{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
323 visninger | Oprettet:

Folketingspolitikere besøger græsk flygtningekaos {{forumTopicSubject}}

https://denkorteavis.dk/ritzau/?ritzau_id=cc24a6afaf87c18936dafccfad4f2cd8

I praksis står Grækenland og Italien med hele ansvaret for flygtninge i EU, lyder det fra Enhedslisten.
I denne uge drager en række danske folketingsmedlemmer til Grækenland og Italien for at danne sig et førstehåndsindtryk af flygtningesituationen, der har været et omdrejningspunkt i dansk og europæisk politik siden 2015.

Formanden for Folketingets udlændingeudvalg, Martin Henriksen, står i spidsen for delegationen.

Han mener som udgangspunkt ikke, at det er Danmarks ansvar, hvordan forholdene for asylansøgerne i de græske lejre er.

- Vi synes i DF, at der er grænser for, hvad Danmark kan tage ansvar for. De enkelte lande må løfte deres ansvar, siger han.

- Formålet med turen er dybest set at blive lidt klogere på, hvordan virkeligheden fungerer.Nogen der kan forklare mig, hvorfor folketingspolitikere rejser til Grækenland, med den begrundelse "for at danne sig et førstehåndsindtryk af flygtningesituationen, og for at blive klogere på, hvordan virkeligheden fungerer?"

Hvordan virkeligheden i flygtningesituationen fungere behøver ingen folketingspolitikere tage til Grækenland for at få førstehåndsindtryk af, det indtryk kan de i Danmark få foran deres egne hoveddøre, hvis de ellers ville åbne deres øjne og se kendsgerningerne i øjnene, og det ville ikke koste skatteyderne en krone modsat til Grækenlandsrejsen, det er jo ikke andet end en ferierejse betalt af danske borgere. Derudover er førstehåndsindtrykket snart 2 år gammelt, så hvad politikerne skal/kan/vil bruge det til er mig en gåde.
Kommentarer på:  Folketingspolitikere besøger græsk flygtningekaos
 • #1   6. mar En sådan officiel delegation får udelukkende et manipuleret billede af "virkeligheden".

  Afhængig af, hvem de får som guider, får de enten et positivt eller negativt billede af situationen.

  Vil de se virkeligheden, skal de tage derned privat/enkeltvis, så de får mulighed for at tale med lokale, der selv har oplevet virkeligheden. Og - så får de alligevel kun set et lille hjørne af "sandheden".


 • #2   6. mar Det var også det første jeg tænkte på, nemlig hvorfor er det nødvendigt at foretage denne rejse.
  Der er rigeligt med dokumenterede artikler og billeder online til at det burde være nok til at se forholdene. • #3   6. mar Det værste er de efterfølgende floskler fra de radikale og Enhedslisten at vi burde skamme os når vi er så rige og bla bla bla.
  Endnu til dato har ingen af de to partier kunne sætte en øvre gænse for hvor mange flygtninge Danmark kan modtage uden at bryde sammen.
  Det bedste jeg erindrer fra Martin Henriksens seneste besøg i en lejr var da han sagde at flygtningene skam havde det bedre end mange udsatte danskere


 • #4   8. mar Typisk for de 2 partier, åbner dørene for alle flygtninge som vi slet ikke har råd til, det viser kommende strejker, grunden er lave lønninger der ikke bliver reguleret ordentligt og sygehuspersonalet bukker under. Der fattes pludselig penge i Danmark, kronen på værket er den dyre rejse, tro ikke de bor i telte...nej sikkert et dyrt hotel på god afstand fra problemet de er nødt til at opdage på stedet...

Kommentér på:
Folketingspolitikere besøger græsk flygtningekaos