{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
150 visninger | Oprettet:

Flygtninge får 200 millioner af dansk virksomhed {{forumTopicSubject}}

https://newsbreak.dk/ehrverv/flygtninge-far-200-millioner-af-dansk-virksomhed/867770!/?t=nwsbr

En bevilling på 200 millioner kroner skal hjælpe flere unge syriske flygtninge i Jordan med at få adgang til job og indtægtsmuligheder.

Novo Nordisk Fonden står bag bevillingen, som er den største humanitære bevilling i fondens historie. Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

De 200 millioner kroner går til et konsortium med PlanBørnefonden i spidsen.

- Med bevillingen til PlanBørnefonden sår vi kimen til, at langt flere syriske børn og unge kan gå en lysere fremtid i møde - en fremtid, hvor de kan forsørge sig selv og deres familier og leve et værdigt liv, siger Mads Krogsgaard Thomsen, administrerende direktør, Novo Nordisk Fonden.

Med over 1,3 millioner syriske flygtninge er Jordan blandt de lande i verden, der har modtaget flest flygtninge fra det konfliktramte land.

En stor del af flygtningene er unge, som lige nu står uden job.

Ifølge Novo Nordisk Fonden er ungdomsarbejdsløsheden i Jordan rekordhøj, og i 2020 var op mod 50 procent af de unge uden job.

- Arbejdsløshed er et kæmpe problem blandt de unge, så der skal gøres en stor indsats på både grundskoleniveau og på de øvrige uddannelsestrin, hvor der især skal lægges vægt på, at de uddannelser, der tilbydes, matcher det aktuelle jobmarked, siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Det anslås, at indsatsen vil nå op imod 48.000 unge syriske flygtninge og andre unge i Jordan, der er påvirket af konflikten i Syrien, som har stået på i mere end et årti.

Bevillingen fra Novo Nordisk Fonden indleder en femårig indsats, der blandt andet skal styrke overgangen mellem uddannelse og job.

Det skal eksempelvis ske gennem finansielle tilbud, hvor de unge kan få adgang til lån og attraktive vilkår, så de kan starte egen virksomhed.


Hvad mener du, er de penge givet godt ud?

Jeg tvivler på, de penge bringer det, der forventes, da jeg sammenligner det med de mia. af kroner og €, der er blevet brugt i europæiske lande på flygtninge for at få dem i uddannelse og arbejde.

I Tyskland er 2/3 af syriske flygtninge i den arbejdsdygtige alder uden uddannelse og uden arbejde, men går og dasker rundt overalt i landet og lever af den finansielle understøttelse, de får fra det offentlige, i begrundelsen hedder det sig at også syrere har det svært med at arbejde, syrere holder sig på 1. pladsen, efterfugt af afghanere og somaliere.


Kommentarer på:  Flygtninge får 200 millioner af dansk virksomhed
Kommentér på:
Flygtninge får 200 millioner af dansk virksomhed

x