{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
222 visninger | Oprettet:

jojojo
jojojo
Online Tilmeldt:
31. dec 2021
Følger: 5 Følgere: 2 Emner: 10 Svar: 87

Joe Biden {{forumTopicSubject}}

Der er nok ikke ret mange som interesserer sig for international politik, men idag er historisk set en som dem som følger international politik kommer til at huske.

Præsident Biden, som nogen omtaler som Sleepy Joe Biden lige har leveret en tale som kommer til at blive nævnt i vores verdens historien.

I bund og grunden leverede han en tale for Demokratiet som mange er bekymret for er på vej ud, i meget kraftige vendinger tordnede han imod den Republikanske parti som prøver meget hård at slå ned på friheden til at stemme.

Han ligger i hans tale meget pres på de enkelte senatorer som skal offentlig erklære sig imod fri stemmeret, og det kan godt vise sig at være vanskeligt for nogen afgørende stater,

Sleepy Joe har erklæret krig imod Trumps magt.
Ikke med tåre i øjne, men tæt på har jeg lyttet og nyt hans tale.

For dem som ikke tror at demokratiet er under pres vedhæfter jeg et link fra CNN, godt nok på Engelsk, men jeg regner stærk med at det vil nå vores medier allerede imorgen.

https://edition.cnn.com/2022/01/11/europe/italy-funeral-swastika-intl-scl/index.html


Kommentarer på:  Joe Biden
 • #1   11. jan Ja hvis ikke der er stemmeret til alle er det vel også svært at ku kalde sig for et demokratisk land smiley

 • jojojo
  jojojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 5 Følgere: 2 Emner: 10 Svar: 87
  #2   11. jan Linket virker ikke, så jeg prøver igen.

  https://edition.cnn.com/2022/01/11/europe/italy-funeral-swastika-intl-scl/index.htmlhttps://edition.cnn.com/2022/01/11/europe/italy-funeral-swastika-intl-scl/index.html


  Ok, linket vil ikke, så må jeg vente til den kommer på Dansk.


 • #3   11. jan jojo

  Det er godt nok nogle sjove link du lægger ud - hvis man højreklikker på linket i dit indlæg "vælg at åben i en nye fane" så kommer man til en side med en begravelse med et nazi flag..

  Hvis man bruger edition.cnn.com så er hans tale der slet ikke, Den må fandme være godt gemt.

  er det den her?

  https://edition.cnn.com/2022/01/11/politics/biden-atlanta-voting-rights-speech/index.html

  højreklik og vælg "åben link i ny fane" så kommer i til linket...


 • jojojo
  jojojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 5 Følgere: 2 Emner: 10 Svar: 87
  #4   12. jan Polysl

  Du har ret, man skal højre klik på linket, men hvorfor er det så bøvlet, vi oplevede samme for en uge siden.

  Mht. linket med flaget var det faktisk korrekt, jeg ville vise hvor slemt det står til med demokratiet hvis Hitler flaget bruger til Katolske begravelser.


 • #5   12. jan jojo

  ok den med flaget fangede jeg så ikke, men jeg kontakter lige baboom vedr. problemer med link, det er ikke første gang det sker.


 • #6   12. jan Jeg måtte igen have linket over i en oversættelsesside. Der er for meget, der svipser hvis jeg kun har den engelske tekst. Det var der så alligevel fordi jeg ikke forstår det amerikanske valgsystem, og ikke kender de mange af de navne, der bliver nævnt og ved hvad de står for.

  Emnet derimod - om demokratiet fungerer - er noget, jeg også selv har spekuleret meget på. Det er godt for hele verden at det lykkedes Biden at vælte Trump og selv overtage magten. Biden står for demokratiske ideer, og Trump repræsenterer magt.

  Nu er Biden kommet op imod Putin, og jeg stoler på at de begge vil arbejde for en fredelig løsning omkring Ukraine - men det er jo et andet problem.

  Nå, men nu vil jeg forholde mig passiv og se, hvad der ellers kommer frem i denne tråd.


 • jojojo
  jojojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 5 Følgere: 2 Emner: 10 Svar: 87
  #7   12. jan Beklager det med Engelske tekst Alis, men på tidspunktet jeg skrev var der ikke en Dansks oversættelse for hånden.

  Men jeg er enig, Demokratiet er vigtigt for os alle og personer som Trump burde ikke kunne manipulere sig til magten ved at nægte flertal adgang til stemme retten.

  Det Amerikanske valgsystem funker nogenlunde på den måde, at hvert af de 51 stater afholder valg hvor den vindende parti får en antal valgmandater i regeringen afhængig af hvor stort en befolkningstal staten har.

  Hvert stat er opdelt in distrikter hvor igen vinderen får et mandat i den regionale regering.

  Hvert stat vælger samtidigt en Guvernør som repræsenterer deres parti i regeringen.

  Jeg håber at jeg fik det nogenlunde med smiley

 • #8   12. jan jojo

  Det lyder rigtigt...

  Det eneste jeg ikke forstår er at man kan tabe selvom man har mange stemmer i en stat.


 • #9   12. jan Ja jeg har set hvordan de har valgmænd og jeg ser ikke logikken i hvordan de gøre det i Guds eget land smiley

 • jojojo
  jojojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 5 Følgere: 2 Emner: 10 Svar: 87
  #10   12. jan Pelosl/Leon

  Det er lidt vanskeligt, det har i ret ind.
  Hvert eneste stat er opdelt i distrikter og her er størrelsen ikke afgørende, f.eks. har New Jersey 13 valg distrikter og den parti som vinder 7 distrikter får ALLE valgmandater.

  Hvad gør det vanskeligt er at de ledende parti kan manipulere med hvor de distrikter afgrænses, og her ser man typisk distrikter opdelt efter indkom.

  Den ledende parti som i den her tilfælde er Demokraterne ved at de fattige stemmer demokratisk, så de laver fiktive linjer hvor alle de fattige områder tilhører distrikt nr. 1. Så tager de områder med landbrug som stemmer typisk Republikansk og deler det op i distrikt nr. 2 og 3 hvor de tilfører nogen tæt befolket områder og opnår dermed at de to distrikter som ellers ville stemme Republikansk nu muligt stemmer Demokratisk.

  Det er kreativt bogføring som ligger tæt på det kriminelle, men sådan er systemet.

  På den måde kan en parti som ikke har flertal alligevel vinde et distrikt.

  Som det er, er de Republikaner rigtigt dygtigt til ""Gerry mandring"" eller rettere sagt valgkreds manipulering.

  Der findes et distrikt in N Y state som er ca. 30 kilometer langt og nogen gange kun 100 bred og den løber på kryds og tværs af flere andre distrikter og det er der de rige bor.
  Ergo ved den førende parti hvordan de stemmer, samtidigt med at de afstemmer deres reklame penge midler på netop den target gruppe.


 • #11   13. jan Beklager, men jeg deler ikke din begejstring Jojojo.

  Demokrati betyder folkestyre og lyder jo rigtig tilforladeligt, men den vestlige demokrati model bygger på en blanding af socialisme og de markedsøkonomiske byggesten liberalisme, kapitalisme og globalisme.
  I Europa har unionen med tusindvis af love, traktater, forordninger og konventioner sikret at nationalstaterne følger den liberal/kapitalistiske køreplan uanset hvilken sammensætning de nationale parlamenter består af.
  Et vaskeægte flertalstyranni opfundet til gavn for super liberal/kapitalister som George Soros og resten af storkapitalen.
  Taberne er de umyndiggjorte befolkninger der snart intet kan stille op uanset hvem og hvad de stemmer på.

  Sleepy Joe Biden har med sin tale tydeligt bevist at han og demokraterne intet har lært af nederlaget til Trump og hvad der forårsagede det.
  Præcis som i Europa undsiger også han den national konservative del af befolkningen som rettelig er træt af de ødelæggende konsekvenser som Globalismen medfører.
  Dette vil i USA uværgeligt betyde en gentagelse af forrige valg og i Europa en styrkelse af de national konservative i takt med at befolkningerne får nok af stigende indvandring og ballade samt faldende levestandard.

  Prøv at læse denne artikel.

  https://www.berlingske.dk/kronikker/vestligt-demokrati-virker-bedst-i-vesten


 • #12   13. jan jojojo tak for forklaringen - dog syntes jeg ikke det lyder særlig demokratisk da en stemme kan afgøre hvad andre 49% i en stat tænker og den kan være svær hvis så der er 49% imod i anden stat jeg syntes at huske at der jo er stater med få og mange valgmænd smiley

 • #13   13. jan Cody N jeg kan ikke få dit link ind smiley

 • #14   13. jan leon

  du skal bare højre klikke og vælg "åben link i ny fane" så virker den


 • jojojo
  jojojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 5 Følgere: 2 Emner: 10 Svar: 87
  #15   13. jan Cody.

  Det kan jeg godt forstå, og jeg ved snart selv ikke om jeg skal være begejstrede eller ej.
  Tak for artiklen fra Berlinske.

  Nu er det jo en kronik med en helt personligt mening med masser af spørgsmål og antagelser om vores system uden en klar mening.

  Jeg måtte opgive efter fem minuter læsning, jeg blev næsten mere forvirret end jeg er i forvejen om emnet.

  Der findes stadigvæk ikke en dreje bog samtidigt med at den Amerikanske model slet ikke kan sammenlignes med EU modellen, altså hvis der findes et klart og tydeligt EU model.

  Jeg befinder mig godt i min rolle som en iagttager og jeg forsøger ivrig at forstå hvad der sker rund omkring i vores hurtigt ændrende verden, og det er pt op ad bakken smiley

 • jojojo
  jojojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 5 Følgere: 2 Emner: 10 Svar: 87
  #16   13. jan Leon, valgmand modellen virker fint nok, men når man starter med at fifle med systemet og om rokerer de naturlige valgte grænser bliver det mudrede og udemokratisk.

  Politik er blevet beskidte smiley


 • #17   13. jan jojojo ja og ja har politik ikke altid været det smiley

 • #18   13. jan Helt ok Jojojo jeg synes bare du skulle have min vinkel på historien smiley

 • #19   13. jan Cody N smiley

 • #20   15. jan Ja, det kan muligvis være svært at forstå måden valg foregår i Amerika.

  Men jeg vil dog gentage at folk, som stemte på Trump, og som muligvis vil gøre det igen, hvis han får mulighed for at stille op, er BINDEGALE.

  Trump er psykopat, en manipulator og løgner.

 • jojojo
  jojojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 5 Følgere: 2 Emner: 10 Svar: 87
  #21   15. jan Kunne ikke havde sagt det bedre Cris.

  Men på en måde har USA også fortjent Tumpen.


 • #22   15. jan Jojojo: Men på en måde har USA også fortjent Tumpen.


  Det tror jeg du har ret i.

  Man ønskede noget anerledes skete, nogen der kunne ruske op i tingene, totalt ændre på mange ting.

  Desværre var det jo så en Tumpe uden lige. smiley

Kommentér på:
Joe Biden

x