{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
546 visninger | Oprettet:

Demokratisk socialisme {{forumTopicSubject}}

CEPOS har begået en video om hvad Enhedslistens partiprogram drejer sig om:

https://www.facebook.com/cepos/videos/2166068747025343/

Enhedslisten roser Venesuela som et forbillede på Demokratisk Socialisme - som følge af Chaves reformer nu er endt i kollaps, fattigdom, et land hvor folk flygter fra.

Videoen viser hvor selvmodsigende Enhedslisten er som:

VI vil lave et fond som mere og mere overfører ejerskab til medarbejdere. Så kommer selvmodsigelsen: vi vil ikke nationaliserer private virksomheder, ej heller eksproprierer - men hvis man tvinger private virksomheder til gradvis at overfører ejerskab til et fond så er det en ekspropriering og som sådan i strid med grundlovens paragraf 73 stk. 1 - at privat ejerskab er ukrænkelig.

Her siger Enhedslisten at de vil reformerer grundloven og skrive den paragraf ud af grundloven. Det lugter langt væk af Rusland og DDR på trods af at Enhedslisten siger det ikke er det forbillede de vil bruge.



Kommentarer på:  Demokratisk socialisme
  • #2   24. okt 2019 Den lyder godt lige indtil at folk finder ud af de bliver taget ved røven. Hvad jeg hellere så var som Sveijts at man involverer befolkningen mere i beslutninger. Det vil også gøre folk mere bevist og oplyst.

    Rusland, DDR, var faktisk at stikke en løgn ud til befolkningen om at være en del at beslutninger, i realiteten var de bare lemminge som uanset hvor meget de ydede ikke oplevede fremgang. Uanset styre så var der altid nogen der sad på flæsket.


  • #3   25. okt 2019 Alis jeg savner en respons på videoen - hvad siger du til den? Det er jo dine søstre og brødre som bliver ristet af Cepos.

  • #5   25. okt 2019 Nu er det jo ikke statens skyld at lønarbejdere ikke sætter af til dårlige tider, men forgælder sig fordi de lige vil havde det helt nye - så de er selv med til at forstærke en elendig liv med girokort og rudekuverter.

    nej lønarbejdere er ikke prisgivet, de har a-kasse, bistand, ja faktisk ikke noget at klage om. Andet hvis de sidder med hus og 2 biler vovse osv...mange gider ikke spare op og det er vel heller ikke statens skyld eller virksomhedsejere.


  • #6   26. okt 2019 Velfærdsmodellen blev grundlagt på et smukt fundament om at alle der af den ene eller anden grund ikke kunne bidrage til fælleskassen skulle garanteres en levestandard så tæt på den arbejdende befolkning som mulig.

    Derefter kom stagnationen der efterlod en masse arb.løse som det ikke lykkedes at få tilbage på markedet igen da opsvinget startede og disse mange tusinde er i mellemtiden blevet til klienter med diagnoser.

    Samfundet har svigtet sin aktiveringsrolle og ladet stå til så længe og i en grad så disse mennesker fuldstændig har mistet viljen til selvforsørgelse.

    En stor del af disse menneskers børn har desværre “arvet” forældrenes viljeløshed og bliver ligeledes forsynet med en diagnose med passiv forsørgelse til følge.

    Ret og pligt har mistet sin betydning på velfærdsalteret og har desværre medført at pligtfølelsen er forsvundet.

    En massiv indvandring på passiv forsørgelse har forstærket denne onde cirkel og vil på sigt betyde voldsomme indskrænkninger på velfærdsområdet smiley


  • #7   26. okt 2019 Cody

    Den på førtidspension vil jeg sige er meget tæt eller over hvad laveste tjener, Den er selvfølgelig betinget af om pågældende har en dyr eller billig husleje.

    tager et eksempel....

    husleje 3250.-
    boligydelse 1135.-
    husleje efter ydelse.. 2115.-
    Ftp 12885,-
    Rådigheds beløb til udgifter og o.a. 10.770.-

    eksemplet er taget ud fra en enlig.

    Så er der jo faste udgifter men da det er en kraftig variabel har jeg undladt det i regnskabet.

    Men dog et beløb man kan leve af til forskel for bistands ydelse hvor en enlig ca. har lidt over 7.000 og dem på integrations ydelse er endnu mindre.

    Dertil kommer der også en ældre check sidst i Januar.. så som førtidspensionist har man en rimelig indkomst bare den ikke forplumres at dyre forbrugslån.


  • #8   26. okt 2019 # 6

    "En stor del af disse menneskers børn har desværre “arvet” forældrenes viljeløshed og bliver ligeledes forsynet med en diagnose med passiv forsørgelse til følge."

    Ja, og uden at nævne navne, er der også nogle, der hylder den kommunistiske parole, at man skal yde efter evne, og modtage efter behov.

    Og så bli'r evnerne så forbandet små, men til er gengæld er behovene kolossale. smiley smiley smiley



  • #9   26. okt 2019 Madonna

    Det hjælper jo heller ikke som blå regering før rød at fjerne muligheden for at blive opgraderet, her er tanken næsten at man vil fastholde ledige for at holde på sit job, hvis jobcenter gjorde deres arbejde godt nok ville vi ikke have en masse som bare tøffer rundt og bliver endnu mindre opgraderet. Så har vi berøringsangten fra jobcenter, med kvinder af anden herkomst som åbenbart ikke får samme behandling som etniske danskere. Ej heller kriminelle bandemedlemmer - her skal man ikke have klinket noget.


  • #11   26. okt 2019 Ronald

    ja du lyder da meget frisk, og rent sprogmæssigt kunne jeg også finde andre mindre pæne ord, men jeg er også i det godt hjørne...

    De dovne mangler så også at når de kommer ud i virksomhedspraktik så burde det i det mindste tælle som timer - jeg forstår godt folk som ikke gider være gratis kanonføde for virksomheder hvor det vælter ind med gratis arbejdskraft så man ikke behøver at få nye medarbejdere.

    Ledige kunne godt omgå den blå regerings ide om trældom, men det kræver jo lidt på bundlinjen for som en familie med 1 eller 2 ledige så kan de ikke overleve på SU, ej heller måske tage SU lån -naaaaa - jo de kan de faktisk selv om de er registreret i RKI - men hvem har råd?

    Men skal snart på indkøb......🛒


Kommentér på:
Demokratisk socialisme

Annonce