{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
384 visninger | Oprettet:

Også toilet papir her {{forumTopicSubject}}

Man kunne læse på EB at man også i lang tid har hæld lort og toiletpapir ud i Gudenåen pga. oversvømmelse af åen. Imens man belærer borgere om at være "grønne" med sortering - så ser vi så 2 eksempler på kort tid at det ikke gælder kommuner. En kommune kalder det bare en lille udledning af mange andre - og det er jo vigtigt når der skal bygges en parkeringsplads at man kontrollerer om rørerne kan holde til belastningen.

I Horsens løb der kloakvand ud i fjorden fra 7 husstande i 44 år - imens regnvand blev sendt til rensningsanlæg.

Helt ærligt - kloakvand er lort og tis og toiletpapir som bare ledes ud. Vand med utallige bakterier af værste slags.

Gudenåen bliver stadig oversvømmet flere steder så lort ryger lige ud i åen - uden man gør noget.

Set i skæret af at man nu vil til at give bøder for folk som ikke sorterer deres affald rigtigt så er de sgu en samling hyklere.

Vi må....siger kommuner - i andre skal.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Også toilet papir her
  • #1   26. maj 2020 Update...

    En aktindsigt hos Miljøstyrelsen, som TV 2 Lorry er i besiddelse af, viser således, at der alene i Københavns Kommune er blevet udledt over 35 milliarder liter urenset spildevand i Øresund i perioden 2014 til 2018 - også kendt som COD, som er afføring. Velbekommen til de som har badet og fisket i lortevandet. Dvs. at 11.000 tons bæ er ledt ud i Øresund.

    Sorterer i stadig jeres affald nu?


  • #2   26. maj 2020 Der er stadig nogle områder i Silkeborg og omegn, hvor regnvand/overfladevand ikke er separeret fra "lortevandet".

    Det medfører, at større regnskyl får renseanlægget til at lede en del urenset spildevand ud i åen, når anlæggets kapacitet ikke kan følge med.

    Desværre findes der ikke noget mål for, hvor meget det drejer sig om på årsbasis.
    Det betyder så, at de kloge miljøfolk, der måler på vandet i åen, ikke kan se, hvad der er fra landbruget eller urenset spildevand.

    Så regner man baglæns, og fratager det man ved, der kommer fra renseanlæggene, og et teoretisk tal for hvad der kommer fra skovarealer, der ikke bliver gødet.

    Så kommer man frem til, hvor meget der kommer fra landbrugsarealer. - MEN man glemmer at tage højde for overløb fra renseanlæggene. Derfor bliver det pr. automatik henregnet til landbrugets forurening.


  • #3   26. maj 2020 Jeg arbejdede nogle år i kbh’s afløbsafdeling i 80’erne hvor jeg vedligeholdte pumpebrønde og allerede dengang havde man fokus på opstuvning efter regnskyl.
    Samtlige kloaker i indre by og dele af Amager var tilkoblet lynettens rensningsanlæg, men ved store regnskyl blev rørene fyldt og løb over sikkerhedsbarriererne langs havn og kanaler.
    Disse udløb blev muret til i takt med at man nedgravede overdimensionerede kloakledninger langs havn og kanaler, såkaldte akkumulator rør op til 160cm i diameter som erstatning for rør på 40-50cm.
    Et kæmpearbejde der strakte sig over flere år og generede trafikken voldsomt på især Islands Brygge - Lossepladsvej - Holmens Kanal - Overgaden Oven Vandet sidst i 80’erne.
    Sideløbende blev store underjordiske akkumulatortanke etableret rundt omkring hovedstaden, bl.a ved Utterslev Mose.
    Spørgsmålet er om disse tiltag er tilstrækkelige idag.

    Bliv klogere på renseanlæg her - tryk på nørdeviden der giver den bedste forklaring.
    https://vandetsvej.dk/kemisk-rensning

    Bliv meget klogere på hvorfor renseanlæg ikke kan følge med efter kraftige regnskyl og hvilke løsninger der findes.
    https://mst.dk/natur-vand/klimatilpasning/skybrud/


  • #4   26. maj 2020 Polysl - Busmann og Cody N jeg nøjes med at sige der er gået lort i det smiley

Kommentér på:
Også toilet papir her

Annonce