{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
589 visninger | Oprettet:

Du store verden!! {{forumTopicSubject}}

Hvordan skal samfundet se ud?

Hvordan skal verden se ud?

Som yngre læste jeg en hel del historie om krige, kolonialiseringer, borgerkrige o.s.v. og jeg læste skønlitteratur, f.eks. Steinbecks ”vredens druer” om arbejdernes forhold og kamp for bedre betingelser. Om retsbevidsthed så man ikke længere kunne smide folk i fængsel uden hverken retssag eller dom. Ind imellem for resten af livet, hvis der var nogen, man skulle af med.
Det skete jævnligt at jeg priste mig lykkelig, at mine forfædre havde taget de kampe for mig, så jeg nu kunne leve i et af verdens rigeste lande og i et retssamfund.

Lidet anede jeg dengang, at menneskers primitive egenskaber ville finde vej op til overfladen igen. At den verden af økonomisk tryghed og retsmæssig tryghed, jeg levede i som ung, den stod for fald og ville forsvinde igen. Men det gjorde den, og egoismen breder sig mere og mere.

Engang havde et eller andet firma et godt slogan, som lød ”tænk globalt, handl lokalt”. Det overførte jeg til at man skal have sin egen verden til at fungere, men det skal gøres på en måde, der er i overensstemmelse med hele klodens interesser. Hvad vi gør i vores egen lille verden kan få betydning så langt væk som helt over på en anden side af kloden.
Er det et civiliseret samfund, der lader unge mennesker bo på gaden uden mulighed for uddannelse og arbejde, og så bare smider dem i fængsel, hvis de stjæler for at finansiere de stoffer, der skal bedøve smerterne?

Verden ligger under for en klasse, der kun tænker på at rage penge og magt til sig, og er ligeglad med resten af samfundet og resten af verden.

Så må resten af verden stå sammen om at få sat grænser over for dem! Resten af verden er i flertal. Men der er et stykke arbejde, der skal gøres med at gennemskue manipulationer og tricks. Alt det, vi sluger råt uden at tænke over, om det nu er i orden. Alt det, som lyder rigtigt, men som ved nærmere undersøgelse viser sig ikke at være det.

Demokrati betyder medansvar.


Kommentarer på:  Du store verden!!
 • #1   25. aug 2017 ja lad os få DDR tilbage så alle er lige fattige og lige dumme. Køre i en trabant 2 takt som forurener som ind i helvede, få job som blyantspidser eller den som lægger den spidsede blyant tilbage, eller når den tabes - så er det et job for en tab henter.

  DDR nyttejob er faktisk som vi har i dag - til ingen verdens nytte, men så kan man bryste sig med at ingen i DDR er arbejdsløse - faktisk en rate på 100% fantastisk ide - mere af det.

  Alt skal ryddes speciel Hellerup og Skagen - på med bulldoseren så der kan ryddes til usunde boliger med svamp og råd. Ingen kan bestemme hvor de skal bo det er en form for licitering en bestemmelse fra regeringen. Masser af overvågning masser af folk som kigger i dit affald for der kan være der gemmer sig en kritiker af staten.

  Stop Aktiehandel, stop alt som bidrager til Danmarks BNP. Og så kan man så bagefter i bedste mening sidde og jamre til Buster Larsens ord: Lorte land.

  tilykke Alis og skål....

  ps...

  Jeg kan godt arrangerer en overflytning til Sibirien et dejlig svalt sted med en stor udsigt og masser af kølig sne som du kan putte i din Vodka.

  Så har du også mulighed for at se den store verden og blive glædelig overrasket over at den slet ikke er som man tror.


 • #2   25. aug 2017 Polysl

  Konkurrencementalitet giver ikke klogere eller bedre uddannede mennesker, tværtimod. Det, man konkurrerer om er at komme til tops i det system, vi allerede har, uanset hvor dumt det er, og verden fortsætter sin skæve gang efter junglelovsprincippet. Intet forandres til det bedre.
  Mennesker, der hellere vil uddanne sig i fællesskab og ansvar bliver hægtet af, for det er der ikke brug for i en egoistisk verden.
  Et samfund har ikke råd til at spilde så meget arbejdskraft og så mange evner!!

  Nyttejob har ikke noget som helst med socialisme at gøre. Tværtimod! Det er kapitalistisk tankegang at udnytte de arbejdsløse som slaver og undertrykke dem endnu mere. De arbejdsløse, som kapitalismen selv har skabt.
  Jeg ved ikke så meget om DDR.

  Det kan udmærket inden for kapitalismens rammer lade sig gøre at skabe et samfund, hvor der er opgaver til alle, og hvor alle selv kan tjene til deres eget selvstændige liv. Det var netop det, vi havde i 70erne.
  Vi havde frihed fordi vi var stærke, og vi havde stærke fagforeninger.
  Der var forståelse for at arbejde og frihed er en meget vigtig del af menneskers identitet og selvværd. Noget, vi alle har ret til - at regne os selv for noget.


 • #3   25. aug 2017 Hold da op...alle som uddanner sig har ansvar som også bevidnes af eksamen, ingen kan via gruppe arbejde bestå det er for år afskaffet. Så¨tilbage er dig som må tage ansvar for dig selv og ikke hele verden, som ikke på nogen måde har ansvar på din eksamen.

  Vore Verden Danmark kan ikke finde alternativer andet ved ansættelse i det offentlige og det giver ikke mening at plastre folk til som fejer gulvet og bagefter går ud i pløren for at sætte fodspor som så skal fejes. Det offentlige kan ikke rumme 100.000 ledige for det giver større problemer med adm og et tungere system.

  Jeg forstår ikke den ide med at alle bare skal have et arbejde så vi har 0 arbejdsløse så dør arbejdsmarkedet - ingen gider stræbe fordi der intet ledig. Jobcenter melder ud at de lukke og slukker, fagforeninger melder ud at de må slanke fordi der ikke er behov for de mange tusinde medarbejdere for alle har et job.

  Og hvor placerer man lige alle de tusinde - igen i det offentlige - var det ikke nemmere at give folk borgerløn? Nu når der ikke er et arbejde ledigt?

  Du bliver ved med at fremture dine store versioner hvordan det hele skal være i Danmark - men jeg har ikke set en eneste længer løsning fra dig.

  Jeg kan også fyre en masse af hvordan Mellemøsten skulle være, men er i tvivl om du nogensinde har været der. men jeg har været der både i: Israel, Libanon, Irak, Iran, Saudi Arabien, Palæstina, Syrien, Nord Afrika - og der sidder man ikke og venter på den dybe tallerken men man klare sig som man kan. Der er masser af innovative mennesker helt ned til et suppe køkken - det var noget danskere kunne lære af.


 • #4   25. aug 2017 Du bliver ved med at fremture dine store versioner hvordan det hele skal være i Danmark - men jeg har ikke set en eneste længer løsning fra dig. Jr. Polysl.

  Nej, det har jeg heller ikke, og vi skal nok heller ikke forvente det smiley


 • #5   26. aug 2017 Hvilke problemer vil du gerne have løsninger på, Jetset?

 • #6   26. aug 2017 På alle dine oprettede tråde vedr. den store verden. Jeg stiller samme spørgsmål som Polysl, vi har kun læst fra din hånd, at du kritiserer det danske samfund, og så alle dem, som virker for det danske samfund.

 • #7   26. aug 2017 Alis

  Ordet: Konkurrencementalitet er netop vigtigt for et samfund for hvis der ikke er stræbere og innovative mennesker så dør et samfund og man sidder stadig med 2 flintsten og prøver at lave ild.

  Jeg har set meget møg indenfor IT, og tænk det er da nemt at lave bedre, meget af det gider jeg ikke specielt til det kommunale som er total blæst, ignoranter eller nogen som helst forståelse for processen. Men dem om det.

  Jeg vil udvikle mig - mange mennesker vil udvikle sig netop i kraft af udfordringer, visioner og styrke til at lave noget bedre. Vi er kommet ret langt siden man byggede det første skib og har lært af erfaringer og tænkere som i stor grad har tilført verden deres visioner. Konkurrence er sund, ikke for dem som sakker bagud, men det er så deres problem ved at hænge fast i gammelfar viden - som at en Iman stadig tror at jorden er flad, det er ikke lige det som gavner udviklingen hvis en stor del tror på det. Så er det dælme farlig at udforske verden hvis man kan ryge ud over kanten.

  >Hvad jeg priser i stor stil er Open Source som i den grad gør op med store koncerner og deres magt, alle med forstand på programmering kan få kildekoder til alverdens programmer eller være med i fora hvor man deler sine visioner - læg mærke til det Alis - Gratis, det må da lige være vand på din mølle, et Net demokrati hvor alle er lige, hvor alle bliver hørt men ikke alles ideer bliver accepteret. Man kan kan kalde det et samfund i net samfundet en form for ulydighed speciel rettet mod Microsoft som i større grad mister terræn for Linux og alle de følgeprogrammer de har som faktisk gør Microsoft ligegyldigt - Alis - gratis så er man tæt på en orgasme, for folket ik?


 • #8   27. aug 2017 Polysl

  Hvis du mener at konkurrencementalitet er vigtigt for at samfundet udvikler sig, så skulle du måske se på virkeligheden.
  Det kommer altså helt an på, hvad man konkurrerer om. Hvis man konkurrerer om at tjene flest penge til sig selv, og uden hensyn til dem, der kommer til at mangle, så er det bestemt ikke udvikling. Så er det man begynder at regne på hvordan man kan betale lønarbejderne så lidt som muligt for deres arbejde for at få mere overskud til sig selv.
  Det var dengang, vi forstod at arbejde sammen i fællesskab, og følte ansvar for hinanden, at Danmark blev en rig nation.

  Hvis jeg forstår det rigtigt, så har du den menneskeopfattelse, at mennesker kun gider at arbejde og gøre sig umage, hvis der er indbyrdes konkurrende og udfordringer (trusler).
  Jeg har en helt anden menneskeopfattelse. Jeg gider ikke at konkurrere med mine medmennesker, jeg konkurrerer med mig selv - om at blive bedre til det, jeg har lyst til at blive god til. Når jeg arbejder med et eller andet, så spekulerer jeg ikke på hvad jeg kan tjene af penge. Det ville være at lade andre bestemme mine livsmål, fordi det vil blive reguleret efter hvad de vil betale for.
  Jeg skrev engang en bog, og tænkte ikke et øjeblik på hvad jeg kunne tjene. Målet var at skabe debat om mennesker og vores forståelse for hinanden og andre menneskers følelser. Desværre kom jeg op imod en institution i samfundet, der mener at de skal bestemme hvordan vi skal forstå hinanden. Jeg fik endnu engang at mærke, hvor tæt vi her i Danmark er kommet på diktatur.

  Ja, Open Source produkter er en god ide. IT-verdenen skal ikke kun være for dem, der har mange penge, den skal være for alle. Alle har ret til et liv og til at være med.

  Her en artikel om at vores samfundsform skaber depression.

  https://www.kristeligt-dagblad.dk/kultur/opraab-fra-sociolog-vi-har-udviklet-et-samfund-der-skaber-depression-og-angst

  Citat: "På den måde bliver det også tydeligt, at han retter kritikken imod sig selv i stedet for at rette den udad. For det kunne jo være, at der var noget uden for Bjarne, der var årsag til, at han fik det svært og udviklede en depression.
  Men i vores samfund, som jeg kalder ’præstationssamfundet’, har selvkritik erstattet samfundskritik,” siger lektor i sociologi ved Aalborg Universitet Anders Petersen. Det er for ham at se en af de helt store farer i dag." Citat slut

  Det er jeg helt enig i! Når jeg diskuterer med højreekstremister har jeg lagt mærke til hvor mange metoder de har til at få folk til at angribe sig selv, og jeg har også påtalt det et par gange.

  Et af de vigtige mål er at få folk til at vågne op og tage stilling.
  Der er alt for mange, der har givet op over for de aggressioner og angreb, vi bliver udsat for, når vi udtrykker nogle meninger, der ikke passer neoliberalisterne. Demokrati og selvbestemmelse er sat ud af kraft.


 • #9   27. aug 2017 Jetset

  I stedet for at skyde med spredehagl kunne ud så nævne et eller nogle få bestemte problemer, du gerne vil høre min mening om.
  Gerne uden at være selvhævdende og nedgøre mig.


 • #10   27. aug 2017 Går i søvne....

 • #11   27. aug 2017 Ikke forstået Polysl?
  Går du i søvne? Det er ikke rigtigt inden for emnet her.


 • #12   28. aug 2017 I stedet for at skyde med spredehagl kunne ud så nævne et eller nogle få bestemte problemer, du gerne vil høre min mening om.
  Gerne uden at være selvhævdende og nedgøre mig. Jr. Alis
  .

  Jeg kan ikke se, jeg skyder med noget som helst, men jeg kan læse ud af ovennævnte, at du gerne vil være offer/martyr stop det.

  Nææh, jeg beder ikke om din mening, den kender jeg, men gerne en løsning, mon du kan komme med sådan en ??


 • #13   28. aug 2017 kritik følges gerne op med konstruktiv løsninger, svært i disse dage hvor man i større grad kalder folk "rige svin" og dem som kalder rige svin er folk som har meget mindre end rige svin og ikke selv gør noget for at minimere forskellen på fattige svin og rige svin.

  Nettet er blevet så nemt at man kan sætte prædikater hvor som helst specielt på avisen.dk hvor der pt. er en debat med at svine rige svin til.

  I hele den debat på Avisen.dk er der ikke en, med konstruktive tankegang men følger lemminge strukturen overfor dem som føre i debatten. Lige meget om de er pløk åndssvage for devisen er både IRL og cyber at den som kæfter mest op har mest ret. Til det kan jeg bare sige - Jammerlige pivlinge som min oldemor sagde som var fra Polen.

  Pivlinge har slet ikke opdaget at de rige svin arbejder 70 eller mere om ugen og skraber til sig - de elsker at skrabe undtagen sne det får man en pivling til som så i sneen kan hyle om de fuck rige som udnytter pivlinge.

  Jeg har så ikke opdaget pivlinge i min omgangskreds for alle tager ansvar og det er netop dt pivlinge ikke gør - så hellere skabe sig som en idiot og bande og fyre skide rige, rige svin, ågerkarle og hvad man kan finde på af øgenavne overfor dem som skaber grundlaget for at de dovne, eller pensionister kan have en nogenlunde hverdag.

  Hvad mon der sker for Danmark hvis de rige svin forlader Danmark så bliver det middelklassen som er de rige svin - og forlader de også Danmark hvad så? så kan det dælme blive en ret sjov debat hvor man sviner sig selv til som et fattig svin.


 • #14   28. aug 2017 Middelklassen er ikke NOK - men selvfølgelig, der er også den offentlige sektor og min bare ...., de har jo brug for DE RIGE SVIN smiley

 • #15   28. aug 2017 Jetset

  Der er noget vi alle har misforstået som er at der slet ikke er brug for middelklassen eller overklassen - bare man ansætter alle ledige i det offentlige så går det nok på bedste vis og metode som i DDR. Jeg priser ideologien med ingen er arbejdsløs alle er i arbejde alle får en rektal undersøgelse inden de forlader boligen. Man kan jo gemme et KInder eeg oppe i røven og det er ikke tilladt for det giver nydelse - og dog ikke lige det som har været oppe i røven men generelt.


 • #16   28. aug 2017 Jetset - Jeg gider altså ikke det ordkløveri. Du må komme med noget konkret.

 • #17   28. aug 2017 Polysl

  Nu var jeg lige inde på Avisen.dk for at se, hvad der sker der.
  De senere dage har jeg godt nok på Facebook lagt mærke til hende skuespilleren, der mener at de lavtlønnede bare kan forlange skattelettelser så de får flere penge mellem hænderne. Hvis hun havde bare en minimal forståelse for hvordan vores samfund fungerer, så ville hun ikke komme med sådan noget vrøvl. Hvem forventer hun skal betale for de skattelettelser?

  Hun får fint svar på tiltale af Poul Erik Skov

  https://www.avisen.dk/poul-erik-skov-til-hella-joof-vi-kalder-de-rige-graa_459153.aspx

  Specielt kan jeg godt lide dette afsnit

  Citat: "Ganske som i de mange forudgående år i den europæiske historie, er der ganske mange fra samfundets forskellige lag, der forstår værdien af social retfærdighed i et samfund. Og har talt magthaverne imod." Citat slut

  Det er nemlig rigtigt, den gruppe, der kæmper alene for at rage til sig, er ikke i flertal!! Hvordan har de så fået flertal i folketinget?? Der er langt flere af os, der tror på social retfærdighed.

  Jeg skal ellers love for du får lavet nogle fejlvurderinger i denne sætning, Polysl

  Citat: "kritik følges gerne op med konstruktiv løsninger, svært i disse dage hvor man i større grad kalder folk "rige svin" og dem som kalder rige svin er folk som har meget mindre end rige svin og ikke selv gør noget for at minimere forskellen på fattige svin og rige svin."

  Hvis du ikke kan lide, at de, der samvittighedsløst rager til sig, de bliver kaldt rige svin, hvordan har du det så med at mennesker på overførselsindkomst bliver kaldt nassere?

  Langt de fleste af dem, der ender på en eller anden form for overførselsindkomst er kommet i den situation uforskyldt!
  De er blevet syge - firmaet er gået ned eller flyttet til udlandet - der har været nedskæringer i virksomheden - de er blevet invalideret af hensynsløs jobtræning eller som jeg af lægefejl.
  De arbejder som heste for at komme på benene igen.
  Først gør man folk arbejdsløse eller syge, og så tramper man på dem bagefter. Det er blevet dansk moral. Sådan har det ikke været tidligere, der er sket en mentalitetsændring til det værre.

  Din opfattelse af at rige mennesker skulle være bedre end fattige mennesker er totalt skudt ved siden af og bestemt ikke rosværdig.

  Nu er der finanslovsforhandlinger og senere på året kommunevalg, og kommunerne har først og fremmest personligt anvar for borgerne.
  Desværre har vi højreekstremistisk regering, og der bliver endnu engang lagt op til at de rigeste skal have flere penge, og der skal spares på det offentlige ansvar. Folk kan da bare blive syge af dårlig kost, der er sparet på sundhedssystemet også, så det kommer ikke til at koste samfundet noget.

  Jeg tror ikke at mennesker er så ansvarsløse som den nuværende regeringssammensætning tyder på. Folk er blevet løbet overende af politiske løgne og manipulationer.


 • #18   28. aug 2017 Nu kalder jeg ikke folk for nasser - dog er der en del men ikke generelt. Men så kan man læse på avisen.dk at man begynder at blande det hele sammen med bilafgifter og en mor som skal sættes ud. Det er sgu for langt ude. Det er som at blande det rundt som at i Kina spiser man hunde dog ikke i Danmark.

  Ævle bævle en masse lorte blogs der som har deres illusion om hvad forskellen er på rig og fattig.

  Jeg ved ikke hvor du har det fra at jeg mener at rige er mere end fattige, det må så stå for din egen regning. Håber du har råd.

  Arbejdsmarked er dynamisk og folk fyres, det er en naturlig proces, man opgraderer man innovatisere en virksomhed så den er klar til hvad der kommer udefra. buhu - naturlig udvikling ingen grund til at pive over det. Så opgraderer man sig bare og så har man større muligheder - men man kan også pive på gulvet og sparke til et par tomme papkasser og syntes at livet er uretfærdigt.


 • #19   28. aug 2017 Polysl - din opfattelse af forskellen på rig og fattig fremgår her
  Citat "og dem som kalder rige svin er folk som har meget mindre end rige svin og ikke selv gør noget for at minimere forskellen på fattige svin og rige svin. " citat slut

  Jeg kalder heller ikke nogen for rige svin, men det er fordi jeg voksede op i en velhavende familie, og jeg kan ikke opfatte dem som rige svin ... selvom nogle af dem ind imellem opførte sig temmelig beskidt.
  Imidlertid kan jeg godt forstå, at nogen kalder dem rige svin, der ansvarsløst kun regner til egen fordel. Vi har mennesker, der bor i kæmpe villaer med flere biler i garagen, og andre der ikke engang har en seng at sove i. Det er uanstændigt og det er fejlslagen politik.

  Det er netop de liberale arbejdsmarked der gør det muligt at nogen kan rage formuer til sig, mens andre slider sig selv op, og så kan de ikke engang få en pension.
  En ordentlig socialpolitik ville rette op på de skævheder.


 • #20   28. aug 2017 #16 - det har jeg gjort i mange 100 tråde, du kan kun kritisere ingen løsninger fra din hånd. Og alle de rige svin ligger på sofaen og bliver rige, jeg tror de har fundet en god stilling at ligge i smiley smiley smiley

Kommentér på:
Du store verden!!

x