{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
896 visninger | Oprettet:

Så griner vi alligevel af ham. {{forumTopicSubject}}

Mangemillionær går til kamp mod Trumps klima-farvel: - Vi har ikke brug for Washington

Michael Bloomberg donerer 15 millioner dollars og samler topledere i indsats for at overholde USA's klimaforpligtelser.

Over 1000 guvernører, borgmestre, virksomheder og andre amerikanere vil sikre, at USA fortsat vil leve op til sin del af klimaaftalen fra Paris.

Det skriver The Guardian.

En aftale, som den amerikanske præsident, Donald Trump, onsdag meddelte, at USA trækker sig fra med den begrundelse, at den er uretfærdig for landet.

Beslutningen har mødt modstand fra politikere over hele verden.

Blandt andre den tidligere amerikanske præsident Barack Obama og vores egen statsminister, Lars Løkke Rasmussen, der forud for udmeldingen havde forsøgt at sende et brev til Trump, hvor han sammen med de andre nordiske ledere opfordrede USA til at holde fast i aftalen.

Også USA's tidligere udenrigsminister, John Kerry, gav på Twitter udtryk for, at han langt fra er enig i beslutningen.

Og nu er der mere modstand mod Donald Trumps klima-farvel. I spidsen for den står den tidligere New York-borgmester og mangemillionær, Michael Bloomberg, der også er FN's særlige repræsentant i by- og klimahenseender.

Han forklarer i en pressemeddelelse, at selvom regeringen har trukket sig fra aftalen, betyder det ikke, at folket har. De vil forsøge at leve op til Parisaftalen gennem et samarbejde mellem byer, stater og virksomheder.

- Amerikanerne har ikke brug for Washington for at imødekomme vores Paris-forpligtelser, og amerikanerne har ikke tænkt sig at lade Washington stå i vejen for, at vi gør det, siger han.
- I mangel på lederskab fra Washington

Og det er netop det signal, repræsentanterne, der ifølge The Hill er ni stater, 125 byer, 183 skoler og 902 forretningsmænd og investorer, sender i et åbent brev til FN.

Her oplyser de, at de vil arbejde for at samle en donation, der skal tjene som et alternativt bidrag til klimaarbejdet nu, hvor præsidenten ikke længere vil være med i samarbejdet.

Samtidig påtager de sig ansvaret for at opretholde målet om, at USA forpligter drivhusgasserne med 26 procent inden udgangen af 2025. Et mål, som landet forpligtede sig til under den tidligere præsident, Barack Obama.

- I mangel på lederskab fra Washington vil stater, byer, universiteter og virksomheder, der repræsenterer en betydelig procentdel af den amerikanske økonomi, forfølge ambitiøse klimamål, arbejde sammen om at træffe kraftfulde foranstaltninger og sikre, at USA fortsat er en global leder i indsatsen mod klimaproblemer, skriver de.

Helt præcist hvilket bidrag, der er tale om, eller hvordan de vil gøre det, fremgår ikke af brevet. Det er heller ikke offentliggjort hvilke partnere, der er med i alliancen. Kun Michael Bloomberg selv er stået frem som talsperson.
Bloomberg donerer millioner til klimaarbejde

Ifølge den britiske avis The Telegraph har Michael Bloomberg selv doneret 15 millioner dollars til FN’s klimaarbejde efter Donald Trumps udmelding om, at USA ikke længere vil være en del af klimaaftalen.

Pengene skal blandt andet hjælpe de 195 lande, der i 2015 gik med i aftalen, med at overholde deres forpligtelser, sagde Bloomberg i en udtalelse torsdag.Kommentarer på:  Så griner vi alligevel af ham.
 • #1   6. jun 2017 Det var så ikke Amerikanerne vi griner af, men bare Trump.
  Generelt er jeg glad for alt det modgang Trump har og især sådan en vigtig sag som den her.
  Og hvor er det dejligt at se at selv om at man er rig og godt kunne være pisse ligeglad, så er man ikke ligeglad, tager ansvar og gør hvad man kan. Stort thumbs up her fra.


 • #2   6. jun 2017 Forhedehule helvede Det er jo en af årsagerne til at I LOVE USA de kan gøre det

 • #4   7. jun 2017 Jeg personligt skal nok vare mig for at tage nogen af de herrer politikere- millionærer. milliardærer- filantroper i forsvar,
  Javist det er en meget flot glorie man kan tildele en mand der spytter 15 millioner dollars ind i kampen for vores klima.
  Men den glorie falmer lidt når samme mand lige tager sit private jetfly, for at se en teaterforestilling,eller deltage i møder, i en fjern stat. Hvor mange flyrejser foretager dem der leder vores verden sig ikke. Og deres luksus liv indebærer vist også en vis global opvarming. Tænk på deres paladser i milliard klassen hvad der kræves af energi, alene deres swimming pools bruger oceaner af strøm.
  Så er 15 millioner dollars et billigt aflad at købe sig, det er for ham et greb i lommen,.. små penge.
  Når de der styrer os andre tager hensyn til vores klima, ved at spare på deres privat forbrug, så tager jeg hatten af for dem. Alt andet er hykleri.


 • #5   7. jun 2017 Trump er imod det fordi det koster arbejdspladser og helt imod hans valgløfter - men fint at nogen gør noget privat det kan ingen blande sig i, men ved at begrænse så kommer det til at koste arbejdspladser fordi man bliver nød til at kigge på robotter som kan udføre opgaven hurtigere og dermed ikke forbruger så meget energi som en gammel maskine med en medarbejder.

  En automation kræver en del kapital og måske ideen at lave en fond hvor virksomheder kan ansøge om hjælp til at overholde klima aftalen. Men stadig vil det koste rigtig mange arbejdspladser.


 • #6   8. jun 2017 Der er masser af arbejdspladser i "grøn teknologi"... Trumph er bare for dum til at se det...

  Det er lidt det samme her i Danmark... Der går politik i det og fornuften udebliver.

  Når det blæser i Danmark laver de vindmøller vi har aaaalt for meget strøm og de/vi er nødt til at betale for at komme af med det... ??? Og stadigvæk vil politikerne ha' flere vindmøller...

  Når det så er stille og solrigt vejr mangler vi til gengæld "grøn" strøm...

  Hvorfor er der ikke nogen danske vindmølle-firmaer der begynder at fremstille og opsætte solcelle-anlæg og så til gengæld skruer lidt ned for produktionen og opstillingen af de unødvendige og upopulære vindmøller...???


Kommentér på:
Så griner vi alligevel af ham.