{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.093 visninger | Oprettet:

På ferie i hjemlandet. {{forumTopicSubject}}

S og SF: Genopdragelsesrejser skal kunne koste forældrenes opholdtilladelse

Flere forældre med ikkevestlig baggrund sender deres børn på såkaldte opdragelsesrejser.

Hvis ikkevestlige forældre sender deres børn på såkaldt genopdragelsesrejse i hjemlandet, er det allerede nu muligt at straffe dem økonomisk eller inddrage børnenes opholdstilladelse.

Men med et nyt udspil vil Socialdemokratiet og SF gøre det muligt at straffe forældrene yderligere, skriver Berlingske.

Forældrenes opholdstilladelse skal også kunne inddrages, mener partierne. Dansk Folkeparti, der selv tidligere har fremlagt et lignende forslag for Folketinget, bakker op om udmeldingen.

- Typisk bliver børnene sendt af sted, når de er ved at blive for danske og begynder at leve som danskere. Når forældrene ikke vil acceptere det og sender dem af sted, så kan det i dag få den konsekvens, at barnet kan få taget sin opholdstilladelse – og der vil det være helt på sin plads, hvis man også tog den fra forældrene, siger udlændingeordfører, Martin Henriksen, til TV 2.

Derfor vil der ifølge Martin Henriksen lægge et konkret forslag, når Folketinget samles igen efter sommerferien. Han håber, at S og SF vil stå ved sine ord og stemme ja til forslaget til den tid.
Dansk-somaliske piger sendt på koranskole

Udspillet kommer i kølvandet på, at TV 2 blandt andet har kunne fortælle, hvordan to dansk-somaliske piger er blevet befriet fra en ekstremistisk koranskole i Somaliland ved en stor politiaktion.

Den ene af pigerne, Jasmin Osman, som er dansk statsborger og opvokset på Vejle-egnen, fortalte, at hun var seks måneder på koranskolen, lænket i perioder på op til 14 dage ad gangen, før det lykkedes hende at flygte.

Efterfølgende fik hun kontakt til den danske ambassade, ligesom hun fortalte om sine oplevelser på sociale medier, og hun fik til sidst overbevist myndighederne i Somaliland til at gribe ind.
Kan få konsekvenser for børnene

Forslaget om at inddrage forældrenes opholdstilladelse kan dog tvinge børnene til at skulle forlade landet sammen med mor og far. Og det kan gå hen og få konsekvenser for børnene, erkender Socialdemokratiets udlændingeordfører, Dan Jørgensen, over for Berlingske:

- Derfor skal det være en mulighed, men ikke en direkte konsekvens. Der kan være tilfælde, hvor det ikke er i barnets interesse at inddrage forældrenes opholdstilladelse, siger han.

Han understreger, at der skal foretages en individuel vurdering af barnets tarv, før muligheden benyttes. Det er Martin Henriksen ikke i tvivl om, vil ske.

- Det er drastiske skridt, men vores myndigheder er meget grundige – så der er ikke tale om, at man tager folks opholdstilladelse fordi de har været et smut på en ferie i hjemlandet.

Sidste sommer befandt 38 børn og unge sig i forældrenes hjemland, oplyser Udenrigsministeriet til Berlingske.

Godt med en stramning.
Hvis forældrene mener at børnene er blevet for Danske og sender dem på genopdragelse, så har man efter min optik taget en forkert vej dengang man tog herop og ja, selvfølgelig skal de straffes mest muligt, hvis de vil forhindre deres børn i at blive en del af samfundet.
Dog hopper kæden helt af, da de snakker om ferie i hjemlandet. Jeg ved godt at det er meget normalt at tage på ferie derhjemme, men hvis det er for farligt at bo dernede, hvordan kan det så være sikkert at rejse på ferie???Kommentarer på:  På ferie i hjemlandet.
  • #1   13. jun 2017 På ferie i hjemlandet, ja, den har vi da hørt før. Nogen der kan huske dengang SAS hentede 6000 strandene palistinensere, som var på ferie i deres hjemland, her i blandt Boller i Akkari, ham der rejste ud og fik brandt Dannebrog af, MØGDYR - en af dem, som talte med 2 tunger, men hvor om alting er, så udbrød der atter krig og de måtte evakueres på Statens regning naturligvis ....

    Men de kan sagtens tage på ferie selv på kontanthjælp, vi går ikke i små sko i Danmark - nææh, vi er bare meget til grin


Kommentér på:
På ferie i hjemlandet.