{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
225 visninger | Oprettet:

Illegal arbejde. {{forumTopicSubject}}

Mens du sover, arbejder indvandrere fra hele verden illegalt for danske firmaer. På tre måneder er flere end 200 firmaer blevet sigtet.

For to minutter siden gik hun alene rundt i den lukkede nudel-restaurant på Amagerbrogade i København. Med blå gummihandsker på og høj popmusik blæsende ud over restaurantens anlæg, mens hun tørrede teriyakisovs og halve peanuts op fra gulvet. Spildt af helt almindelige kunder og gjort rent af en helt almindelig illegal rengøringskone.

For et minut siden bankede det på døren. Udenfor ventede en hel gruppe betjente fra Københavns Politi. På jagt efter illegale ansatte som hun selv.

Og lige nu roder hun febrilsk i sin taske efter sit pas og sin arbejds- og opholdstilladelse, selv om hun godt ved, at de ikke er dernede.
Rekordmange sigtelser

En scene som få danskere har set, men som er hverdag, når de sidste kunder er gået hjem, og restauranter, butikker og hoteller skal gøres rene. Og en scene som TV 2 nu kan vise efter at have været på razzia med politiet.

Netop nu er antallet af virksomheder, der bliver sigtet for at have illegale ansatte rekordhøjt. I 2017 blev 540 virksomheder sigtet. Året før var det 324. Og alene i de første tre måneder af 2018 er 207 virksomheder blevet sigtet, og meget skal derfor ændre sig, hvis ikke 2018 skal ende med, at rekordmange virksomheder får en stor bøde.

En af dem, som kan se frem til at skulle betale, er nudelrestauranten, hvor kvinden fra Uganda hverken har pas eller arbejds- og opholdstilladelse.

- Kan du slukke for musikken?, spørger betjenten og fortsætter, da der er blevet ørenlyd.
- Du må ikke arbejde her i Danmark. Har du nøgler til restauranten? Ok, så skal du slukke lyset og låse døren og komme med os. Du er anholdt, forklarer han, mens kvinden omsider får fundet en form for dokumentation for, hvem hun er. En opholdstilladelse til Italien dukker op fra hendes taske.
Den korteste vej fra Afrika

- Det er meget typisk, at vi ser folk som er kommet fra Afrika og er kommet ind i Europa gennem Italien. Så snart de har fået opholdstilladelse dernede, kan de fortsætte til resten af Europa, og Italien er den korteste vej fra de afrikanske lande, forklarer Morten Smith, som er leder i Udlændingekontrolsektionen i Københavns Politi og iført blå vindjakke leder nattens aktion.

Kvinden fra Uganda bliver den første anholdelse under aftenens aktion, og mens hun bliver ført af sted af to betjente, som begge er mindst halvandet hoved højere end hun, kan hun se frem til at blive sendt ud af Danmark med forbud mod at vende tilbage de næste tre år. Det er allerede sket for flere hundrede andre som hende i år.

De fleste fra Afrika og Asien. Pakistan, Thailand og Nigeria er dem, der kommer flest fra. Nogle har - som kvinden fra Uganda - opholdstilladelse til Italien eller andre europæiske lande. Det betyder, at de gerne må besøge Danmark i kort tid, men ikke blive her og slet ikke arbejde her. Men andre har hverken pas, opholds- eller arbejdstilladelse. Som manden vi møder, da vi når frem til Station City.
Hvorfor er han i Danmark?

En gråhåret betjent i sort dynejakke står bøjet ind over den indiske mand, som for 10 minutter siden blev trukket ind i kælderen under Station City midt i København.

Han var i færd med at vaske gulv i en kiosk på Christianshavn et par kilometer herfra, da betjentene pludselig dukkede op og bad ham bevise, at han måtte arbejde eller overhovedet opholde sig i Danmark. Han har hverken et pas eller andre papirer. Til gengæld er hans lommer fyldt med danske og indiske pengesedler, flaskebonner og papirlapper med telefonnumre. Kun numre - ingen navne.

Nu sidder han - uden sko og kun i undertrøje - og bliver afhørt på en briks i en gul, metallisk celle.

En tolk er blevet ringet op, og over telefonen lytter hun til mandens forklaring eller mangel på samme.

- Han har ikke nogen forklaring på, hvorfor han er i Danmark. Han siger bare, at han er flygtet fra Indien, og at han er havnet her, forklarer tolken.

Klokken er 1 om natten. Betjenten ligner ikke en, der er overrasket over det mangelfulde svar.

- Hvor er dit pas? Og hvor sover du? Jeg kan se på dit tøj og dit hår, at du ikke bor på gaden. Hvor sover du om natten?

Spørgsmålene kommer hurtigt, men svarene lader vente på sig. Via tolken forklarer manden, at han rent faktisk bor på gaden. Han ved ikke, hvem numrene i hans lommer er til. Og han arbejdede faktisk slet ikke i kiosken. Han var bare på besøg.

Det sidste får - på trods af det fremskredne tidspunkt - tændt op under betjenten.
Ingen taler dansk

- Nu må han sgu holde op. Vi er tre mennesker, der har stået og set på, at han gjorde rent, fortsætter betjenten afhøringen, mens hans kolleger kører tilbage på gaden og tjekker restauranter og cafeerne i det indre København, hvor ingen rengøringsfolk tilsyneladende taler dansk.

I Nyhavn møder vi pakistanere og rumænere på vej ud med skraldet. I Kongensgade er en kvinde fra Nepal i færd med at vaske gulv. De har alle de nødvendige papirer.

Og netop kontrollerne skal være med til at fjerne det illegale arbejdsmarked fra Danmark. Det er i hvert fald håbet hos Københavns Politi, som prioriterer det opsøgende arbejde højere end tidligere, men som ikke mener, at de mange sigtelser alene skal tilskrives en større kontrolindsats.

- Tendensen har desværre været støt stigende. Og så længe vi ser, at der er sager på det her område, fortsætter vi indsatsen, og jeg håber da, at det retter sig, siger vicepolitiinspektør Jakob Søndergaard fra Københavns Politi.


Snif Snif. Andre end mig der kan lugte dårlige undskyldninger for at bruge billig sort udenlandsk arbejdskraft, eller er Danskere blevet for dovne til at arbejde?

For natarbejde til 70 kr. i timen, havde jeg fandme også været for doven. Jeg ser en tendens med udenlandske restauranter/grillbare at de skider på det danske samfund og prøver for at slippe skat og afgifter til staten.

S og DF har efterfølgende snakket om at ejerne af de firmaer der bruger ulovlig arbejdskraft, skal miste rettigheden til at drive virksomhed, ved gentagne tilfælde og der er jeg helt enig med dem. Der skal slås voldsomt ned på det og hurtigst muligt.Kommentarer på:  Illegal arbejde.
 • Claus G
  Claus G Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  jan 2018

  Følger: 6 Følgere: 10 Emner: 31 Svar: 1.353
  #1   7. maj Godt emne, som er højaktuelt nu, med festivaler, loppemarkeder, dyrskuer osv. Illegal arbejdskraft, det bør der absolut være fokus på, så vi kan få sparket de nassere ud, og få reageret på dem der ikke vil bidrage til vores velfærdssamfund, således de alligevel bliver tvunget til at betale, inkl en kæmpe bøde. Det er så fint der bliver slået ned på det. Vi andre betaler vores SKAT og bidrager til vores fælles goder. Dem der snyder eller prøver at bedrage, dem har jeg simpelthen få ord til overs for: Find et andet land du kan nasse på og være bedrager i.

 • #2   7. maj Det er meget sørgeligt, men det er jo ikke nogen nyhed.

  Men det jo interessant at ingen af disse lande, som der nævnes er arabiske, men afrikanske og asiatiske, hvorfor mon det?

  Er det fordi araberne har en kraks vejviser til nærmeste bistandskontor?


 • Claus G
  Claus G Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  jan 2018

  Følger: 6 Følgere: 10 Emner: 31 Svar: 1.353
  #3   7. maj Arabiske lande er ikke værre end feks afrikanske.

 • #4   7. maj Claus.

  Ok, Somalia er en undtagelse.


 • Claus G
  Claus G Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  jan 2018

  Følger: 6 Følgere: 10 Emner: 31 Svar: 1.353
  #5   7. maj Cameron er heller ikke blandt dem med glorie

 • #6   7. maj Der snydes også med kasse systemer hvor der kan redigeres i indgående, eller der slet ikke er et kassesystem eller der ikke føres kasse rapport.

  På det marked der er Onsdag og Lørdag i Odense har man i mange år en cigarkasse flere steder, kun2 steder lod jeg mærke til kassesystemer hos dem som havde en oste udsalg.

  2005 lavede told og skat en razzia mod 16 frisør saloner hvor de 15 havde rod i regnskabet.

  Utroligt hvor meget snyd der er i nattelivet hvis man kigger på de skat har taget....


 • #7   7. maj Somalia er et sted hvor beboere har en IQ som en mursten

 • #8   9. maj Jamen, de fører jo bare deres egen kultur, sådan er det, i de lande, de kommer fra, NUL struktur/regler af nogen art

Kommentér på:
Illegal arbejde.