{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
183 visninger | Oprettet:

Kommune giver 15.000 skattekroner til kriminelle: - En lortesituation {{forumTopicSubject}}

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/kommune-giver-15.000-skattekroner-til-kriminelle-en-lortesituation/7863781

Odense Kommune vil give kriminelle op til 15.000 kroner, hvis de flytter ud af deres almene boliger i enten Risingparken, Påskeløkken, Smedeløkken eller Solbakken i Odense.

Det beskriver opslag fra Odense Kommune og tre almene boligselskaber, som er blevet hængt op i stort set alle opgange i området.

Opslagene henvender sig direkte til beboere, som i 2019 er blevet dømt efter straffeloven, våbenloven eller loven om euforiserende stoffer.

Tilbuddet om at give penge til kriminelle har vakt debat. Men ifølge beskæftigelses- og socialrådmand i Odense Kommune, Brian Dybro, er det et nødvendigt onde.

- Dybest set er det her jo en lortesituation, og vi har det rigtig dårligt med det, siger han til Ekstra Bladet.

- Men hvis ikke vi får flyttet de 12-14 kriminelle, det drejer sig om, så vil området ryge på den hårde ghettoliste. Så risikerer vi altså, at boligblokke vil blive revet ned, og at flere end 100 mennesker skal flytte, siger han.

Hvad mener du om at give skattekroner til kriminelle for at flytte?

Det er helt ude i hampen, mener jeg, problemerne flyttes jo bare fra et område til et andet - eller som man siger 'nissen flytter med'.


Kommentarer på:  Kommune giver 15.000 skattekroner til kriminelle: - En lortesituation
 • #1   7. nov 2019 Jeg synes også at det er en møgsituation, men det er også en møglov der er lavet, at gode lejligheder og bygninger skal rives ned, for så at bruge et kæmpebeløb til at bygge nyt, finde midlertidige betalelige boliger til de mange mennesker. Bekostelige flytninger o.s.v. Det er vanvittigt at bruge så store beløb, når der er så meget andet pengene kunne bruges til.

  Hvor blev loven om at smide de familier ud, som er skyld i det står så dårligt til?

  Nissen flytter med eller bare et andet sted hen, uanset hvilken metode man bruger. • #2   7. nov 2019 Der er en lighed med en historie for nogle år siden. Måske kan I huske den.

  En familie med 8 børn, kan ikke huske hvor de var fra, men den familie terroriserede en hel opgang. Kommunen mente ikke at de kunne smide dem ud, eller finde en tilsvarende bolig der var stor nok. Istedet skulle alle andre i opgangen flytte.

  Der var et stort ramaskrig blandt politikkerne, for hvorfor skulle det gå ud over alle de andre der boede i opgangen og havde boet og indrettet sig godt i årtider?

  Kommunen gir sig, og laver så en helt skør beslutning. Man flytter familien til et mindre 'slot', fordi man mente at hvert barn skulle have deres eget værelse, altså en stor belønning, istedet for det modsatte. smiley

  Der sker bare så mange mærkelig ting der ikke hænger sammen, mens penge fosser ud til skøre indfald der er uden fornuft. • #3   7. nov 2019 Ja Cris jeg kan godt huske det tilfælde, du beskriver.

 • #4   7. nov 2019 Det er helt gak gak og de må grine når de står op smiley

 • #5   7. nov 2019 Folk bliver ikke mindre kriminelle fordi de bliver flyttet med betalt udgifter og så lige en belønning på 15.000 kr. Hvem siger at kriminalitet ikke betaler sig?

 • #6   7. nov 2019 Det burde være muligt at der findes en eller anden form for hjemmel til at fjerne disse 12-14 kriminelle samt deres familier, uden der gives tilskud.

  Man taler så meget om retssikkerheden, men retssikkerheden bør jo først og fremmest følge de uskyldige borgere og ikke de kriminelle.

  Dét som er endnu vigtigere at følge er retfærdigheden i de ting man foretager sig. Som også indebærer en sund fornuft og holdning til ting. • #7   7. nov 2019 Det minder mig om mine døtres skoletid, hvor en mor undrede sig hjemvejen fra forældresamtaler deroppe undrede sig over problemer med sin ældste søn, der var misundelig på sin lillebror, som han drillede, mobbede og slog jævnligt, hvorefter hun tog den lille på skødet og trøstede ham.

  Jamen, det var da også helt forkert, sagde psykologerne, hun skulle ignorere den lille forurettede, og tage den store på skødet.. smiley . smiley


 • #8   7. nov 2019 Madonna

  Helt i Alis verden...det er ikke ofret som uskyldig.


 • #9   7. nov 2019 Polysl

  Er sikker på, at det er noget Alis billiger... smiley


 • #10   7. nov 2019 Aner det ikke, men som jeg har kunne læse i årtier så er det altid gerningsmand som er ofret.

 • #11   9. nov 2019 Man skulle have været kriminel kulturberiger, og bo i Odense.... Er det danske samfund ved at give op mon? Er det bare starten det her?
  Hvad sker der når det rygtes, både nationalt og internationalt. Jeg er bange for det her bare er den første dominobrik, der er ved at vælte, og sætte mere igang.


 • #12   9. nov 2019 De gider da ikke tage imod tilbuddet, da den rent økonomisk ikke er gangbar som udflytter, til en højere husleje....

 • #13   9. nov 2019 Mon ikke der er tale om en tilsvarende lejlighed med næsten samme husleje?

  Eller bliver der bare givet mere i huslejetilskud?

  Det kunne faktisk være interessant at finde ud af.


 • #14   9. nov 2019 cris

  Tror jeg ikke, og så har vi også det sociale element..


 • #15   9. nov 2019 Ja, netop det sociale element.

  Sikkert også et nyt Jobcenter, der måske vil tage hårdere fat i disse mennesker.


 • #16   9. nov 2019 #11

  Hvad sker der når det rygtes, både nationalt og internationalt.

  Der sker nok ikke andet end at Danmark går bankerot smiley


 • #17   9. nov 2019 Annella

  Gu gør de ej, Tyskland elsker jo den berigelse, så vi vil naturligvis ikke tage glæden fra Mørtel C&O. Vi viser bare et billede af Mørtel og med teksten Wir Shaffen Das..så flygter de tilbage til mor, som ikke har noget problem at tage sig af uvorne unger.


 • #18   9. nov 2019 #16

  Ja så længe der er en gevinst ved at opføre sig dårligt, være kriminel og være bosat i en ghetto, så kan det godt gå hen og blive en økonomisk belastning for samfundet, ud over hvad de i forvejen er. Jeg forstår ikke at man kan mene, at det er nødvendigt at betale sig ud af det. Og samtidigt så tager politikerne om at de selv vil have mere i løn.


Kommentér på:
Kommune giver 15.000 skattekroner til kriminelle: - En lortesituation

x