{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
127 visninger | Oprettet:

Asylpar på 17 og 26 måtte ikke bo på samme center: Kræver 50.000 {{forumTopicSubject}}


https://ekstrabladet.dk/nationen/asylpar-paa-17-og-26-maatte-ikke-bo-paa-samme-center-kraever-50.000/7494357

De blev gift i Tyrkiet i 2014, men da de nåede Danmark i 2016, fik de to syriske flygtninge - som nu var blevet 17 og 26 år - besked på, at de ikke måtte bo sammen. Det var ulovligt, og derfor vil de nu have godtgørelse.

Hun var 17 år og højgravid, og han var 26 år, da ledelsen på det asylcenter, de var indkvarteret på, fortalte dem, at Inger Støjberg havde bestemt, at de - pga. af kvindens alder - ikke måtte bo på samme center. Og at politiet ville blive tilkaldt, hvis de ikke flyttede frivilligt.

- Godt at de har lagt sag an.

- Staten skal ikke bryde loven, og hvis den gør skal den retsforfølges, skriver Marianne F i en anden populær kommentar, for parrets krav om godtgørelse hænger sammen med at ombudsmanden - efter den store debat om 'barnebrude' på asylcentre - bestemte, at Inger Støjberg havde handlet ulovligt og at hendes instruks til asylcentrene var 'særdeles kritisabel'.

Støjberg tilstår: Asylpar blev skilt ad ulovligt
Udlændingeminister Inger Støjberg (V) erkender, at der ikke blev administreret lovligt i alle sager om adskillelse af asylpar.
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik ... gt/6719524


Hvad mener du om asylparrets krav på en erstatning på 50.000 kr?


Når kravet hænger sammen med et lovbrud, er deres krav for mig helt i orden, bliver erstatningen godkendt, synes jeg ikke den skal betales af skattekroner, den erstatning burde Inger Støjberg betale, alene af den grund, at hun har indrømmet, at hun har handlet ulovligt, selv en minister burde skal ikke bryde loven efter eget for godt befindende.

Kommentarer på:  Asylpar på 17 og 26 måtte ikke bo på samme center: Kræver 50.000
  • #1   30. jan Når der er tale om direkte lovbrud, så er det klart at der må bødes for det, uanset hvem der er tale om.
    Men selvom parret skulle få erstatning, så vil de på lige fod som andre, blive modregnet i hvad de har lov til at beholde.

    Parret burde iøvrigt ha' blevet i Tyrkiet, og ikke have rejst videre.
  • #2   30. jan Ja de burde være afvist ved grænsen jævnfør vor flygtninge konvention og EU aftalen at behandle asyl sager i det første land de kommer til.
    Ja der er begået en fejl af myndighederne, og de 50.000 de måske får, er et meget lille beløb i forhold til de samlede udgifter som samfundet skal udrede i parrets formodentlige livslange ophold i DK.


Kommentér på:
Asylpar på 17 og 26 måtte ikke bo på samme center: Kræver 50.000