{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
500 visninger | Oprettet:

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby vil forbyde rekonstruktion af jomfruhinder {{forumTopicSubject}}

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/nyt-lovforslag-minister-gaar-til-kamp-mod-sejlivet-myte/7380369

Jomfruhinden er et omstridt begreb omgærdet af mange sejlivede myter om kvinders seksuelle fortid.

Hvert år er der piger i Danmark, der besøger privatklinikker for at få rekonstrueret deres jomfruhinde, så de kan fremvise blod på lagenet efter bryllupsnatten og dermed bevise, at de var jomfru inden ægteskab. Men at en kvinde bløder ved første samleje er en myte, der har eksisteret i mange år.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) vil nu sætte en stopper for indgrebene, som hun kalder både middelalderlige og kvindeundertrykkende.

Ministeriet fremsætter tirsdag et lovforslag, der forbyder at konstruere kunstige jomfruhinder, hvis det ikke har et medicinsk formål.


Hvad mener du om lovforslaget?

Jeg håber ikke lovforslaget bliver vedtaget, hvad rager det Sundhedsministeren, hvad unge piger/kvinder får foretaget af indgreb på en privat klinik, så længe de selv betaler for indgrebet.

Kommentarer på:  Sundhedsminister Ellen Trane Nørby vil forbyde rekonstruktion af jomfruhinder
 • #1   6. nov 2018 Håber mere på, at der lovgives om, at såfremt der ikke er lægeindikation og helbredsmæssige årsager, at det forbydes, at skære i mennesker under 18 år.

 • #2   7. nov 2018 Jeg er helt på linie med ministeren.
  Magen til forkvaklet jomfru krav skal man til middelalderen eller Mellemøsten for at finde smiley


 • #3   7. nov 2018 Det får hun aldrig gennemført, og i forvejen kan ingen få det lavet hvis de er mindreårig på privatklinikker uden samtykke fra forældre.

  Uanset hvad man mener om det så skal politikere ikke blande sig. Folk får også lavet større diller, større bryster, fedtsugning, implantater i kinderne for at gøre dem mere markante, fedt i ballerne for en mere rundt røv osv....

  Det er noget som absolut ikke har nogen medicinsk grund til at gøre.

  Det som også er noget pjat at blive lov gjort er tatoveringer i hoved og hænder, folk gør det alligevel og så kan de få en bøde - og? loven er til at grine over, for bøden får ikke tatoveringen til at forsvinde.

  Hvis de helt forbyder rekonstruktion af jomfru hinder så får de det lavet i udlandet, lige over grænsen - så loven ville ikke have nogen mening eller effekt.

  Men så kan Ellen Trane Nørby få sat lidt point ind i den moralske bank.


Kommentér på:
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby vil forbyde rekonstruktion af jomfruhinder