{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.011 visninger | Oprettet:

Københavnsk teater bliver beskyldt for racisme - plakater anmeldt til Facebook som stødende {{forumTopicSubject}}

https://politiken.dk/kultur/scene/art6483049/K%C3%B8benhavnsk-teater-bliver-beskyldt-for-racisme-plakater-anmeldt-til-Facebook-som-st%C3%B8dende

Teater Sort/Hvid har flere gange fået deres Facebook-side lukket og møder hård kritik for deres stykke 'White Nigger/ Black Madonna'.

Teaterstykket, der havde premiere i går aftes, er skrevet af dramatikeren Christian Lollike og forfatteren, der går under kunstnernavnet Madame Nielsen. Det handler om en hvid kvinde, der hele sit liv har drømt om at være sort. Derfor går hun i solarie, maler sit ansigt sort og farver sit hår.

Men kan man skifte etnicitet, bare fordi man drømmer om det? Og er det i sig selv racistisk, at forestillingens plakat portrætterer den hvide kunstner Madame Nielsen med et sortsminket ansigt og bærer ordet nigger?

I hvert fald har det været tilpas provokerende til, at bevægelsen Black Lives Matter Denmark har opfordret til at anmelde teatrets plakater til Facebook som stødende, og det med held. Flere gange har siden været lukket.

Stykket bygger på en sand historie om en hvid amerikansk kvinde, der ikke føler sig hjemme i sin hvide krop, og som ændrer sin identitet. Kvinden foregiver at være sort og blev talsperson for sortes rettigheder. Det er den debat, stykket tager udgangspunkt i.

Bwalya Sørensen, der er talsperson for Black Lives Matter Denmark, er stærkt kritisk over for både teaterstykket og de plakater, som Sort/Hvid har hængt op for at reklamere for stykket.

»Der er potentielt en million københavnere, der har set den her plakat med n-ordet på. Det er psykisk vold, det ord. Og der kan være 7-8-årige børn, der ser det her og bliver traumatiseret af det«, siger hun.

Hun siger, at Black Lives Matter Denmark ikke har opfordret til at rive plakaterne ned, men alene gjort opmærksom på, hvor de er. Hun siger, at hun ikke har set forestillingen, men at »beskrivelser af den viser, at den er problematisk«.

»Madam Nielsen vil gerne være sort over en sommer. Men man kan ikke bare sige, man er sort, for at tjene penge«, siger hun.

Bwalya Sørensen er også stærkt kritisk over for mediernes rolle i situationen, i det her tilfælde Politiken, der skriver om stykket, men som ifølge talskvinden ikke vil beskæftige sig med Black Lives Matter Denmark i andre situationer i den politiske debat.Hvad mener du om beskyldningen for racisme?


En latterlig beskyldning om et teaterstykke, hvis indhold handler om en sandfærdig historie og helt sikkert ikke har en skjult rcistisk agenda.
Kommentarer på:  Københavnsk teater bliver beskyldt for racisme - plakater anmeldt til Facebook som stødende
 • #1   3. maj 2018 Hvor mon den kunstneriske vil blive af hvis man ikke tog aktuelle emner op. Masser af sorte vil gerne være hvide - og her har man lige et aspekt på det modsatte.

  Selv negere bruger nigger i der sprog.

  Anmeldt til Facebook - det vores nye politi?


 • Markgreven
  Markgreven Frosset
  Tilmeldt:
  dec 2014

  Følger: 12 Følgere: 59 Emner: 110 Svar: 4.737
  #2   3. maj 2018 Det er vel det samme som manden der vil være kvinde, eller kvinden der vil være mand, hvorfor fanden er det så interessant, at man ligefrem laver et teaterstykke.

  Minder mig om en monolog med Jørgen Ryg, der siger: Komikeren vil være tragiker, og tragikeren vil være komiker, og Jens Otto Kragh vil være statsminister.


 • Ronald G
  Ronald G Online Tilmeldt:
  dec 2015

  Følger: 9 Følgere: 34 Emner: 81 Svar: 2.154
  #3   3. maj 2018 Verden er af lave.
  Jeg er opvokset med at en Neger er en brun eller sort mand/kvinde-
  Og Negerboller. Som for øvrigt også var i Hvide med Kokos på.
  Jeg kan med bedste vilje ikke se noget galt i det.
  Sindssyge personer der anmelder sådan noget.
  og som Polysl siger, så anvender Negre jo selv udtrykkene.
  Hvad med Rødhuder --- De kaldte Hvide for blegansigter.
  Og der er sikkert flere andre.


 • #4   4. maj 2018 ron

  En negerbolle med kokos var bare en neger med hvidt hår


Kommentér på:
Københavnsk teater bliver beskyldt for racisme - plakater anmeldt til Facebook som stødende