{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
202 visninger | Oprettet:

Regeringen klar med burkaforbud {{forumTopicSubject}}

Regeringen er nået til enighed internt om, hvordan det såkaldte burkaforbud skal se ud. Man vil ikke kunne ryge i fængsel for at overtræde det.

Regeringen er nu klar til at sende det endelige forslag til et tildækningsforbud - også kaldet burkaforbud - i høring.

Det erfarer TV 2.

Spørgsmålet om et forbud mod at dække ansigtet til i det offentlige rum har de seneste måneder skabt stor debat på Christiansborg. Siden oktober har regeringen internt forsøgt at skrue et lovforslag sammen, som alle regeringspartierne kunne se sig selv i. Det er nu lykkedes.

Ifølge TV 2s oplysninger vil personer, der overtræder forbuddet, ikke kunne idømmes fængselsstraf. Det havde regeringen ellers lagt op til i et tidligere udkast til lovforslaget, der blev lækket til pressen i januar. Men især Liberal Alliance har været kritiske overfor at sende folk i fængsel for at overtræde forbuddet, og derfor er den sanktionsmulighed fjernet i det endelig lovforslag.

Nu bliver maksimumstraffen i stedet på 10.000 kroner, ifølge TV 2s oplysninger. Forbuddet kommer til at gælde på alle offentlige steder.
Visse undtagelser: Du må stadig være julemand til jul

I lovforslaget slår regeringen fast, at det såkaldte tildækningsforbud ikke kommer til at gælde tildækning af ansigtet, der ”efter en konkret vurdering tjener et anerkendelsesværdigt formål.”

Altså vil det stadig være tilladt eksempelvis at tildække ansigtet med et halstørklæde, når det er koldt. Og stadig tilladt at tage et kunstigt skæg på i forbindelse med en fastelavnsfest.
Meget sandsynligt med et flertal

Mens Venstre i en periode var splittet internt i spørgsmålet om et tildækningsforbud, har Dansk Folkeparti har længe presset på for et forbud.

Folketingets største parti, Socialdemokratiet, har også tidligere meldt ud, at partiet nu var klar til at støtte et forbud.

Det betyder, regeringen med stor sandsynlighed vil kunne samle et flertal bag det lovforslag, som den nu er klar til at sende i høring ved Folketinget.Kommentarer på:  Regeringen klar med burkaforbud
Kommentér på:
Regeringen klar med burkaforbud