{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
368 visninger | Oprettet:

Alis C
Alis C
Online Tilmeldt:
22. jun 2014
Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431

Hvordan skal fremtiden se ud? {{forumTopicSubject}}

Så er politikken om hjælpepakkerne igang, og det er temmelig vigtigt for hvordan vores samfund skal se ud fremover.

Skal virksomhederne have hjælpepakkerne, så de kan begynde at producere flere varer – som de derefter må bruge milliarder af reklamekroner på at få solgt – eller skal de økonomisk svagest stillede have hjælpepakkerne, så de har nogle penge at købe for. Og så de har en chance for at overleve. Hvis man øger købekraften for arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagere så vil de efterspørge de varer, de har brug for, og som de har manglet i årevis, og dermed vil virksomhederne gå i gang med at producere hvad der er brug for. Det giver et meget sundere og stærkere samfund.

Hvorfor skulle man – ud over en rimelig overlevelsessum – forære virksomhederne pengene uden betingelser. Hvorfor ikke forære dem til kunderne i stedet og lade virksomhederne yde en indsats for pengene. Det vil kun være godt for dem.

Blandt de mere mærkelige ansøgere til hjælpepakker er tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/anders-fogh-soeger-hjaelpepakke/8107854?fbclid=IwAR3istOv23sRg_eLxsEpGRJBfeKY4v2nWjIF5vSXjKh_rRQTXL9Nfe3c7So

citat: ” Og Alliance of Democracies er blevet tildelt 81.316 kroner i lønkompensation til arbejdet med at fremme demokrati og frie markedskræfter.” citat slut.
At søge statstilskud til en virksomhed der har som mål at afskaffe statstilskud finder jeg direkte tåbeligt. Men det sker måske efter princippet om at den kloge narrer den mindre kloge.

Liberal Alliance møder op med en tilsvarende selvmodsigelse. Alle de penge, der skal bruges til hjælpepakker er lån som skal betales tilbage. Det vil LA gøre ved at give skattelettelser. Så får samfundet da færre penge at betale lån tilbage med!!

Her en artikel om demokrati i virksomhederne

https://politiken.dk/debat/art7779714/N%C3%A5r-arbejdskraften-kloden-og-kapitalen-vejes-op-mod-hinanden-i-det-nuv%C3%A6rende-system-taber-arbejdskraften-og-kloden-hver-gang?shareToken=tHT0AHAAO2KA

citat: ” De mennesker, der har holdt tilværelsen i gang under covid-19-pandemien, er levende beviser på, at arbejde ikke kan reduceres til en ren handelsvare. Menneskers sundhed og plejen af de mest udsatte kan ikke styres af markedskræfterne alene. Hvis vi bare overlader den slags til markedet, risikerer vi at forværre ulighederne i en sådan grad, at det kan koste de svageste livet.” citat slut

Der er forsvundet en række arbejdspladser under krisen. Tidligere havde vi en offentlig sektor, der tog del i den opgave at skabe arbejdspladser. Der er nemlig rigeligt med opgaver at tage fat på. Arbejde skal være en ret, og det fungerer ikke at overlade det til det private arbejdsmarked alene, som kun gør noget, hvis det giver økonomisk overskud til aktionærerne.

Chancen er der nu til at styrke hele samfundet, og det vil være godt for os alle sammen. Mange flere vil blive i stand til at hjælpe sig selv i en hvilken som helst krise, hvis man satser på at vi ALLE bliver stærkere og mere veluddannede.


Kommentarer på:  Hvordan skal fremtiden se ud?
 • #1   16. maj Må jeg spørge om, hvilken personlig interesse du dog her i det Alis? Du får hverken glæde eller gavn af den her propaganda?
  Hvad forventer du det kommer ud af det personligt for dig?


 • #2   16. maj Alis C bortset fra dem der lever i skattely syntes jeg at alle bør have del i den/de hjælpepakker da de jo har været med til at give velfærdssamfundet penge igennem den skat de har betalt så i min verden skal de have hjælp det kaldes for at være fair og vil gøre at Danmark står sammen og på den måde overlever smiley

 • #3   17. maj Alis, du glemmer lige at reklameudvikling i skrevne og digitale medier også betyder beskæftigelse til en masse mennesker og jeg er en smule nysgerrig på hvilke varer du mener folk har manglet i årevis smiley

  Nu nævner du hjælpepakken til en forening der arbejder for nedlæggelse af lige netop statstilskud, men hvad så med de løbende tilskud vi betaler til ex. religiøse organisationer der arbejder for ophævelse af vores demokrati smiley

  Der er absolut ingen selvmodsigelse i forslaget fra LA. (som jeg iøvrigt IKKE stemmer på)
  Det giver absolut god mening at modtagere af hjælpepakker betaler tilbage når de får råd og det får de jo hurtigere med en skattelettelse.
  Det er jo ikke det offentlige, men det private arb.marked vi taler om her smiley

  Hvad angår dit sure socialistiske klima opstød er det jo ingen hemmelighed at mennesket udgør den suverænt største klimabelastning smiley
  Jeg afskyr hykleriske og forlorne klima aktivister der basher alle andre uden hensyntagen til at deres egne synder smiley de har tøj på kroppen, varme i radiatoren, mad i maven og som regel et transportmiddel også, derudover forurener de ved deres blotte tilstedeværelse når de trækker vejret, bader og går på lokum smiley
  En ægte klimaaktivist tager livet af sig selv så han ikke belaster klimaet mere, men dem findes der desværre ikke eksempler på smiley

  Udover at det offentlige system er ekstremt dårlige til at få folk i arbejde (bortset fra ligegyldige nyttejobs der koster kassen) er det ikke kun en ret, men også en pligt at få et arbejde og den pligtfølelse har velfærdssamfundet desværre pillet ud af folk smiley
  Jeg er absolut ikke liberal, men det siger sig selv at al vækst (flere arb.pladser) afhænger af at firmaerne giver overskud og absolut ikke som den socialistiske nul-løsning model der betyder det modsatte - nemlig minus vækst og flere på off.forsørgelse smiley

  Du taler om aktionærer hvilket jo ikke gælder de ti tusindvis af mindre firmaer der langt overgår de store firmaer i jobskabelse, men det faktum passer jo ikke ind i din socialistiske agenda - vel Alis smiley


 • #4   17. maj Alis

  At skabe vækst sker ikke ved at betale bistandsklienter, ledige mere i ydelser - der bruges til at købe på nettet for så at være med til at lukke flere fysiske butikker for at spare 20 kr eller sende milliarder ud af Danmark og ned til Mellemøsten.

  Jeg er som Cody pusslet hvad det er for varer fattige efterspørger - for på trods af Corona så er der ikke mangel på noget som helst - masser af mad, lokumspapir, tøj, osv.

  Bistandshjælpen er en kortvarig ydelse til folk som er i knibe, og ikke en "borgerløn" for folk som hellere vil gå hjemme og klage over at de ikke har råd til en Iphone til børnene.

  Masser af bistandklienter har mulighed for at søge om tilskud til husleje, varme,el, selv store beløb som enkeltydelser - faktisk vildt mange muligheder som en lavtlønnede ikke har - og så kalder man den stakler og udsatte og svage.? Kommuner har i stor stil målrettet sagsbehandler(private aktører) til at hjælpe borgere at komme igennem hele junglen i paragraffer.

  Hvem er det i realiteten som er skyld i at folk er lavtlønnede? Det er forbrugere som ikke kan få det billigt nok som igen betyder lave lønninger. Hvorfor mon der ikke er håndværksbagere mere? Det er forbrugere som har lukket dem ned, ved at købe det pap brød i supermarkedet fordi det kun koster få kroner for en pose rundstykker til 10 kr. Det er ikke de rige som alene har skylden - næ...det er alle borgere i Danmark - og så hykler de ude på nettet om at man ikke kan få brød som i gamle dage.

  Mange tusinde butikker er lukket fordi folk køber en masse på nettet - som i flere tilfælde giver billige priser da man ikke mere har udgifter til personale og butikker, men bare et hypermoderne selvkørende logistisk lager - men al det bliver bare forstærket hvis ingen får hjælpepakker og dermed med til at lukke butikker. Det er også med til at skabe en nyt "samlebånds arbejder" (pakkerier) som stort set er uddød. En masse knowhow tabes på gulvet når der ikke mere er brug for det - alt er logistisk sat op med søgeparameter - som betyder at mange ikke behøver at være uddannet eller specialister inden for forbrugs goder på nettet.

  Og så har man den fattiges frækhed at jantelov over at rige eller velhavende køber B&O hvor man stadig kan rådgives og hjælpes igennem det rigtige køb. De fattige brokkere vil hellere købe deres skrammel fra Kina fordi det kun koster en brøkdel af et dansk produceret tv. Folk svælger i billig bras som Ikea, Dalle valle, Harald Nyborg som ikke holder ret længe - der er næsten ikke flere butikker som handler med kvalitet, alt er skrammel fra Kina eller plastik fra Ikea.

  Alt det billige skrammel er også en stor miljø belastning da holdbarhed er en by i Rusland - så set over en årrække så er besparelsen meget svær at få øje på.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #5   17. maj Claus G # 1

  Jeg forstår ikke dit spørgsmål. Emnet her er ikke hvad jeg vil have ud af noget personligt til mig selv, emnet er hvordan vi skaber et godt samfund, der er til gavn for alle, og i dette tilfælde om hjælpepakkerne. Det er mange penge, og det vil betyde meget hvordan de bliver fordelt.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #6   17. maj Leon # 2

  Hjælpepakkerne skal ikke uddeles efter hvad folk har betalt i skat, det ville ikke blive retfærdigt. De skal uddeles efter hvad der gavner samfundet mest, og hvordan vi får gang i arbejdspladserne igen.

  Det vil gavne mest at stimulere købekraften! Når efterspørgslen efter varer stiger, så begynder virksomhederne at producere de varer, der kan sælges. På den måde kommer pengene også virksomhederne til gavn.


 • #7   17. maj Polysl jeg tror ikke du skal ønske at komme på kontanthjælp eller andet og er sikker på at de fleste på de ydelser gerne vil havde haft et andet liv eksempelvis mig selv og siger Gudskelov for at vi har sådan sikkerhedsnet i Danmark og jeg syntes det vil være ok hvis vi fik borgerløn smiley

 • #8   17. maj Alis C jeg mener jo stadigt at alle de selvstændige og andet skal have hjælp bare ikke dem der er i skattely smiley

 • #9   17. maj Leon

  Nu kan der søges et utal af tilskud til en bistandshjælp endda med hjælp fra kommunen - så lad være med at gøre dem fattige.


 • #10   17. maj Polysl jeg gør dem ikke fatigere men jeg gør dem så absolut heller ikke til rige smiley

 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #11   17. maj Cody # 3

  "Alis, du glemmer lige at reklameudvikling i skrevne og digitale medier også betyder beskæftigelse til en masse mennesker "

  Nej, det gør det ikke. Reklamer er virksomhedernes kamp om kunderne. Man vil gerne have at folk skal købe varerne hos dem og ikke hos konkurrenten. Desuden har reklamer som formål at få folk til at købe en masse, de ikke har brug for, men synes du det er en god form for beskæftigelse? Det er ikke noget, der gavner samfundet.

  "og jeg er en smule nysgerrig på hvilke varer du mener folk har manglet i årevis"

  Så vil jeg starte med den mest udsatte gruppe - de hjemløse. De mangler ALT. Og dem er der blevet mange flere af efterhånden som neoliberalismen skred frem. Fra de hjemløse findes der alle mulige grader op til en normal tilværelse.
  Det drejer sig også om tjenesteydelser, f.eks. i sundhedssektoren og i retssystemet og i den offentlige sektor i det hele taget. Der er mange, der mangler rigtigt meget, og som ikke får de ydelser, de har brug for. Hvis man gik igang med at skabe de nødvendige arbejdspladser for at rette op på det, så er der beskæftigelse til mange. Det ville betyde at folk får flere penge mellem hænderne og dermed flere penge at købe for.

  " men hvad så med de løbende tilskud vi betaler til ex. religiøse organisationer der arbejder for ophævelse af vores demokrati"

  Dem er der vist ikke ret mange af. Kan du nævne nogen? Altså nogen, der får tilskud.

  "Det giver absolut god mening at modtagere af hjælpepakker betaler tilbage når de får råd og det får de jo hurtigere med en skattelettelse. "

  Det regnestykke kender jeg godt, men det er ikke sådan det fungerer i virkeligheden. Overskud i virksomheder bliver ikke brugt til at betale skat, hvis de kan undgå det, det bliver udbetalt til aktionærer eller gemt af vejen i skattely og kapitalfonde. Overskuddet bliver ikke brugt til bedre lønninger hvorved pengene ville komme i cirkulation igen, det er vores fagforeninger ikke længere stærke nok til at sørge for.
  Derfor ville det være en meget bedre ide at forhøje overførselsindkomsterne til arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere og dem, der kun har deres pension at leve af. De penge vil blive brugt til køb af varer og tjenesteydelser og dermed komme i cirkulation i samfundet igen.

  Jeg har ikke udtalt mig om klimaet. Blander du flere tråde sammen?

  "Udover at det offentlige system er ekstremt dårlige til at få folk i arbejde"

  Tværtimod! Der kan oprettes bunker af stillinger i det offentlige, og folk skal nok søge dem. Alene inden for sundhedssektoren er der rigeligt at tage fat på, men det er der også inden for en række andre offentlige opgaver.

  Derimod kan vi sagtens undvære denne form for idioti https://www.msn.com/da-dk/nyheder/other/ide-i-kommune-folk-p%C3%A5-kontanthj%C3%A6lp-skal-samle-m%C3%A5ge%C3%A6g/ar-BB142HlS Kontanthjælpsmodtagere bør ikke bruges som slaver. Det er usundt for begge parter.

  "Jeg er absolut ikke liberal, men det siger sig selv at al vækst (flere arb.pladser) afhænger af at firmaerne giver overskud "

  Forkert!! - og det er den fejlkonklusion der er så svært at pille fra hinanden, fordi den lyder så logisk. Hele samspillet i samfundet er langt mere indviklet. Det afhænger også af fordelingspolitik, af uddannelse, af lønarbejdernes helbred og af efterspørgsel.
  Bedste eksempel er virkeligheden. I 60erne og først i 70erne var der virkelig gang i hjulene, og dengang havde vi en meget større offentlig sektor. Så fik de liberale fremgang med deres amputerede samfundsopfattelse og begyndte at bilde folk ind at det private erhvervsliv var det vigtigste, og deres interesser skulle bestemme det hele, og så begyndte det at gå baglæns. Idag har vi alt for mange mennesker, der lever med reel fattigdom og alligevel fortsætter man med at køre frem med den politik, der netop skabte fattigdommen.

  Vi har fået en velhavergruppe, der kun er optaget af hvad de kan rage ned i deres egne lommer, og som er ligeglade med resten af befolkningen.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #12   17. maj Polysl # 4

  "De fattige brokkere vil hellere købe deres skrammel fra Kina fordi det kun koster en brøkdel af et dansk produceret tv. Folk svælger i billig bras som Ikea, Dalle valle, Harald Nyborg som ikke holder ret længe - der er næsten ikke flere butikker som handler med kvalitet, alt er skrammel fra Kina eller plastik fra Ikea. "

  Naturligvis vil de hellere købe billigt skrammel, de har jo ikke råd til andet! Giv folk en løn/overførselsindkomst, der rækker til at købe kvalitetsvarer. Det vil højne hele standarden. Danmark overlevede engang på kvalitet.


 • #13   17. maj Ha Ha...Alis

  uanset flere penge vil de købe skrammel, for jo flere penge jo mere skrammel kan de købe. Problemet med det fattige segment er at de vil have det her og nu og tager dyre lån for at få dyr skrammel - som bare forarmer dem endnu mere og sætter dem en stol for døren som RKI:

  En samsung virker på samme måde som en Iphone. Men koster 5 gange mere - de har ikke forstået hvornår det er fornuftigt at købe kvalitet og købe noget med samme funktion. De vil spejle noget de ikke er.


 • #14   17. maj Var lige i supermarked og over i deres skrammelafdeling, og sørme om de ikke havde en lille stegepande (Ø16) i støbejern til 20 kr. Jeg blev endnu mere overrasket da der stod at den var produceret i Danmark - hva er odds for det?

  I de her corona tider finder jeg lige det jeg hele mit liv har drømt om at lave det perfekte runde spejlæg - Tak til at Alis ikke endnu har fået lukket af for producenter af støvejerns pander i 16 mll. for pengene er bedre givet ud på en masse offentlige ansatte der knipper hinanden - øh...fejltryk klipper hinanden på en lang række. Den sidste i rækken er Ole som må klippe sig selv med en boremaskine.

  Tænk endelig et produkt som jeg med skamme ikke vidste eksisterede - men hvis der var en reklame for den lille godbid så ville jeg havde købt den noget før. Men det lykkedes efter 63 år så nu skal den afprøves om det nu passer med det perfekte runde spejlæg.

  Men jeg lyver......af helvede til for jeg har ikke købt en støbejernspande til 20 kr. Sandheden var at jeg fandt 3 dåser på min vej hen til supermarket helt uden at anstrenge mig andet at bukke mig ned - så prisen var 17 kr.

  Det var så dagens gode nyhed -


 • #15   18. maj Alis mit spørgsmål går på, hvorfor du egentligt interesserer dig for hvem og hvor hjælpepakkerne skal fordeles? For mig lyder det som om at du er bitter over at du som privat ikke får glæde af det, og derfor vil være efter de der modtager pakkerne?
  Det er jo ikke forbrugerne der holder gang i arbejdspladserne, det er jo de ansatte. Og hvad så med engros firmaer, skulle de bare lukke og slukke, når de ikke laver b2c?


 • #16   18. maj Alis #11

  Ansatte i reklamebranchen får løn og belaster dermed ikke fælleskassen og det tilkommer på ingen måde dig at bort dømme en hel branche som socialistiske partier og fagforeninger m.m iøvrigt også flittigt benytter sig af smiley

  Årsagen til hjemløshed er mangfoldig, lige fra ulovligt ophold i landet til en selvvalgt hjemløshed og har intet med manglende produkter at gøre smiley

  Vi kan jo starte med islam, men andre trosretninger får lignende støtte.
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=5&ved=2ahUKEwi16aT_mb3pAhXWw8QBHXgqDlEQFjAEegQIBBAB&url=https%3A%2F%2Fpolitiken.dk%2Findland%2Fart5614165%2FForeninger-bag-moskeer-modtager-kommunal-st%25C3%25B8tte&usg=AOvVaw3SDdoCS-CgmV8r8kGZsUWV

  Skattelettelser og tilbagebetalingspligt af hjælpepakker giver rigtig god mening.
  Dine grundløse postulater og beskyldninger mod de firmaer der gør din egen pension mulig er til at brække sig over.
  Dine angreb er altid rettet mod dem der er selve grundlaget for vores velfærdssamfund og
  du øffer bare videre om flere og større ydelser til det stadigt voksende antal sociale tilfælde uden tanke for hvor pengene skal komme fra.
  Det er en rædselsfuld og helt urealistisk holdning du har til fællesøkonomien smiley

  Selvfølgelig er jobskabelse afhængig af overskud - hvordan skulle man ellers have råd til at ansætte flere folk ?
  Du glemmer altid at off. arb.pladser er en stor omfordeling der kun kan eksistere fordi det private arb.marked tilfører den nødvendige kapital via handel med udlandet og den skat de efterfølgende lægger i statskassen.
  Dit socialistiske utopi med større off.sektor og brandbeskatning af det private arb.marked vidner om total mangel på kendskab til statens økonomi smiley


 • #17   18. maj Alis ang. klima.

  Nu spurgte du om jeg blandede tråde sammen, men hvis du læser overskriften på dit eget link ang. demokrati i virksomheder vil du se at min kommentar er helt relevant !


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #18   20. maj Cody # 16

  "Ansatte i reklamebranchen får løn og belaster dermed ikke fælleskassen og det tilkommer på ingen måde dig at bort dømme en hel branche som socialistiske partier og fagforeninger m.m iøvrigt også flittigt benytter sig af"

  Det tilkommer mig at mene noget om den måde Danmark administreres på, og når jeg ikke kan tænde for TV uden at få smidt en masse talentløse reklamer i hovedet, som irriterer mig, så tænker jeg på, at de kræfter og penge ville være brugt bedre i sundhedssektoren, hvor der i den grad mangler omsorg. Der ville både penge og kræfter være brugt meget bedre. Det er en meget snæver måde at dele samfundsøkonomien op i hvem der får løn, og hvem der får overførselsindkomst. Virkeligheden er langt mere kompliceret.

  "Årsagen til hjemløshed er mangfoldig, lige fra ulovligt ophold i landet til en selvvalgt hjemløshed og har intet med manglende produkter at gøre"

  Årsagen til hjemløshed er hovedsageligt at folk ikke kan finde en lejlighed til en pris, de kan betale.
  Der er en række andre faktorer, der spiller ind, men det er mennesker der drejer sig om, og de har ret til en menneskeværdig tilværelse, og det er en samfundsopgave!!

  Angående dit link så er der da nogen muslimer, der har fundet ud af de danske metoder - at kalde sit firma noget, der giver ret til tilskud. Jeg tvivler på at det er så mange, at de tæller med i statistikkerne i denne sammenhæng.

  "Skattelettelser og tilbagebetalingspligt af hjælpepakker giver rigtig god mening. "


  Nej, det gør det ikke! Den liberale ide er at "lade falde, hvad ikke kan stå", men jeg er ikke liberal, så jeg synes at nogle firmaer bør have hjælpepakker til betaling af løn til medarbejdere, der er sendt hjem, og til andre omkostninger. Mennesker, der har arbejdet et firma op for at familien skal kunne leve af det, bør have mulighed for at overleve.
  Men for at et firma kan overleve, skal der være kunder. Det er købekraften, der skal stimuleres. Hvorfor begynde at fremstille varer, hvis folk ikke har nogen penge mellem hænderne, og ikke kan købe dem? Det er efterspørgslen efter varer, der holder virksomhederne igang, og ikke udbuddet af varer

  https://da.wikipedia.org/wiki/John_Maynard_Keynes

  citat: "Produktionen er bestemt af efterspørgslen i økonomien snarere end udbuddet" citat slut (det står midt på siden)

  Det var det princip man brugte, da Europa skulle rejse sig efter 2. verdens krig. Jeg synes det er indlysende logisk. Fra den liberale regering kom til i 1980erne er det gået baglæns med økonomien i Danmark. Alle deres nedskæringer har betydet, at flere og flere mennesker ikke har penge mellem hænderne. Åbn øjnene og se på virkeligheden!

  Hvis man giver de velbjergede penge, så bliver de sparet op eller gemt af vejen i skattely eller investeret i kapitalfonde. Det gør nogle få mennesker mere rige, men resten af befolkningen fattigere.
  Hvis man derimod giver de fattige flere penge (bedre overførselsindkomster) så bliver de brugt til forbrug, og så tjener virksomhederne også flere penge, men de må arbejde for dem - hvilket de mere sunde af dem sikkert heller ikke har noget imod.

  Tag et kursus i samfundsøkonomi. Det har jeg gjort.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #19   20. maj Her en god artikel om krise og velfærd

  https://www.altinget.dk/kommunal/artikel/virkelighedens-velfaerd-loes-krisen-med-saltvandsindsproejtning-til-velfaerden?fbclid=IwAR3JsYG9KmXdQ3b_cUNlE5EDiBwaGRRYWk84HkgQoePzPeOpIDby6X7gXjQ

  citat "Virkelighedens Velfærd: Løs krisen med saltvandsindsprøjtning til velfærden"


 • #20   21. maj Alis #18

  Alle deres nedskæringer har betydet, at flere og flere mennesker ikke har penge mellem hænderne. Åbn øjnene og se på virkeligheden!

  Du skal ikke bilde nogen ind at du har taget kursus i samfundsøkonomi når du kan komme med ovenstående vrøvl.
  Folk på overførsel har langt langt flere penge ml. hænderne end de havde i 80’erne og det ses tydeligt hvad de mange penge bruges til.
  Flere og flere på overførsel bliver federe og federe, får flere og flere tatoveringer, går mere i byen, rejser mere, køber flere komplet ligegyldige ting, har altid sidste nye model tablet og smartphone m.m.m.
  Ingen af dem gider arbejde fordi lønnen er mindre end deres overførsel fordi de får oceaner af tilskud som kassedamen ikke kan få.
  Det er dette segment du vil give flere penge så de kan blive endnu federe og få endnu flere tatoveringer og gå endnu mere i byen og rejse endnu mere.
  I 70-80’erne satte man tæring efter næring hvis man mistede sit job og gik straks igang med at finde et nyt på eget initiativ hvilket er det stik modsatte af hvad vi oplever idag (Corona krisen undtaget) hvor folk lægger ansvaret på det offentlige.


  Det må være en gammelkommunistisk udgave af samfundsøkonomi du har deltaget i smiley • #21   21. maj #18 alis

  Reklamer på dine kanaler er med til at financerer så du ikke skal betale vild mere om året for en pakke.

  Hvis du vil slippe for reklamer kan du også det, men så er prisen en helt anden.

  Hvis man kigger på produceret varer, så er der en masse som man ikke burde producerer. Men der er jo et segment som elsker at købe en masse skrammel som mere eller mindre smides ud senere.

  Nej sikke en sød bluse i dit supermarked til 40 kr. Det burde ikke kunne lade sig gøre - så sandheden er nok at den er produceret af børnearbejde men det er hyklere som dig jo ligeglad med. Jeg kigger på en helt anden måde at lad da børn producerer som netop er med til at financerer deres liv. Frasiger man sig køb af den type så er der en masse børn der sulter og dør.

  Jeg har lige købt en Cardigan i ren hvid uld, og det rager mig hvor den er produceret og som sådan heller ikke min opgave at lave en masse undersøgelser hvor den kommer fra -for gør man det så er det et heldags arbejde. Ellers må folk som mener noget andet jo selv begynde at lave deres eget tøj - i stedet for at hykle løs som ind i helvede.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #22   22. maj Cody # 20

  "Du skal ikke bilde nogen ind at du har taget kursus i samfundsøkonomi når du kan komme med ovenstående vrøvl. "

  Hvor har du haft hovedet de sidste 40 år? I pengeskabet? Du har i alle tilfælde ikke set udad mod virkeligheden.
  Jeg tog HF i samfundsfag i nullerne, så den er up to date.

  Angående din sammenligning mellem 80erne og idag så kan jeg fortælle, at det var omkring 1980 at jeg måtte på sygedagpenge igen. Derfra videre til førtidspension - så jeg oplevede hvad der skete i de år angående overførselsindkomst.
  Fra 70ernes ligestilling mellem borgerne i samfundet og til 80ernes kamp for at det private erhvervsliv skulle blive den dominerende gruppe i samfundet. Det var Schlüters kartoffelkur og nedskæringer, Ninn-Hansens svindel med tamilernes ansøgning om assyl og Fog Rasmussen der mistede sin stilling som skatteminister p.g.a. kreativ bogføring. Jeg var besluttet på at være på sygedagpenge indtil jeg var rask og kunne vende tilbage til arbejdsmarkedet - jeg havde været rask og symptomfri før - men så blev der indført begrænsning for hvor længe man kunne være på sygedagpenge før man skulle overgå til kontanthjælp, og så var der ikke andet at gøre end at søge pension. De forandringer, der var igang på arbejdsmarkedet, hvor folk blev mere og mere stressede, ville have slået mig ihjel.

  i 90erne genvandt socialdemokratiet magten, men desværre med Nyrup som leder i stedet for Svend Auken. Forholdene blev da bedre.

  Derefter Fogh Rasmussen som leder, og så kom der eddermame gang i nedskæringerne igen. Oven i det så lokkede han Danmark ind i en krig på et falsk grundlag, og det blev dyrt, men man var godt igang med den proces at lade de socialt svage betale prisen, mens de vejbjergede blev stadig mere rige. Privatisering og minimalstat. Alligevel valgte man fjolset som statsminister 3 gange.

  "Ingen af dem gider arbejde fordi lønnen er mindre end deres overførsel"

  Hvad bilder du dig ind? Jeg kan huske dengang lønmodtagere fik samme menneskelige respekt som virksomhedsejere. Det var en helt anden slags samfund.

  https://www.a4arbejdsliv.dk/artikel/kim-simonsen-taenk-hvis-ledige-fik-samme-frie-toejler-som-virksomhederne

  citat: "Når det handler om hjælp til virksomheder, viser Christiansborg tillid for at holde hånden under dem, som er hårdt ramt af coronakrisen. Men hvorfor ikke også lade samme logik herske, når det gælder ledige?" citat slut

  Ledige bliver stemplet som dovne og uden samfundsbevidsthed. Det gør man for at få befolkningen til at tro, at de ikke er bedre værd end at behandle med nedladende mistænksomhed og lavere indkomst.

  https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-05-14-selskaber-ejet-i-skattely-har-faaet-261000000-kroner-fra-hjaelpepakker-se

  De velbjergede unddrager samfundet for langt større beløb, og så har de oven i købet den frækhed at søge hjælpepakker. Så kan de grine hele vejen ned til banken.
 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #23   22. maj Polysl # 21

  "Reklamer på dine kanaler er med til at financerer så du ikke skal betale vild mere om året for en pakke. "

  Jeg hører til dem, der protestede imod at licensen for Dr skulle overgå til skat. Jeg betalte gerne den licens for at slippe for alle de møgreklamer.

  "Nej sikke en sød bluse i dit supermarked til 40 kr. Det burde ikke kunne lade sig gøre - så sandheden er nok at den er produceret af børnearbejde men det er hyklere som dig jo ligeglad med."

  Hvad i alverden ved du om hvad jeg er ligeglad med? Det er din måde at bekæmpe os, der ikke er tilhængere af det frie marked der gør børnearbejde muligt - at påstå at vores protest er hykleri. Det er dig, der ikke evner at forstå den tankegang, der ligger bag social bevidsthed.

  Så fik du oven i købet et like for den indslag fra en, af samme støbning.


 • #24   22. maj Alis #22

  Det var nu mere de offentlige ansatte som står for den værste mistro på den måde de behandler klienter på- og hvis du ikke har levet i en kælder uden internet så vil du have set et utal af svinagtigheder fra de kommunale sagsbehandlere.

  Ps...jeg er ligeglad med likes...går du meget op i det?


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #25   22. maj Polysl

  De kommunale sagsbehandlere har alt for dårlige arbejdsbetingelser og bliver brugt som stødpude for politikernes nedskæringspolitik. Det er Christiansborg man skal have fat i.

  Jeg går overhovedet ikke op i likes, og i alle tilfælde ikke i dette forum hvor man får ros for rascistiske udtaleler, men jeg tjekker af og til hvem der påskønner hvad.


 • #26   22. maj Alis

  Du lever i en kælder når du kan komme med sådan en gang vrøvl. Arbejdsbetingelser???? har intet med at sagsbehandlere begår ulovligheder - som hvis du kom op af din kæder kan læse overalt på nettet.

  Hold nu op med at dække for sagsbehandlere og gøre dem til ofre for politikken.

  Det ville jo svare til at en som ikke kan få bistandhjælpen til at slå til - render og og banker folk ned og stjæler - og så er de ofre og man skal bure alle politikere inde på borgen og lade gerningsmand gå fri.

  Ingen i Danmark har nogen som helst grund til at begå kriminalitet pga. de sidder hård i det.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #27   22. maj Polysl

  Sagsbehandlernes arbejde er dikteret fra Christiansborg.
  De kan ikke dele penge ud, som de ikke er bevilget, og som derfor ikke er i kassen.
  Deres andre betingelser er også dikteret andre steder fra.

  Hvis en sagsbehandler forsvarer sin klients menneskerettigheder vil de hurtigt miste deres job. De bliver brugt som syndebukke.

  Jeg har læst masser af sager på Nettet.


 • #28   22. maj Alis

  Borgen citerer ikke at de skal begå kriminalitet - det er en afgørelse de selv tager - på den måde de fortolker sagerne.

  det er heller ikke borgen som kræver at Lærkevej skal hente en nyrelæge ind for at vurdere folk som ikke har problemer med at pisse.

  Det er heller ikke borgen som kræver at man henter sygeplejesker ind som skal vurdere syge mennesker.

  det er heller ikke borgen som kræver at få folk på sygedagpenge over i et afklaringsforløb som koster dem mellem 5000 - 7000 kr - dvs. de får penge på niveau med en bistand.

  Det er heller ikke borgen som kræver at sagsbehandlere får bonus når de får en på sygedagpenge på et jobafklaringsforløb.

  det er heller ikke borgen som kræver at være ligeglad med rettens afgørelser.

  Så din undskylning for at forsvare sagsbehandlere er på 0 niveau.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #29   22. maj Polysl - og din kamp for at sørge for at folk bliver ved med at vælge politikere, der beordrer nedskæringer for at skaffe penge til skattelettelser er på 0 niveau.

  Så nåede vi igen til "du er dum" - "nej, det er dig, der er dum"


 • #30   22. maj Alis

  Igen sejler du helt væk fra min kommentar (#28) og begynder at kalde mig dum - og at jeg har indflydelse på hvad folk vælger af politikere er sgu da langt væk...Det rager mig - hvem man vælger, jeg ved hvem jeg vælger og i et demokratisk samfund vil jeg mene jeg har den ret som jeg også mener andre har.

  Nu begår du mened mod dig selv, for du gør lige netop det som du foragter - går efter manden..Tilykke.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #31   25. maj https://www.a4nu.dk/artikel/topoekonomer-vil-give-forbrugspenge-til-folk-med-lave-indkomster?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR2yQKD20zg884kRqnEoT9xbaFTVCiTNuIjrQzOHblJJfL5fx4fLlZyssGI#Echobox=1590383552

  Topøkonomer: Giv forbrugspenge til folk med lave indkomster.

  citat "Når dansk økonomi skal løftes op efter coronakrisen, er den mest effektive løsning at sende ekstra penge til studerende, ledige og pensionister frem for at sænke momsen eller give skattelettelser. " citat slut


 • #32   25. maj Jeg spørger så igen :
  Hvad med B2B firmaer, samt firmaer der lever af eksport?

  Komplet ugennemtænkt vrøvl i den artikel. Det er skrevet af en der taler for at holde sig selv vågen.

  Næh, sæt asylsøgere og indvandrere til at samle affald langs vejkanter, samle lort i landmændenes stalde, rengøre offentlige bygninger, køre dagligvarer ud til de svage og sygeste i samfundet, og lign nyttige opgaver. Så kan de starte med at gøre nytte for deres penge.
  Derefter kan man fyre de økonomer der alligevel sidder og dagdrømmer for deres høje løn.


 • #33   25. maj Claus

  Tror ikke at hvis der kommer en med fuldskæg og koranen i hånden bliver lukket ind selvom lillemor venter på sine varer.

  Sagsbehandlere tør sgu ikke sætte den gruppe i arbejde, for så risikerer de sin førlighed, når man læser om alle de trusler der er kommer fra manden til et tørklæde som bliver aktiveret og ikke kan sørge for at skægaben får sin morgenkaffe med kamel.


 • #34   25. maj Alis #22

  Hvorfor bliver du ved med dine socialistiske historie fortællinger og egen lidelseshistorie istedet for at kommentere indholdet af indlægget ?

  Jeg har skrevet at de har flere penge ml. hænderne idag end de havde dengang og hvad de bruger dem til så svar på det uden at blande din egen historie ind i sagen !

  Faktum er at “fattigdom” idag på ingen måde kan sammenlignes med fattigdom i 70’erne.
  Velfærdssystemet har desværre medført at ydelser og tilskud er hævet op på samme niveau som lavtlønsjob hvilket betyder at endnu flere ikke gider stå op om morgenen for at gå på arbejde eller søge et job.
  Og hvorfor skulle de også det når man stadig kan leve af den laveste ydelse som er den yderste konsekvens.
  Velfærdssystemet har kort sagt frataget langtidsledige, evighedsstudenter, hypokondere og indvandrede samfundsnassere evnen til at tage ansvar for egen situation smiley

  Du skriver at du tog hf i samfundsfag i nullerne og at du gik fra sygedagpenge til førtidspension i 1980 så jeg kunne godt tænke mig at spørge hvad i alverden du skulle bruge den hf til når du er pensionist ?
  Du er vel klar over at hf står for “højere forberedelse“ så jeg undrer mig over hvilken forberedelse du havde i tankerne smiley

  Jeg bliver helt træt i knolden når jeg tænker på hvad du har kostet samfundet.

  Du er et ærkeeksempel på slagsiden ved velfærds modellen og desværre bliver der flere og flere ligesom dig der aldrig har lært at ydelse ikke kun er noget man får, men også noget man skal give smiley


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #35   25. maj Cody # 34

  "Jeg har skrevet at de har flere penge ml. hænderne idag end de havde dengang og hvad de bruger dem til så svar på det uden at blande din egen historie ind i sagen ! "

  Jeg har allerede svaret på det, og så bruger du det gamle trick - at hvis du ikke kan få ret i dine udokumenterede påstande, så prøver du at kontrollere hvad jeg må skrive i stedet. Det kan du godt opgive.

  "Faktum er at “fattigdom” idag på ingen måde kan sammenlignes med fattigdom i 70’erne. "

  Der var ikke fattigdom i 70erne. Hvor boede du dengang? Gennem 1960erne var det lykkedes at opbygge et velfærdssamfund, så alle var sikret det mest nødvendige. Jeg blev skilt i 1970erne og brød med hele min familie, så jeg ved at dengang havde vi et godt socialt sikkerhedsnet.

  "Velfærdssystemet har desværre medført at ydelser og tilskud er hævet op på samme niveau som lavtlønsjob hvilket betyder at endnu flere ikke gider stå op om morgenen for at gå på arbejde eller søge et job. "

  Du satser vist på at de fleste ikke længere kan huse 1970erne. Velfærdsydelserne var betydeligt bedre dengang, og holdningen var, at hvis folk blev arbejdsløse eller syge, så skulle de kunne bevare deres sociale position. Siden Schlüter kom til magten i 1980erne er velfærdsydelserne konstant blevet barberet ned. Når jeg ser hvordan man behandler syge og arbejdsløse idag, er jeg simpelthen rystet og udrer mig over hvordan det kunne gå så galt.
  Hvis du synes at kontanthjæp og løn er for tæt på hinanden, SÅ SÆT LØNNEN OP!

  Man blev ikke doven af at vi havde gode velfærdsydelser dengang, tværtimod. Dengang kunne det betale sig at arbejde, for hvis man blev syg eller mistede sit arbejde, så var der et socialt sikkerhedsnet som sørgede for at man overlevede indtil situationen ændrede sig igen.

  "Du skriver at du tog hf i samfundsfag i nullerne og at du gik fra sygedagpenge til førtidspension i 1980 så jeg kunne godt tænke mig at spørge hvad i alverden du skulle bruge den hf til når du er pensionist ? "

  Jeg fik førtidspension omkring 1980, jeg husker ikke det helt nøjagtige årstal og jeg gider ikke at finde det. Jeg fik at vide, at min pension var for resten af livet, men det kunne jeg ikke affinde mig med, jeg var jo kun i 30erne, så jeg gik igang med at arbejde på at komme tilbage til arbejdsmarkedet. Jeg gik igang med at tage HF-eksamen og gik til foredrag på Folkeuniversitetet og overvejede forskellige muligheder for at komme i arbejde igen. Sådan set havde jeg masser af ideer og er interesseret i mange ting, men jeg havde altså også nogle Ocd-symptomer jeg skulle overvinde før det kunne blive aktuelt at tjene mine egne penge igen.
  Så begyndte jeg at skrive - det var en af mulighederne. Jeg har skrevet før og fik allerede som barn og senere som voksen tekster optaget i avisen og i ugeblade.
  Sig mig, tror du at de private virksomheder og aktiemarkedet er det eneste liv, der findes her på jorden?

  "Jeg bliver helt træt i knolden når jeg tænker på hvad du har kostet samfundet. "

  Og hvad tror du at samfundet har kostet mig? Mit helbred og mit erhverv, og de sidste 20 år isoleret i en 2-værelses lejlighed. Det igen har også kostet mig mit fysiske helbred fordi muskelstyrken forsvinder når man ikke kommer ud. Tidligere var det muligt for mig at gå på kurser og til foredrag - men nu har man efterhånden skabt et samfund, hvor der ikke er plads til psykisk sårbare. De bliver stuvet sammen i socialpsykiatriske ghettoer og bedøvet med piller. Jeg har undgået den skæbne fordi jeg var stærk nok til at overleve 20 års isolation.

  Samfundet tilhører os alle, og alle har ret til et liv. Gid jeg turde tro på, at vi for al fremtid er sluppet af med den højreorienterede regering, der tror at alt drejer sig om dem og deres aktiekurser - men desværre så siger min erfaring mig (samt min HF.eksamen i historie) at kampen med de grådige højreekstremister den er som en sisyfossten der skal rulles op ad bakke - hvis man slapper af, så ruller den ned igen.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #36   25. maj Polysl # 33

  "Tror ikke at hvis der kommer en med fuldskæg og koranen i hånden bliver lukket ind selvom lillemor venter på sine varer. "

  Da jeg faldt i min lejlighed her i efteråret kom her en psykiatrisk plejer og skulle få sat tingene i system igen. Hun var fra Iran.
  Til min glæde kunne jeg konstatere, at alle dine og andres forsøg på at hjernevaske os alle sammen imod muslimer den er ikke sivet ind. For mig var hun et almindeligt menneske med et lidt anderledes udseende end dansk, og med en lille smule accent.
  Jeg råder alle andre til også at gøre sig stærke over for forsøgene på at hjernevaske os til at mene noget andet, end hvad vi selv er kommet frem til ved vores egen selvstændige tænkning.


 • #37   25. maj Stadig skal man ikke forfordele nogen som helst grupper i Danmark med tanke på at give folk flere penge mellem hænderne for at få hjulene igang. Bistandsklienter, FTP, pensionister, ledige - har ikke mærket noget til at Corona har været en økonomisk belastning - det er kun dem som arbejder - og de røde bastarder på borgen har jo sørget for at alle offentlige ansatte bibeholder deres løn under Corona - hvor man i det private har fyret, og andre får løn under deres hjemsendelse. Arbejdsgiver får kun dækket noget af lønnen - men dog fuld kompensation for faktiske udgifter som leje.

  Oveni så skal alle betale høj som lav til børnehave, fritidsordninger osv...selvom de har været nedlukket - som for mig er helt urimeligt. Men det er ikke noget man læser spalter op og ned om, mere om flyselskaber og rejsebureauer, sommerhus udlejere som holder fast i folk penge på trods af klare EU regler på det område.

  Så hvad er mest rimeligt?

  Jo...det er at halvere momsen for resten af året for at sætte gang i hjulene, for det er den mest retfærdige måde at tilgodese alle.

  Økonomer råder regeringen til at frigive de indfrosne feriepenge på 100 milliarder som kunne komme i omløb og skubbe det hele igang. Men problemet er at mange virksomheder slet ikke har indbetalt pengene endnu - da de senest skal indbetales sidst på året. Her er borger som sådan total retsløs - de får dog en meddelse om den manglende indbetaling - men ellers kan de ikke gøre noget. Så for ikke at presse firmaer endnu mere på pengepungen så vil en reducering af moms, være mere skånsom og mere social retfærdig.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #38   25. maj At halvere momsen er en skattelettelse til arbejdsgiverne, og der er ingen garanti for at varerne bliver sat tilsvarende ned.
  Hvis man derimod hæver de laveste indkomster, så kommer pengene med garanti tilbage til samfundet, fordi de bliver omsat til forbrug.

  Alle er ramt af konsekvenserne af coronakrisen. Det kan man se af kommentarerne på Facebook.

  Man skal huske at målet er at stimulere efterspørgslen. Det vil også komme virksomhederne til gavn. Det er dem, der i sidste ende høster pengene igen.


 • #39   25. maj Alis du skriver at der ikke var fattigdom i 70’erne og mon ikke det hænger sammen med at det nok er den periode hvor du sikkert selv havde et job. smiley
  Efter din sygeperiode og efterfølgende førtidspension mener du, mærkeligt nok, at det er gået ad helvede til - hvordan synes du selv det hænger sammen ?
  Jeg kan betro dig at relativ fattigdom var mere udbredt i 70’erne end den er idag.

  Alis der gik 20 år fra førtidspensionen til du besluttede at tage en forberedende eksamen så jeg spørger igen, hvad var det lige du forberedte dig på med den eksamen ?

  Jeg kalder sådanne beslutninger for spild af samfundets penge på linie med evighedsstuderende der heller aldrig kommer ud og tjene penge til gavn for samfundet.

  At du giver samfundet skylden for din situation kommer nok ikke bag på nogen i dette forum og det er satme også for dårligt at du må nøjes med samfundsbetalt pension og lejlighed som belønning for “alle” de år du har været på arb.markedet smiley

  Der opfindes nye diagnoser hvert år som forklaring på alskens uforklarlige dårligdomme der af flere og flere bruges som hovedpude og undskyldning for at melde sig ud af samfundet og dyrke sin selvmedlidenhed og offerrolle smiley

  Datidens fysiske nedslidning er erstattet af nutidens velfærds skavanker som tennisalbuer, musearme, siddesår, overvægt og selvmedlidenhed der fører til depression og psykoser smiley


 • #40   25. maj Cody

  Alis har slet intet begreb om at være fattig, for som hun selv siger var hendes familie velstillet.

  Hun skulle prøve som mig at leve af spaghetti i måneder fordi man ikke vil have studiegæld - For EDB skolen tog så meget af ens tid af der ikke var energi til et studiejob som dengang var lidt svært at finde indenfor en rimelig radius.

  I dag er mange unge ligeglade med studiegæld, og lever cafe livet og fulde aftner hver weekend og flere gange midt på ugen. De har slet ikke lært at være nøjsom - men regningen kommer på et tidspunkt og så kan de ikke bede forældre om hjælp for de er i forvejen presset for at betale for deres lejlighed og bil og latte ture.

  Så en udsendelse for år tilbage om de unges måde med "det går nok"

  I mine unge dage var der dog også mange som gældsatte sig men slet ikke i det format som i dag. Det er ikke usædvanlig at en ung har en gæld på mellem 500.000 til 1 million når de er færdige. Så er man jo lidt låst i sin søgen efter job som er godt lønnet og hjælper ikke at sidde som kassemedarbejder nede i Netto - for så er der ikke engang nok til at betale for renten.

  Den her tid er så sandelig en curling tid.

  Men Alis skal da have ret i at 70erne var bedre socialt, da jeg prøvede at være arbejdsløs i 6 mdr og måtte søge bistandshjælp - her var ikke grænser for hvad man kunne få, Husleje, mad til vovse, pipfugl og kat uden at man skulle bevise at man havde et husdyr. Dengang var der ikke en mistænkeliggørelse hos sagbehandler men kanon flinke som jeg oplevede det - den tid var de kommunale kasser mere åbne.

  Men der var meget fattigdom i 70'erne - men folk var mere stolte til at søge hjælp, til forskel for senere hvor man stormede de sociale kasser og gjorde dem mere og mere lukkede.

  Det var også en tid med mange fra Tyrkiet som avlede som ind i helvede og ikke usædvanlig med 6 -8 unger.

  men al det ynk i dag i forhold til 70'erne er at man kritikløst har lukket op for den store ladeport og delt ud til højre og venstre og stuvet dem sammen i parker så de sammen kan ynke hinanden om et møg samfund. Det fik jo regering og kommuner til at smække kassen i for ikke at kommunen gik konkurs.

  Men som sagt så mærkede vores familie ikke til fattigdom i 70'erne, da man var vant til at julegaver, fødseldags gaver, sodavand og slik poser kun var et sjældent syn. Det var heller ikke en tid hvor dem man legede med eksponerende i mærkevare tøj, eller andre ting som de kunne blære sig med. Dengang var dem som boede i rækkehus som var lejet rige - som jeg så det.

  Når man har prøvet det og har haft en ydmyg barndom så er man jo mere bevist om at intet kommer af intet og er mere forstående - men dog også lidt hård med ikke bare at sidde og ynke i medier om hvor fattige de er.

  Som en afsluttende bemærkning så smeltede mit hjerte da jeg så for 10 år siden en reportage om enlig mødre - hvor en speciel stak ud. Hun havde når alt var betalt 500 kr om ugen til mad og fornødenheder - se det er sgu real fattigdom. Her skal et lille bump i vejen til at ruinerer moderen som sygdom som kræver medicin. Den var også fulgt op for en gang skyld i et total indblik i hendes økonomi og ikke som i dag man bare påstår noget uden at man går i dybden med deres økonomi.

  Nå det blev vist lidt OT:


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #41   i dag kl. 18:16 Cody # 39

  "Alis der gik 20 år fra førtidspensionen til du besluttede at tage en forberedende eksamen så jeg spørger igen, hvad var det lige du forberedte dig på med den eksamen ? "

  Nej, den begyndte jeg på med det samme, da jeg blev sygemeldt. Dengang vidste jeg ikke, at det måtte jeg ikke, men nogen sørgede åbenbart for dispensation. Ellers var jeg blevet isoleret i mit hjem allerede dengang.
  På HF fandt jeg venner, som jeg havde fælles interesser med.
  Forstår du - vi er nogen, der ikke gider at sidde på værtshus og høre på at folk bliver mere og mere dumme at høre på, efterhånden som de fylder i hovedet.
  Jeg startede på HF for at holde min erhvervsevne vedlige og komme tilbage til mit erhverv.

  Sidst i 80erne skete der så igen noget i mit liv, som andre heller ikke kunne have holdt til, og jeg blev indlagt i 1 år på et daghospital. Slut med HF i første omgang.

  I 90eerne blev der oprettet jobtræningscenter her i kommunen, og for at skaffe penge til det, blev der skåret ned på de sociale udgifter. I mellemtiden var også mit erhverv blevet afskaffet. Det blev starten på at jeg blev helt isoleret.
  I nullerne genoptog jeg HF og gik der i 2 år. Så kom der nye neoliberale restriktioner og så kiksede det igen. Siden har jeg ikke haft kontakt med andre mennesker - før jeg faldt sidste efterår, men så kom coronakrisen og nye sociale nedskæringer.

  "Der opfindes nye diagnoser hvert år som forklaring på alskens uforklarlige dårligdomme der af flere og flere bruges som hovedpude og undskyldning for at melde sig ud af samfundet og dyrke sin selvmedlidenhed og offerrolle"

  Så er det du skal lytte til en (mig) der kender sandheden. Alle de nye diagnoser, der er opfundet, er ikke fundet for at hjælpe de psykisk sårbare, men for at hjælpe det private erhvervsliv. Praktisk taget næsten alle fysiske sygdomme kan nu omvurderes til "det er bare noget psykisk", og samtidig indførte man adfærdsterapi, hvilket vil sige at de psykisk sårbare skal lære at opføre sig på en måde, der gavner arbejdsmarkedet.
  Ocd er netop en af dem, der fik nyt navn og ny definition. Tidligere hed det tvangsneuroser og det blev defineret på en helt anden måde.

  Resten - også næste indlæg - lader jeg stå som bevis på at hvis man siger højreekstremisterne imod, så tager de fat med personangreb og mistænkeliggørelse i stedet for at holde sig til emnet.


 • #42   i dag kl. 18:22 Alis

  Jeg er så ikke bekendt med nedskæringer under Corona - men du må da gerne uddybe det.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 10 Følgere: 33 Emner: 66 Svar: 3.431
  #43   i dag kl. 18:27 Polysl

  Der er en del, der er blevet frataget en del af deres hjemmehjælp.
  For mit eget vedkommende har jeg ikke set den ergoterapeut, der skulle forestå min genoptræning, siden nedlukningen og jeg ved ikke om han også er væk. Men han lærte mig en del i den tid han kom her, og jeg prøver selv at arbejde videre.
  Håber det lykkes - men jeg ved ikke om jeg kan komme ud. Mit første mål er at komme på Louisiana.


Kommentér på:
Hvordan skal fremtiden se ud?

x