{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
245 visninger | Oprettet:

VI ER FLOKDYR {{forumTopicSubject}}

https://hulemaendihabitter.dk/vi-er-flokdyr/

Vi lægger tit stor vægt på at vi er selvstændige mennesker der tager selvstændige beslutninger. Men realiteten er at vi agerer i flok og at vi har nemmest ved at gøre som de andre. Det gælder indenfor mode men det gælder også på en masse andre områder. Også indenfor investering som denne blog også handler om.

Har du nogensinde prøvet at stoppe op på gågaden og kigge op i himlen. Hvis du gør det længe nok, vil du formentlig se at flere følger trop og også står og kigger op. Det er helt naturligt for os at gøre som andre – vi har det faktisk godt med ikke at være alene om at gøre noget. Også selvom det er forkert – hellere tage fejl sammen med andre end være alene om at have ret.

Flokmentaliteten stammer formentlig helt tilbage til urmenneskene – ligesom mange andre af de træk jeg behandler på disse sider. Da verden var mere farlig og fuld af rovdyr og andre fjender for mennesket, var det en nødvendighed at agere i flok. Kom en væk fra flokken var det nemt for fjender at overraske denne ene. Sammen er vi stærke siger man blandt andet, men det gælder naturligvis kun hvis det man sammen gør er det rigtige.

Lemminge-effekten kaldes dette også. For lemmingen er også et flokdyr, der følger næsten blindt efter de forreste. Lemminge-effekten er vi mennesker også meget udsatte for. Derfor er det så vigtigt for en restaurant at få nogle gæster ind. Du har sikkert prøvet i syden, hvordan de står foran restauranten og lokker folk til. Det er fordi ingen vil spise på en tom restaurant. Er der derimod mange på en restaurant må den være god og vi lokkes til.

Det kræver mod at turde stå udenfor – at gøre det modsatte af alle andre. Kontrærian-metoden kalder nogen det indenfor investering, en metode Michael Lewis beskriver i sin bog Liars Poker. En af hans kolleger får konsekvent sine kunder til at gøre det modsatte af de andre rådgivere. Ind i mellem sidder han under sit skrivebord og rådgiver, for at undgå at kollegerne får nys om hans metode.


Er du et flokdyr?


Efter at have læst ovenindsatte, må jeg indrømme, at på et område er jeg sikkert et flokdyr, og det er, når jeg kommer til ukendte byer og vil spise på en restaurant, så har jeg for vane aldrig at gå ind på en af byens restauranter, hvis der ingen gæster sidder på restauranten, jeg vandrer rundt og søger til jeg finder en restaurant, hvor jeg ser, at der sidder flere gæster og spiser.


Kommentarer på:  VI ER FLOKDYR
Kommentér på:
VI ER FLOKDYR

x