i den rede man er i, så man er mere bløde så de ikke bliver isoleret på borgen i køjesenge. Som med vindmøller- jeg elsker vindmøller bare jeg ikke skal se på dem.


 • #6   3. jan Cody # 3

  ” Alis - din nytårstale minder mest af alt om en forblindet hønes hyldest til sin “führer”

  Og det skal komme fra en Trump-tilhænger. Har du en fast skabelon for at svar på et debatindlæg skal indledes med et personangreb på forfatteren til indlægget, for kan man ikke argumentere for sine synspunkter så kan man jo prøve at nedgøre mennesker med andre holdninger.
  Führere hører hjemme på den ekstremistiske højrefløj, hvor man kontrollerer mennesker med afstraffelsessystemer, ikke på den socialt bevidste venstrefløj.

  ”Samtlige beslutninger under Corona krisen er kommet fra embedsværket og Mette er kun formidler i sin egenskab af statsminister”

  Jamen så har Mette Frederiksen haft det samme embedsværk som Lars Løkke? Det stemmer ikke med at de giver udtryk for vidt forskellige politiske holdninger. Det kan også være at du har samme holdning til alle, der mener noget andet end du gør – de skal nedgøres og fremstilles som om de ikke kan tænke selvstændigt.

  ”Ælle bællemann har lige gjort det samme med sin næstformand og lur mig om ikke også han kommer til at fortryde det bittert”

  Eller også har han set, at rascismen er på tilbagegang i Danmark, og en næstformand, der trækker ned på den måde ved ikke at overholde international lov angående flygtninge, hun vil trække hele partiet med ned.

  Mette Frederiksen er muligheden for at få samlet Danmark igen. Jeg fik ikke hørt hendes nytårstale den 31.dec. men fandt den dagen efter på Dr.s hjemmeside. Det var en god tale med en god målsætning. Danskerne har hver deres egne unikke evner, og i fællesskab kan vi få en masse til at lykkes. Derimod bryder jeg mig ikke om hendes holdning til flygtninge og at bruge dem som gratis arbejdsslaver. Det skader både dem og os selv, fordi det trækker lønningerne ned. Hun har imidlertid den fordel at hun er til at forhandle med, og Enhedslisten knurrer allerede ad det forslag.

  Hvis vi kan afværge højrefløjens angreb og holde S ved magten, så går hele landet måske lysere tider imøde, hvor der bliver plads til os alle sammen.


 • #7   3. jan Polysl # 5

  ” det må være svært efterhånden uden at bryde grundloven, Men den er gået godt en gang så hvad fanden”

  Jeg går ud fra at du hentyder til sagen om Mink. Det burde være klart nu, at det ikke var et brud på grundloven. Spørgsmålet er så om det var et brud på nogen anden lov, og det var det muligvis heller ikke. Det skal en undersøgelseskommission afgøre. Det havde været et brud på loven ikke at gøre noget i en så farlig situation.

  ”Man høre ikke en skid til fugleinfluenza som i flere tilfælde har haft stor dødelighed bland mennesker.”

  Vist ikke her i Danmark! Man er i gang med at aflive store besætninger af fugle for at forhindre at de smitter hinanden og besætninger på andre gårde.

  ” der har fået deres tæv da de nakkede 17 millioner mink pga. med kun 9 smittede mennesker”

  Så har du ikke forstået det rigtigt. Mennesker smitter mink, som så smitter tilbage med en mutteret form for coronavirus, der var resistent over for antibiotika. Havde de mink fået lov at leve, så havde faren stadig været der, der var kun en måde at stoppe det på, og det skulle være før smitten kom ud af kontrol. Der var ikke tid til at diskutere med Vanopslagh eller Vermund i flere uger først.

  Efter min mening bør man være mere omhyggelig med hvordan dyrene lever. Har de sunde livsbetingelser så bliver de ikke så let syge. Jeg voksede op på landet og mine forældre havde et hønseri og rugede kylllinger ud til salg. Vi vidste ikke noget om salmonella, vi spiste røræg af rå æggeblommer, og ingen blev syge af det. I dag har man svækket dyrene med antibiotika og nu bliver de så nemt syge, at man ikke længere kan bruge rå æg


 • #8   3. jan Alis

  //citat
  I dag har man svækket dyrene med antibiotika og nu bliver de så nemt syge, at man ikke længere kan bruge rå æg
  //citat slut

  Nej det er curling forældre der render rundt med en sprit klud og tvære rundt i ansigtet på ungen - så deres immun forsvar ikke har en kinamand chance for at blive udviklet. Voksne som har allergi og eksem, er stigende og netop den generation med indbygget spritklud.

  uf ikke spise jord, uf sut ikke på gulvtæppet, uf, spis ikke den regnorm. osv.....når man bygger en kuppel omkring børnene og de senere skal ud af den kuppel så går det galt - og det skal ikke undre mig at det er dem som er blandt de indlagte for Corona.

  Jeg spiser stadig rå æggeblomme - og har ikke nogensinde blevet syg af det.


 • #9   3. jan Alis #6

  “ Führere hører hjemme på den ekstremistiske højrefløj, hvor man kontrollerer mennesker med afstraffelsessystemer, ikke på den socialt bevidste venstrefløj.”

  Der tager du fuldstændig fejl Alis !
  Den socialistiske venstrefløj fostrer stort set al den autonome ekstremistiske vold der finder sted idag !

  Naizisterne = nationalsocialistisk deuche arbejderparti (NSDAP)
  “ Historisk uvidenhed er farlig. Skal vi undgå en gentagelse af rædslerne fra de totalitære ideologier i det 20. århundrede, bliver vi naturligvis nødt til at forstå dem. Og stadig i dag kniber det gevaldigt med forståelsen.

  Forleden udtalte en journalist i radioen den selvindlysende påstand, at nazister betragter sig selv som socialister. Det ligger ikke bare i navnet ’nationalsocialisme’, men er også en fuldkommen nøgtern beskrivelse af ideologien, ligesom det i øvrigt gjaldt for Mussolinis fascisme.

  Ikke desto mindre reagerede både Enhedslistens Pelle Dragsted samt en hel række journalister med vantro og vrede over påstanden. Som bekendt bekæmpede Hitler både marxister og socialister, og så kan han ikke være venstreorienteret, må vi andre nok forstå.

  Virkeligheden er, at Hitler som enhver anden socialist var bekymret over den stigende ulighed og udbytningen af det arbejdende folk. Han så det imidlertid som et resultat af jødisk kapitalisme, mens den lige så jødiske marxisme udnyttede konflikten til at skabe yderligere skel. Hitler ville ikke dyrke konflikten mellem den forarmede arbejder og den velnærede arbejdsgiver, men afskaffe finanskapitalismen og på den måde opnå den store folkelige forening.”
  “ Skal vi lære af historien, er det selvsagt oplagt at frygte de samme ideologiske tilbøjeligheder i nutiden. Jødehadet i dag er ikke væsensforskelligt fra jødehadet dengang. Også i dag står jøderne står over for en konkret fysisk trussel. Men jødehaderne i dagens Danmark har heldigvis ikke indflydelse på statsmagten. Det er et fænomen for ekstremister. Det samme gælder voldsforherligelsen. Den ser vi ikke kun hos islamister, men først og fremmest på venstrefløjen. Pelle Dragsted kunne i sin ungdom nøgternt set beskrives som antidemokratisk, voldelig, uniformeret, drevet af en totalitær kollektivistisk ideologi og elitært hævet over småborgerlige overvejelser. Her er naturligvis ikke skyggen af overvejelser om det racerene samfund (til gengæld det klasserene), men eller en udpræget grad af lige præcis de ideologiske tilbøjeligheder fra nazismen, vi også bør frygte i dag. Jeg kan i øvrigt godt lide ham og i dag tager han fuldkommen afstand fra volden, men ligesom den øvrige yderligtgående venstrefløj er han blind over for sin egen fløjs slægtskab med nazismen.”
  “ Når Gud er død, er alting tilladt. Og vi bør frygte enhver vestlig ideologi, der har forkastet sit kristne fundament. Ikke mindst de socialistiske ideologier. Uanset, hvilken af slagsen det er.“
  https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/runeselsing/ECE11764923/naturligvis-var-hitler-socialist-og-socialismen-er-stadig-farlig/


 • #10   3. jan Alis

  NU har jeg svært ved at forstå at du mener at Mette F.. ikke har brudt grundloven - hvis det er sandt - så forstår jeg ikke det var nødvendigt at haste en lov igennem som gjorde det lovligt.


 • #11   3. jan Jeg mener iøvrigt heller ikke at der er lovhjemmel til en kollektiv nedluking af vores samfund, kultur og handelsmuligheder. Men gik det første gang, går det nok igen. Det er åbenbart nemmere at få tilgivelse end tilladelse.
  Det er måske nok først en kriminel handling, når det bliver opdaget?


 • #12   4. jan Claus G tænk jeg som troede at du godt var klarover den tale om hvordan det er letter at få et tilgivelse end en tilladelse - den har jeg kendt til i årevis smiley

 • #13   4. jan Claus G og igen må vi blive enig om at en kriminel handling først er kriminel når den opdages bare se på udbytteskattesagen - co2 kvoter snyd OSV de blev først kriminel da de blev opdaget og kom frem i lyset smiley

 • #14   6. jan Polysl # 8

  "Nej det er curling forældre der render rundt med en sprit klud og tvære rundt i ansigtet på ungen - så deres immun forsvar ikke har en kinamand chance for at blive udviklet."

  Det er næppe den rigtige forklaring, og der er heller ikke videnskabelig bevis for den. Jeg tror snarere at det er alle de kemikalier, vi fylder i maden, der er årsag til de mange tilfælde af allergi. Derudover medicin for alt muligt. Vi lever en stresset tilværelse og tager medicin for alt muligt - spændingshovedpine, angst o.s.v.

  "Jeg spiser stadig rå æggeblomme - og har ikke nogensinde blevet syg af det. "

  Så er du heldig, for salmonella er en realitet, men man kan vistnok købe æggeblommer, der er pasteuriseret.


 • #15   6. jan Cody # 9

  Det indlæg vil jeg kalde en gang ordsalat, som det er meget svært at få hoved eller hale på. Jeg kan forstå at det er kopieret over fra en artikel, men det opdager man først når man når bunden, og så har man læst det hele i den tro, at du selv har skrevet det.

  "Der tager du fuldstændig fejl Alis !
  Den socialistiske venstrefløj fostrer stort set al den autonome ekstremistiske vold der finder sted idag ! "


  Det er ganske simpelthen forkert, og jeg har linket til flere artikler om ekstremistisk højrevold, og alligevel bliver du ved med at påstå, at det vold hører hjemme på venstrefløjen.

  Er det sådan, at hvis man vover at sætte sig op imod højrefløjens politik, så betragter de det som uretmæssige indgreb i deres frihed? Venstrefløjen kæmper for et socialt retfærdigt samfund, og opnår man det, så er der ikke så meget grund til at bruge vold. Højrefløjen kæmper for privilegier og fordele frem for andre, flere penge, mere magt, og det betyder at andre mennesker lever i fattigdom, eller at de ikke kan få nødvendig lægehjælp eller retshjælp. De mennesker, der må undvære for at andre kan leve i overflod, har ret til at protestere og kæmpe for en rimelig tilværelse til sig selv.

  Årsagen til egoisme og ondskab er ikke kun dem, der bedriver det, men også dem, der forholder sig passive og ikke gør noget ved det.

  Det er rigtigt at det er vigtigt at forstå hvad der skete i Nazityskland hvis vi skal undgå gentagelser, og det er et meget omfattende emne. Nazisterne havde ikke skyggen af socialistisk forståelse, de førte krig mod kommunismen. Også mentalt. Idag har vi mennesker, der betegner alt til venstre for Konservative som kommunisme.
  Tænk hvad verden kunne være blevet skånet for, hvis Hitler var blevet optaget på den kunstneriske uddannelse han søgte ind på.


 • #16   6. jan Polysl # 10

  "NU har jeg svært ved at forstå at du mener at Mette F.. ikke har brudt grundloven - hvis det er sandt - så forstår jeg ikke det var nødvendigt at haste en lov igennem som gjorde det lovligt. "

  Mette Frederiksen har ikke brudt grundloven, men hun har muligvis brudt en dansk lov, det skal en kommission undersøge.

  Men hvis regeringen ikke havde handlet på situationen i Nordjylland, så havde det været brud på både love og anstændighed. Når man opdager en resistent virus så skal den stoppes øjeblikkeligt før den breder sig. En resistent virus kan ikke behandles, så de der bliver smittet, er prisgivet.

  Oven i det, så var vi ikke blevet populære i resten af verden, hvis det var sket. Det havde kostet på handelsbalancen, det er helt sikkert.


 • #17   6. jan Alis C rå æggeblomme der er jeg stået af dog kender jeg en del der har gjort det samme som du og så lige et ord du satte op ORDSALAT du fik mig til at grine på den gode måde smiley

 • #18   6. jan https://nymag.com/intelligencer/2021/01/trump-supporters-storm-u-s-capitol.html?fbclid=IwAR1HrzpB1E7FczXcDjAein2rhWDsTjQnnGcOr_xRWaxLbIPBJTAqI7rfFp8

  Og så er der nogen, der påstår at højrefløjen ikke bruger vold.
  Der er et kup igang i USA.
  Jeg foretrækker dansk demokrati!


 • #19   7. jan Alis #15
  “ Det er ganske simpelthen forkert, og jeg har linket til flere artikler om ekstremistisk højrevold, og alligevel bliver du ved med at påstå, at det vold hører hjemme på venstrefløjen. ”

  Denne udtalelse er simpelthen forkert Alis !
  Jeg har efterlyst links adskillige gange!

  Hvad var iøvrigt din kommentar til denne analyse Alis ???
  “ . Jødehadet i dag er ikke væsensforskelligt fra jødehadet dengang. Også i dag står jøderne står over for en konkret fysisk trussel. Men jødehaderne i dagens Danmark har heldigvis ikke indflydelse på statsmagten. Det er et fænomen for ekstremister. Det samme gælder voldsforherligelsen. Den ser vi ikke kun hos islamister, men først og fremmest på venstrefløjen. Pelle Dragsted kunne i sin ungdom nøgternt set beskrives som antidemokratisk, voldelig, uniformeret, drevet af en totalitær kollektivistisk ideologi og elitært hævet over småborgerlige overvejelser. Her er naturligvis ikke skyggen af overvejelser om det racerene samfund (til gengæld det klasserene), men eller en udpræget grad af lige præcis de ideologiske tilbøjeligheder fra nazismen, vi også bør frygte i dag. Jeg kan i øvrigt godt lide ham og i dag tager han fuldkommen afstand fra volden, men ligesom den øvrige yderligtgående venstrefløj er han blind over for sin egen fløjs slægtskab med nazismen.”

  Pelle “erobreren” Dragsted er vist en af dine venner så vidt jeg husker !


Kommentér på:
Mette Frederiksen

x