{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
581 visninger | Oprettet:

Sissie og Lone skulle have julehjælp Fik kurv fyldt med gamle madvarer {{forumTopicSubject}}

https://www.a4nu.dk/artikel/sissie-og-lone-skulle-have-julehjaelp-fik-kurv-fyldt-med-gamle-madvarer?src=eniro

Julen varede kun ganske kort, da Lone Russell og samboen Sissie Krogh fik udleveret en julekurv fra deres sagsbehandler i Skjern Kommune.

Af kurvens 22 varer - inklusiv toiletpapir - var der nemlig kun fire, som ikke havde overskredet sidste salgsdato, skriver JydskeVestkysten.

I kurven var der ellers lækkerier som skinkesalat, bacon, slik og noget Anton Berg-chokolade - alt sammen havde overskredet sidste salgsdato.

- Vi kørte ned med den igen og fik bare at vide, at så kunne vi smide den ud, fortæller Sissie Krogh.

Kurven er pakket af velgørenhedsforeningen G Factor i Ringkøbing. Foreningen samarbejder med de kommunale sagsbehandlere, som indstiller borgere til en julekurv.

Med til historien hører også, at den flæskesteg, rødkål og de kartofler på glas, der også var i kurven, har en sidste salgsdato, der ligger efter jul.

G Factors leder Lene Laugesen fortæller til JydskeVestkysten, at sagsbehandlerens ønske om en julekurv til Lone Russell og Sissie Krogh var indkommet sent.

- Jeg sagde, at vi ikke havde noget tilbage, men sagsbehandleren svarede, at hvis der bare var lidt, ville det være fint, fortæller Lene Laugesen og afviser, at det var bevidst at putte gamle varer i kurven.

Hvad er din mening om omtalte sag med en julekurv med 'gamle madvarer'

Nu er sidste salgsdag på en madvare jo ikke ensbetydende med, at mavarerne er dårlge og ikke kan spises lang tid efter sidste salgsdato.

Med til historien hører også, at den flæskesteg, rødkål og de kartofler på glas, der også var i kurven, har en sidste salgsdato, der ligger efter jul.

Er det noget at gøre vrøvl over?

Ikke for mig - men hvad UTAK har jo som kendt altid været verdens løn.


Kommentarer på:  Sissie og Lone skulle have julehjælp Fik kurv fyldt med gamle madvarer
 • #1   21. dec 2019 Hvem skal man sigte for at blive syg af varerne?

  Bacon er for gammel - godt nok røget men ville aldrig spise det. Chokolade er blevet lidt hvid/mat - er der garanti for ikke at blive syg.?

  Det undre mig at sagsbehandler ikke havde brugt toiletpapiret og rullet det sammen og sagt det er økologisk og et naturprodukt.

  For mig at se er det en fornærmelse - så hellere lade være med at give julekurven.


 • #2   21. dec 2019 polysl

  det er samme hysteri med 'sidste salgsdato' som med klimaet.

  Vi har da også sidste salgsdato på så godt som alle produkter, men samtidig kan der stå:

  'Forbrug dette produkt inden -----'med en helt anden dato end sidste salgsdato. • #3   21. dec 2019 Jeg er helt enig med Poly, enten så sørger man for ordentlige ting, eller lader vær'

  Det var jo direkte ulækre ting som blev givet, langt over datoen. Så helt fordærvede ud.

  Det er da nedladende opførsel at levere sådan noget skidt!

  Iforvejen synes jeg der er alt for meget tiggen om julehjælp, og jeg 'brækker mig' over de reklamer hvor børnene sørgmodigt fortæller om deres afsavn, hvis de fx. skal ha' et plastikjuletræ istedet for et rigtigt træ, eller ikke tør fortælle at deres gaver har været små og ikke særligt dyre.

 • #4   21. dec 2019 Ja, jeg spiser ikke selv noget der er over datoen, der er jeg ret hysterisk.
  Tingene skal bare være i orden, hvad enten de købes eller man får dem i en julekurv.


 • #5   21. dec 2019 Jeg kan desværre ikke se linket, da der kommer en kæmpe lorte reklame med nogen der søger software developers. smiley

 • #6   21. dec 2019 Jeg må sige at når det gives på den måde skal datoen jo holde - men hvad så med alle dem der skræller og vi kan vel ikke sige A uden også at sige B så ja jeg må sige at julehjælpen må være ok ellers er man jo ikke sulten nok smiley

 • #7   21. dec 2019 Leon.

  Ærlig talt, skal mindre bemidlede nu til at være tilfredse med fordærvede madvarer?
  Skal de så stå og snuse til flæskestegen juleaften, for at finde ud af om den er rådden, inden de sætter den i ovnen.... Men det er måske helt i orden at spise fordærvet mad.


 • #8   21. dec 2019 Markgreven det må folk jo gøre alligevel smiley


 • #9   22. dec 2019 #7

  Så så Alan nu ikke så dramatisk, varerne har sikkert ikke været fordærvede, efter utallige undersøgelser i Tyskland med varer med sidste salgsdato, har forskerne fastslået, at så godt som alle varer - selvfølgelig med undtagelser - kan spises langt tid efter sidste salgsdato.

  Og skulle de to damer, der fik julekurven mene, at nogle af varerne er fordærvede, kunne de vel bare smide dem ud og ikke gå til medierne og beklage sig og stillel op til foto hver med en toiletrulle i hånden. • #10   22. dec 2019 Lone.

  Men hvis de først opdager det juleaften, hvor stegen og det øvrige blive pakket ud, så er det jo lidt surt.
  Det minder mig en nytårsaften hvor konen og jeg havde købt en oksefilet i Kvickly.
  Klokken 14.30 pakkede hun den ud og en stank af råddenskab spredte sig i huset. - Heldigvis havde Kvickly åbent til klokken 15.00, så vi kom hurtigt ud af døren.
  Der var heller ingen problemer med at få den byttet, da der stank af råddenskab dernede, og vi fik så et endnu bedre stykke kød, nemlig en irsk oksefilet, som først skulle have været i handlen efter Nytår.
  Men tænk hvis konen havde ventet en halv time senere med at pakke den op, så skulle vi have bestilt pizza eller lignende.


 • #11   22. dec 2019 Med tanke på at det er ren foræring givet i et sidste øjebliks forsøg på hjælp mener jeg ikke at denne slags følelsesporno fortjener opmærksomhed som åbenbart har været disse kvinders ønske.

  Alternativt kunne man jo have bedt dem om at kravle i containere, som mange andre gør, og finde noget spiseligt selv.

  Der er ikke noget lovkrav om gratis mad selv om man efterhånden skulle tro det smiley


 • #12   22. dec 2019 Cody.

  Men julehjælp er jo nu engang julehjælp, og der bliver samlet penge ind til det i det offentlige rum, så skal man vel hverken have fordærvet mad eller rode i containere, når kurvene nu engang er betalt af befolkningen og godgørende foreninger.


 • #13   22. dec 2019 Ja hr. Greve, men nu er jeg lodret imod alle former for velgørenhedsindsamlinger uanset om det foregår på tv, facebook, røde kors el. andre steder.

  Vi har et af verdens højeste skattetryk der snildt kunne financiere et velfungerende velfærdssystem hvis ikke det lige havde været fordi radikale og venstrefløjen mente det var bedre at importere tusindvis af nye bistandsklienter hvert år.
  Samme type bistandsklienter som gør det umuligt at hjælpe “vore egne” fuldt ud.

  Et sådan selvdestruktivt system ønsker jeg ikke at bidrage til og iøvrigt mener jeg generelt ikke at man kan tillade sig at klage over noget der stilles gratis til rådighed smiley


 • #14   22. dec 2019 Cody.

  Meget er jeg enig med dig i, dog ikke at det stilles gratis til rådighed, kurvene er købt og betalt.


 • #15   22. dec 2019 Markgreven jeg har faktisk forstået at de damer er skræller så de ved jo godt hvad der kan spises og ikke spises smiley

 • #16   22. dec 2019 Annella helt enig og tror de fleste nu til dags godt ved at selvom datomærkningen er overskredet kan de fleste ting godt spises smiley

 • #17   22. dec 2019 Leon.

  Ok, de er professionelle, så meget mere respekt for deres dømmekraft. smiley


 • #18   22. dec 2019 Markgreven syntes du det de kan jo bare sige nej tak smiley

 • #19   22. dec 2019 Cody N de kan jo bare sige nej tak men jeg syntes nu godt om det at folk der har behov kan få julehjælp smiley

 • #20   22. dec 2019 Jeg tror ikke vi kommer videre, men jeg mener blot, at hvis folk har fået tilkendt julehjælp, så skal de faneme også have den i form af friske varer.

 • #21   22. dec 2019 #10
  Alan


  Men hvis de først opdager det juleaften, hvor stegen og det øvrige blive pakket ud, så er det jo lidt surt.

  Men det gjorde de nu altså ikke, og derudover var mindst flæskestegen, kartoflerne og rødkålen i orden, selvom de godt nok også kværulerede over, at citerede havde forfaldsdate 'kort efter jul'.


 • #22   22. dec 2019 #20
  Alan


  Friske varer - det er da relativt.


 • #23   22. dec 2019 Lone.

  Men det er der nok nogen der først opdager juleaften.

  Og så burde Frelsens hær, røde kors, eller hvem fanden der har delt varerne ud, forlange penge tilbage fra de ansvarlige "pakkere".


 • #24   22. dec 2019 #23
  Alan


  se nu at få juelehumøret frem smiley , mange fødevarer til julehjælp er da sponsoret af forretninger og supermarkskæder.

  Jeg kan sgu godt forstå at færre og færre giver til julehjælpen med al den ståhej, utilfredshed og kværuleren over varerne.


  profilbillede
 • #26   22. dec 2019 Ronald

  De ristede har så meget i overskud at de sender milliarder ud af Danmark - så eh?


 • #27   22. dec 2019 Ronald G dog fattigdom har intet med folks udsende at gøre og nu mangler jeg ikke noget men det vil du ikke sige hvis du så mig nøgen smiley

 • #28   22. dec 2019 Selvfølgelig har alle råd til en rimelig jul....som Ronald pointerer. Hvis de bæller bajere og ryger som en skorsten og mener at man er fattig burde spare lidt på de laster og lægge lidt væk så deres børn/barn kan have en jul uden at samfundet skal være deres backup.

  Det er kun ubegavede mennesker som kun tænker på sig selv og sidder og ynker i EB,BT eller andre aviser for at fortælle hvor hård det er at være bistandsklient. Og alle som ynker har selvfølgelig en diagnose som sikre de forsat ikke behøver at søge arbejde - eller render og støvsuger i burka og ikke tør forlade hjemmet.


 • #29   23. dec 2019 Polysl du er en hård mand og at drikke øl eller at ryge smøger betyder jo ikke at folk er ubegavet og de ting bruges jo som en stimulans også af folk der har en diagnose - jeg har selv en 5 - 10 styks diagnoser og de er altså ikke sjove at have og jeg har ikke engang selv valgt dem dog går jeg ikke rundt med en diagnosedrøm og har aldrig haft lyst til at have sådan nogen - men jeg syntes at forstå du mener at folk med diagnoser er ubegavet og der må jeg sige at den holder altså ikke vand - men jeg elsker en god bøf med det hele til også rødvinen - Gudskelov at vi kan ytre vores meninger sammen en frihed vi bør vær sætte smiley

 • #30   23. dec 2019 Hørte om en arbejdsløs kvinde forleden, der var Åh så trist over at hun ikke kunne holde jul for sine to døtre. Døtrene var altså 18 og 19 år. Så pigerne burde vel være gamle nok til at få sig et arbejde og spæde til.

  Ikke mindst havde denne kvinde en ret stor helt ny tatovering på hele underarmen. Sån' en koster nok nogle tusinde at få lavet.

  Jeg véd ikke helt hvor priorteringen går for nogle, når man ser og hører hvad de bruger penge på, og så senere tigger sig til forskelligt!


 • #32   23. dec 2019 Ja Ronald, klientsamfundet er fuldt udbygget nu og du finder derfor ikke en eneste avis der gider skrive om familier der klarer sig for ganske lidt - uden at klynke.

  Følelsesporno historier sælger flest aviser og læses af flest klienter smiley

  Tænk engang hvis jobcentre og bistandskontoret turde indgyde danskerne det gode gamle am.præsident citat.:

  “Tænk ikke på hvad samfundet kan gøre for dig, men istedet hvad DU kan gøre for samfundet”


 • #33   23. dec 2019 Ja jeg må sige at i er hårde og det selvom det er jul og tænk nu på at de fleste bliver åh så søde omkring jul det skulle folk jo være hele året og i vil så være den hårde kerne smiley

 • #34   23. dec 2019 #33

  Ja jeg må sige at i er hårde og det selvom det er jul


  Nej Leon nogle af os er bare realister.


 • #35   23. dec 2019 Eller kynikere. smiley

 • #36   23. dec 2019 Leon

  Der er så nogen der ikke forstår at børn er første prioritet, havde jeg børn så ville jeg sulte hver dag for at de kunne blive mæt - hvis der så er nogle der kun tænker på sig selv, så skal barnet fjernes - for det bliver aldrig anderledes.


 • #37   23. dec 2019 Polysl ja min mor var nu også til fest og farver men det har nu aldrig ødelagt min kærlighed til min mor den består til jeg går bort - men der for kan jeg godt forstå din tale smiley

 • #38   23. dec 2019 Havde jeg børn i den alder, så var de røget i ovnen i stedet for anden og flæskestegen.

 • #39   25. dec 2019 Er vi ikke bare blevet en flok egoister?


 • #40   26. dec 2019 Brok S

  Det er ikke egoistisk ikke at ville hjælpe dem, der ikke hjælper sig selv. VI har nok alle vores meninger om hvor vi vil hjælpe, Personligt giver jeg penge til et kattehjem en gang om året - ellers giver jeg ikke en brik til noget andet.

  Hvem er det som er udsatte? - Børnefamilier - på bistand, og får endda ekstra børnepenge 7200.- mere om året. De har flere muligheder for både enkeltydelser til forskellige ting, tandlæge, osv....Man har endda ansat sagsbehandlere som sikre at vejen gennem socialloven bliver nemmere og hjælper dem til at guide sig en bedre økonomi.

  Al den hjælp er unik hvis man kigger ude i verden hvad de andre har af muligheder. Og stadig skal man høre på hyleri igennem året med familier som ikke kan få det til at køre rundt.

  Man skulle hellere give dem et kursus i økonomi ala luksusfælden. Få lavet et budget som skal holdes - ellers må i klare jer selv. Slut med alle de strakslån af enhver slags - faktisk burde man forbyde folk på bistand at oprette lån, uden der er kompetente der kan vurderer og sikre de kan betales tilbage. Formynderi - ja - men det ville afgjort være til børnenes fordel. Jeg vil vove den påstand at forbrugs fest er størst hos folk på bistand.


 • #41   26. dec 2019 #39
  Brok


  Er vi ikke bare blevet en flok egoister?

  Det tror jeg nu ikke, men som min svigermor altid sagde "En sund egoisme har aldrig været forkert."

  Og så kunne mange sikkert lære af ham her: smiley  profilbillede
Kommentér på:
Sissie og Lone skulle have julehjælp Fik kurv fyldt med gamle madvarer

x