{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
142 visninger | Oprettet:

Statsministre og vanetænkning {{forumTopicSubject}}

SV-regering? Hvordan skulle det fungere??

Da Løkke foreslog en SV-regering udløste det en kraftig reaktion. En af hans begrundelser var at holde yderfløjene væk fra regeringsmagten.
Og så tabte han os på gulvet igen. Manden er statsminister og så sætter han SK og Enhedslisten i bås sammen. Kan han ikke kende forskel? Stram kurs er et fascistisk parti, og Enhedslisten er det modsatte og består af seriøse politikere, der arbejder for fællesskab og større lighed.

Hvor meget ved danskerne om henholdsvis højre- og venstrefløjen? Måske ikke nok, når Løkke tror, han kan slippe godt fra sådan en manipulation.

Trukket skarpt op, så arbejder højrefløjen for privatisering. Alt skal på private hænder, og de lokker med at så kan man indskrænke den offentlige sektor og slippe for at betale skat. Fogh Rasmussen kaldte det minimalstaten. Det, der sker i virkeligheden, er, at så sidder det private erhvervsliv på det hele og på magten, og resten af befolkningen har ikke noget at skulle have sagt. De velfærdssystemer, der før blev betalt over skattebilletten, skal nu betales med brugerbetaling, og det er dyrere. Nu skal man ikke alene betale hvad varen koster, men også udbytte til aktionærerne.

Den yderste venstrefløj er kommunismen, og ideen er at samfundet og alle virksomhederne er fælles ejendom. Så bliver alle lønmodtagere, også dem, der leder virksomhederne. Udbyttet deler man efter et princip om at yde efter evne og nyde efter behov. Kommunisterne eksisterer stadig som parti, men de er ikke medlem af folketinget. Nogle af dem er medlem af Enhedslisten, som er en blanding af flere partier på Venstrefløjen. Enhedslisten har udviklet sig til et selvstændigt parti med eget partiprogram, som er afstemt efter situation i dag.

En tredje mulighed er de politiske systemer, vi havde i 60erne og 70erne, og det er dem, jeg går ind for. Man lod de to fløje hver for sig tage sig af det, de er bedst til. De private virksomheder tog sig af handel og forbrugsgoder, og det offentlige tog sig af sundhedssystemerne, retsvæsenet og social omsorg. Det fungerede og skabte den rigeste periode i landets historie.

Men højrefløjen ville have magt over det hele, og det skulle vi aldrig have givet dem lov til! Desværre har de fået så meget magt, at de et godt stykke af vejen også har magt over Socialdemokratiet og fagforeningerne. Skulle Socialdemokratiet få regeringsmagten, hvilket i det mindste er bedre end Venstre, så er det vigtigt at resten af venstrefløjen er så stærk som muligt, så det hele ikke skrider igen.
Kun på den måde kan frihed og livskvalitet blive for alle. Og det er altså ikke for meget forlangt. Når befolkningen trives, så gør samfundet det også.


Kommentarer på:  Statsministre og vanetænkning
Kommentér på:
Statsministre og vanetænkning