{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
199 visninger | Oprettet:

Hvad sker der med manges opførsel!? {{forumTopicSubject}}

https://www.bt.dk/samfund/dormand-i-oprab-om-unges-opforsel-de-ved-ikke-hvad-de-laver
https://www.bt.dk/krimi/bornehave-udsat-for-haervaerk-foraeldrene-er-rystede-det-er-sa-frustrerende

Det er efterhånden blevet greelt konstant at se hvordan alt for mange, både unge, forældre samt flere opfører sig.

Hvor er den gode moral?
Hvor er den sunde fornuft?
Hvor er den gode opdragelse?

Hvad mener I?


Kommentarer på:  Hvad sker der med manges opførsel!?
 • #1   13. maj Ja den med de unge tror jeg kan være fordi de er blevet flere og der er vel samtidigt blevet mindre politi og forældrene må jo være ligeglade - altså lige indtil det drejer sig om deres egne børn som er kommet til skade og ja de unge mennesker viser jo en ligegyldighed over for ting som ikke er deres egne og kun ved overvågning - mere politi + store bøder vil sådan noget ku stoppes.

 • #2   13. maj Nu mener jeg ikke kun de omtalte sager, men i det hele taget.

  Men det gælder også de politikkere, kommuner m.v., der lyver, snyder, bedrager og misbruger deres stilling.

  Det gælder og 'rige', der bare ikke kan få nok, hvor nogles luftkasteller vælter, og alligevel slipper de udenom al den skade de har forvoldt.

  Hemmelige konti her og dér, for at undgå at betale skat.

  Den ene konkursbegæring efter den anden, nyoprettede firmaer af de selv samme, hvor mange leverandører taber.

  Bankerne der ikke kan få nok, og ikke altid handler til deres kunders bedste.

  Udenlandsk arbejdskraft, som bliver udnyttet til det yderste, og deres ansættelseskontrakter og løningspapirer ikke er det værd de er trykt på.

  Jeg syntes bare at det efterhånden er gået for vidt.

  Hvor er den gode moral blevet af? Vasket ud i afløbet?

 • #3   14. maj Cris7 jeg er enig og det siges af en herre med god moral smiley

 • Polysl
  Polysl Online Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 10 Følgere: 234 Emner: 853 Svar: 10.528
  #4   14. maj I nyere tid sætter flere forældre ikke grænser - de curler bare derud af, med egne interesser - dvs. at børn og unge selv skal sætte grænser, og det kan de ikke, derfor vi ser at volden bliver af grovere karakter. Så kom muslimer til Danmark og så gik den helt galt med volden.

  Det kan måske gøre at unge etniske danskere ser unge muslimer udøve vold og slippe godt fra det. Ikke dermed sagt de er årsagen men en del af den grove vold. Når de slår folk ned stopper de ikke, sparker dem på kroppen og hovedet og nogle gange så voldsom at det føre til at ofret dør.

  Fra min ungdom kan jeg godt huske at der også var vold, hvor man slås om et område, men man blev gode venner senere. Volden dengang var mere markerende end at smadre en til lirekassemand.


 • #5   14. maj Polysl du har ret i meget af din tale meeen at give muslimerne skylden for det meste er nok lige i overkanten og ja børn skal have grænser og den grove vold er kommet for at blive.

 • Polysl
  Polysl Online Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 10 Følgere: 234 Emner: 853 Svar: 10.528
  #6   14. maj Leon

  jeg tror du skulle nærlæse min kommentar.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 11 Følgere: 47 Emner: 90 Svar: 5.086
  #7   14. maj Jeg nærlæste Polysls kommentar og konstaterede endnu engang at ligegyldigt hvilket emne her bliver rejst, så kan polysl vende det til et angreb på muslimer.

  Derfor har vi så mange problemer, der ikke kan løses, det bliver kørt af sporet og omvurderet til at det er muslimernes skyld.
  Det er ikke muslimernes skyld at danskere ikke kan opføre sig ordentligt!! Det er danskernes egen skyld. Samtidig med at man indførte privatisering og alt blev fokuseret på økonomisk vækst blev der indført en masse begreber, der skulle bakke op omkring det mål - f.eks curling.

  Den vigtigste forudsætning for at børn kan lære at behandle andre mennesker med respekt, er at de på deres egen krop mærker hvad det gør at blive behandlet med respekt. Hvordan skal de ellers kunne forstå det?

  Et samfund, der beskylder de arbejdsløse for ikke at gide at bestille noget, beskylder de psykisk sårbare for ikke at have lært at kontrollere impulser fra underbevidstheden, beskylder de angst for at være pivede, beskylder de fattige for at være dumme o.s.v. et sådant samfund kan ikke opdrage børn.

  Og overleve skal vi alle sammen, ellers går det endnu værre.


 • #8   14. maj Polysl vi har begge to været unge engang og jeg kan huske hvordan jeg få gange sloges og hvor en af gangene ikke er ikke er værdig at skrive om - du ved det var ham eller mig.

 • #9   15. maj Det er jo hele den måde som vi har indrettet os på efterhånden.

  Bare fordi 'alt' er tilladt er det ikke nødvendigvist gavnligt.

  Familieformer i alle afskygninger.

  De stakkels børn der aldrig får ro til at vokse op på en mere naturlig måde, og ikke det høje stress niveau de oplever fra de bliver født.

  Alt for mange har ikke tid til at tage sig af deres børn. Opdrage dem ordentligt.

 • Polysl
  Polysl Online Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 10 Følgere: 234 Emner: 853 Svar: 10.528
  #10   15. maj Alis

  du skulle gå til en optiker....jeg giver ikke alle muslimer skylden for den stigende vold men de er en del af den som mange andre etniske danskere. Du kan ikke komme udenom at volden er blevet mere rå - mere dødelig som om at respekten for liv er =0.

  Jeg kan huske fra min barndom på Carl blocksvej at der på Ørbækvej var et kæmpehul som var lavet som en bålplads - her kæmpede vi imod dem fra kilometer blokken som det kaldes dengang. Det var med kæppe og man fik nogle blå mærker, og røg man ned så stoppede det. Man sparkede ikke dengang folk i hoved og krop når de lå ned.

  For mig var det var en meget voldsom leg, om at have retten til det hul.

  //citat mig selv
  Det kan måske gøre at unge etniske danskere ser unge muslimer udøve vold og slippe godt fra det. Ikke dermed sagt, de er årsagen, men en del af den grove vold
  //citat slut.

  Så mit citat er ikke generaliserende - som du gerne vil udtrykke.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 11 Følgere: 47 Emner: 90 Svar: 5.086
  #11   15. maj Polysl

  Ved hele tiden at blande muslimer ind i enhver debat om hvad som helst, afsporer du debatten, og der kommer ikke en debat som emnet - som her er den stigende vold og hensynsløshed.

  Vi lever i et helt andet samfund end for 30 år siden. Da man startede på privatisering lagde regeringen ud med bundløs hensynsløshed og konkurrencementalitet, der blev skåret i de sociale ydelser, og selv arbejdsløse kunne ikke længere være i fred, de skulle møde op på jobtræningscentrer. De, der havde arbejde, blev mere og mere stressede. Før da var man sikret i det mindste det nødvendige for at klare sig, så der var ikke så meget at være bange for. Det ændrede sig, nu kunne man miste både hus og hjem og ligge og fryse ihjel på gaden uden at samfundet rørte en finger.

  Alt blev bortforklaret med en eller anden version af at det var folks egen skyld.

  Man fik valget mellem at gå til bunds eller ofre sine medmennesker for at svømme ovenpå.
  Der kom gang i handel med narko, og den verden er totalt følelseskold. Narkohandlernes undskyldning er, at de ikke tvinger folk til at tage narko. Det er deres egen skyld. De, der har påført mennesker så mange smerter, at de bedøver dem med narko, siger også at det er deres egen skyld.

  Før det hele kørte af sporet, havde vi nogle psykologer, der var forpligtede til at prøve at forstå kendsgerningerne og så hjælpe dem, der var i vanskeligheder.


 • Polysl
  Polysl Online Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 10 Følgere: 234 Emner: 853 Svar: 10.528
  #12   15. maj Alis

  Det der pølsevrøvl tager virkelig kegler - det er hvis det var en karakter så ville jeg give den 13.

  Opdragelse har intet med privatisering at gøre. Gode forælder fokuser ikke på dem selv og de problemer de har, de fokuserer på opdragelse af deres børn hvor opdragelse er gratis. Du har den evne at gøre samfundet skylden for alting -


 • #13   15. maj Nu var det ikke meningen at muslimer/indvandrere var målet i dette indlæg, men generalt dårlig opførsel på mange måder.

  Sandt, at denne befolkningsgruppe er meget kriminelle, hvilket ikke kan bebrejdes det danske samfund, men deres egen holdning og kultur til ting.

  Forældres fornemmeste opgave er at opdrage/oplære deres børn så de får en god start på livet. Lære dem at være ansvarlige, behandle andre ordentligt. Sætte grænser, så børnene kan undvige de værste bump på vejen der kan få indflydelse for deres videre liv. Lære dem at det koster noget at få hvad man ønsker. Uddannelse, arbejde.

  Tilgengæld har vi jo så politikkere, kommuner, der gerne ønsker at styre vores liv. Hvor man skal bede om lov til nærmest alt ting.

  DE, har alle et stort ansvar, for de skal gå 'forrest', holde 'deres sti ren'. Hvilket gælder både i deres arbejde som i deres privatliv.

  Men alt for ofte efterhånden, ser vi hvordan deres opførsel, deres forhold til måden de agerer på ikke opfylder loven, ej heller den menneskelige opførsel som de burde vise.

  Man ser hvordan flere fyres, grundet direkte dårlig forvaltning af deres embede, men alligevel får en kæmpe belønning ved aftrædelse. Det er helt galt!

  Der er simpelthen noget galt med det moralske kompas, som mange følger. • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 11 Følgere: 47 Emner: 90 Svar: 5.086
  #14   16. maj Polysl #12

  Hvis man siger noget, du ikke forstår, så opfatter du det som vrøvl. Det behøver det ikke at være fordi du ikke forstår det. Du ved nok - hvis man løber panden mod en mur og der lyder en hul lyd, så er det ikke sikkert det er muren, der er hul.

  "Opdragelse har intet med privatisering at gøre. Gode forælder fokuser ikke på dem selv og de problemer de har,"

  Hele familiens velbefindende har noget at gøre med de politiske forhold i landet. Hvis de voksne kommer stressede hjem fra arbejde og børnene kommer stressede hjem fra skoler og institutioner, så har ingen af parterne overskud til at få en hyggelig hjemmeaften. Alle misforstår hinanden og eksploderer hvis noget går dem imod, og lunten er for kort.
  Jo mere utryghed jo dårligere trives familien.

  Men i et neoliberalt samfund er der ikke taget højde for at folk også har et familieliv, der skal fungerer, og ansvar for børns trivsel. Det hele drejer sig om økonomisk vækst og konkurrence.

  "Du har den evne at gøre samfundet skylden for alting - "

  Og du har en evne til at lukke øjnene for konsekvenserne af forholdene i samfundet.


 • Alis C
  Alis C Online Tilmeldt:
  jun 2014

  Følger: 11 Følgere: 47 Emner: 90 Svar: 5.086
  #15   16. maj Cris7 #13

  "Forældres fornemmeste opgave er at opdrage/oplære deres børn så de får en god start på livet. Lære dem at være ansvarlige, behandle andre ordentligt. Sætte grænser, så børnene kan undvige de værste bump på vejen der kan få indflydelse for deres videre liv. Lære dem at det koster noget at få hvad man ønsker. Uddannelse, arbejde. "

  Det vil jeg (lidt nedladende, undskyld) kalde en sammenkogt ret af småborgerlige normer.
  Det vigtigste er at sørge for at børn lærer deres egne værdier og evner at kende og lærer at brug dem. De skal leve i en anden verden end den vi voksede op i, så det nytter ikke at lave dem om til at klon af vores normer. Nogle af dem kan de måske bruge, men det finder de selv ud af, hvis man har sørget for at de er vokset op som selvstændige mennesker.

  Moral og ansvar kommer ikke af at man er bange for straf, det kommer af at man holder af sine medmennesker og forstår hvad der er brug for.
  De første mennesker børn knytter følelser til, er familien. De evner der vækkes ved det skal senere blive til ansvar for andre mennesker også.

  Der findes ikke rigtig nogen faste regler for hvordan man skal opdrage børn, men så er det jo heldigt hvis de selv har en hjerne, der fungerer. Sociale evner indlæres både i familien og i skolen, så det er vigtigt at der er pædagoger nok i skolen. Evner er indlært hvis børn kender dem og kan bruge dem. Det er ligesom når man skal have kørekort til en bil, det kan ikke læres i teoritimerne alene, det læres først når man kommer bag rattet og får fødderne på pedalerne.


 • #16   21. maj #15
  Alis, vi to har igennem årene diskuteret dét, som du netop har fremhævet af det som jeg har skrevet tidligere. Vi bliver aldrig enige.

  Du skriver igen, igen: Moral og ansvar kommer ikke af at man er bange for straf

  Du taler hvergang om straf, og at man skal være bange!

  Nej, straf eller irettesættelse er ikke ensbetydende med at slå eller lignende, derimod en måde at sætte en grænse på, som kan være nødvendig. Hvor goder i en kort periode kan blive frataget.

  Se fx. hvordan nogle afgangs elever har opført sig på sidste skoledag. En dag som burde være en sjov og god dag for alle skolens elever. Men her har nogle fyldt, de obligatoriske karameler man smider ud til alle eleverne, med metal og nåle!

  Hvis man finder ud af hvem som har gjort det, skal de selvfølgelig straffes på en eller anden måde.
  Det kan ikke betegnes som 'drengestreger', men ren ondskab, der kunne ha' ført til stor skade.

 • Polysl
  Polysl Online Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 10 Følgere: 234 Emner: 853 Svar: 10.528
  #17   21. maj Det som går igen i alle Alis kommentar og Indlæg at man ikke skal straffe. - Nu er straf mange ting, i ældre tid var det med livremmen, og jeg skal sige det gøre helvede ondt på en bar røv.

  Spørgsmålet bliver man et bedre menneske hvis man klasker en livrem over ens numse? Jeg tror det gør en smartere at undgå livremmen. Det smarte er at tilpasse sig, og så lave sine uvornheder udenfor hjemmet. Børn er ikke lemminge men børn som påvirkes af deres omgivelser og reagerer på den, enten positiv eller negativ.


Kommentér på:
Hvad sker der med manges opførsel!?

x