{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
209 visninger | Oprettet:

Derfor bør Greta Thunberg ikke få Nobelprisen {{forumTopicSubject}}


https://www.information.dk/debat/2019/04/derfor-boer-greta-thunberg-faa-nobelprisen#comment-1359202

Greta Thunberg er en sand heltinde. Men behøver hun blive nomineret til Nobels fredspris? Nobels fredspris er verdens mest prestigefulde pris. Adskillige skandaler har ikke for alvor skæmmet dens ry eller formindsket dens indflydelse.

Én ting er, at Nobelprisen ikke længere er en fredspris. Den er i de senere år blevet givet til sager, der, selv om de er værdige, ikke direkte arbejder for en verden uden krig.

De nominerede har også ændret karakter. Flere kvinder, det er klart. Men prismodtagerne er også blevet yngre.

I 2015 fik den dengang 17-årige Malala som den hidtil yngste prisen for sin kamp for børns rettigheder blandt andet i sit hjemland Pakistan. I år er 16-årige Greta Thunberg blandt favoritterne, efter hun fik tusindvis af børn over hele verden til at gå i klimastrejke.

Det er en problematisk tendens. En pige som Greta Thunberg er dybt bevægende i sin renhjertede og heltemodige kamp, men hun er malplaceret i kapløbet om verdens største fredspris.

Nomineringen af Greta Thunberg til Nobels fredspris er sentimental og malplaceret. Prisen bør belønne det lange systematiske arbejde – ikke et barn, der først og fremmest skiller sig ud ved sin ikoniske uskyld, skriver sceneinstruktør Katrine Wiedemann.Hvad mener du, har Greta Thunberg gjort sig fortjent til Nobels fredspris?


Nej mener jeg, det har hun ikke, (jeg er enig med Katrine Wiedemann), og sikkert heller ikke efter Nobel's testamente om, hvem der skal modtage Fredsprisen:


Alfred Nobels testamente säger att priset skall tilldelas dem som "hafva gjort menskligheten den största nytta" och att en femtedel tilldelas "den som har verkat mest eller best för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående arméer samt bildande och spridande af fredskongresser".[1] Dessutom gällde dessa förutsättningar vad som gjorts under det gångna året. Detta frångicks dock av praktiska skäl av Nobelkommittén redan från början.
Kommentarer på:  Derfor bør Greta Thunberg ikke få Nobelprisen
Kommentér på:
Derfor bør Greta Thunberg ikke få Nobelprisen