{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
225 visninger | Oprettet:

En børnelokker blev løsladt fra fængslet, og nu lever en hel landsby i frygt {{forumTopicSubject}}

https://nyheder.tv2.dk/krimi/2022-01-09-en-boernelokker-blev-loesladt-fra-faengslet-og-nu-lever-en-hel-landsby-i-frygt

Hvis du/i har lyst til at læse den alenlange artikel i det indsatte link, hvad mener du/i om, at denne mand kan færdes frit rundt i området?


For mig er det uforståeligt, selvom manden sikkert ikke kan spærres inde for livstid.

Da pædofili ikke kan helbredes, håber jeg, han kan holde sine følelser i skak og ikke igen forulemper et barn.


Kommentarer på:  En børnelokker blev løsladt fra fængslet, og nu lever en hel landsby i frygt
 • #1   9. jan Jeg siger bare at der ku være et sted hvor de ku bo langt ude på et eller andet sted.

 • #2   9. jan Den artikel har givetvis givet godt med reklamekroner.

  Inden der kommer gang i sporten med at finde på de værste afstraffelsesmetoder vil jeg sige et par ting.

  Jeg var udsat for overgreb af et familiemedlem (ikke min far) allerede før skolealderen, og det stod på et stykke tid. Først som voksen forstod jeg konsekvenserne, og jeg beskæftiger mig kun med hvordan den slags kan undgåes. Når først det er sket har ofret ingen gavn af at manden bliver straffet eller udstødt.

  I dette tilfælde fra artiklen vil jeg sige, at manden er tilsyneladende småt begavet eftersom han efterlader besked på mobiltelefoner. Jeg undrer mig over at han er flyttet tilbage til samme område, hvor han har begået sine lovovertrædelser. Kunne man ikke have fundet et andet sted til ham at bo, hvor han havde haft en chance for at starte et nyt liv.

  Politiet kan nok ikke gøre andet end det, det har gjort, det er en opgave for psykiatrien. Men de er sløve til den slags. Efterhånden har de ikke andet mål end at finde ud af om deres klienter kan gøres arbejdsduelige.

  Engang så jeg en tv-udsendelse om pædofile, der havde set deres problem i øjnene og lært nogle metoder til at kontrollere det. At nogle mænd er pædofile behøver ikke at betyde, at de mangler moral.

  Kevin Bacon har indspillet en film - jeg husker desværre ikke titlen - hvor han er en pædofil, der efter endt straf forsøger at bygge et nyt liv op. Den giver et indtryk af hvilke vanskeligheder de mænd slås med.

  Den danske film "Jagten" beskriver en mand, der uretmæssigt beskyldes for overgreb på et barn. Da rygtet slipper ud bliver han både tævet og udstødt, og han havde altså ikke gjort noget.

  Det er et følelsesladet emne som bør behandles seriøst!!!


 • jojojo
  jojojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 5 Følgere: 2 Emner: 10 Svar: 87
  #3   9. jan The Woodsman Alis er navnet på filmen.

  Tak for svaret, jeg har ligesom dig oplevet lidt for iverrige mænd i barndommen og er helt enig in din betragtning at det er et meget vanskeligt emne.

  I vores tilfælde var det også en familie medlem som var små begavet og dog. Vi fik altid besked fra moren når han var på besøg hos os, vi måtte aldrig være alene med ham, og han måtte ikke være alene med andre.

  Det gik faktisk fint og vi/jeg oplevede aldrig noget med manden, men det er nu ikke hvorfor jeg svarer.

  Det med at det også kan være omvendt kan jeg godt skrive under på, bare den antydning at der er noget galt med en kan ødelægge ens forhold og liv.

  Jeps, det var yderst velment, men det sætter sine spor og jeg glemmer den person som kom med den antydning aldrig i livet, sjove er, altså hvis man kan kalde det sjovt er at jeg først senere fandt ud af at hun også er blevet misbrugt.

  Det er dog et emne som aldrig kommer på bordet selvom det vil være godt for alle involverende, og det forekommer meget mere end de fleste tror desværre smiley


 • #4   9. jan I jo højere grad de pædofile får en meningsfuld tilværelse jo større er chancen for at de lader børn være i fred.

  TV2news kører videre med sagen, og kan de bevirke noget positivt er det godt, men jeg bliver også bange for at der er selvtægtsfolk i området, som måske vil angribe manden. Det vil ikke være så svært at finde ud af, hvem han er.

  Folk burde kunne overlade sådan en sag til de relevante myndigheder i tillid til at så bliver der gjort hvad der er muligt, men sådan er det desværre ikke. Politiet gør tilsyneladende hvad de kan, men der er også brug for tilsyn, der kan vurdere hele situationen.


 • #5   10. jan Tak for oplysning om navnet "The woodsman" på den film, jeg så for en del år siden. Jeg har ledt efter den på Nettet, og der er lidt brudstykker på Youtube, men ingen film på de servere hvor jeg plejer at streame.

  Der var et indslag på TV2news idag, og jeg fik åbnet midt i det. Justitsministeren skal tage stilling, og det er fint hvis man kan stoppe mandens forsøg på at komme i kontakt med børn, så både børn og forældre kan falde til ro, men det er bare ikke nok.

  Hvad er det for en tilværelse man lukker kriminelle ud til, når de har udstået deres straf? Hvor mange chancer har de for at bygge et liv op, og dermed blive stærke nok til ikke at falde tilbage i kriminalitet? Vi er blevet et samfund, der vurderer vores medmenneskers værdi efter om vi selv har gavn af dem, og resten kan sejle i deres egen sø.
  I den senere tid har der været en del skyderier i København. Samme mangel på respekt for andre menneskers liv.

  Det er psykiatrien der burde have forsket i hvorfor nogle mennesker er pædofile, og hvad der skal til for at de finder en bedre måde at leve, men det har psykiatrien sikkert ikke gidet.


 • #6   11. jan https://nyheder.tv2.dk/samfund/2022-01-10-partier-kraever-handling-efter-tv-2s-optagelser-af-paedofil-han-skal-fjernes-fra

  Der er behov for en groomingparagraf i den danske lovgivning, som gør det muligt at straffe krænkere, der opbygger en relation til et barn med det formål at begå et seksuelt overgreb.

  Straffeloven har brug for at blive opdateret, for børn er ikke godt nok beskyttet mod seksuelle overgreb, som loven ser ud i dag.

  Det er bydende nødvendigt, at dommerne får en bedre forståelse af grooming, som desværre er et stort problem.

  Sådan lyder det fra flere partier, efter at TV 2 søndag kunne fortælle om en 60-årig mand, der skaber stor utryghed i et lokalsamfund på Sjælland.

  En groomingparagraf kan dog ikke gøre det alene, lyder det fra Venstre. Det er også nødvendigt at sætte hårdere ind, når vi straffer for seksuelle forbrydelser.

  - Vi er nødt til at sætte hårdere ind. I den her sag er der tale om en mand, der for ganske få år siden blev dømt for et overgreb og alligevel render rundt og bryder det tilhold, som han har. Hvis det står til Venstre, skal den her mand langt væk fra de børn, siger retsordfører Morten Dahlin.

  Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup, bakker op om en groomingparagraf, som "burde være lavet for mange år siden". Men han ser ligesom Dahlin også et behov for at skærpe straffen - særligt over for pædofile gengangere.

  Skaarup mener, at der automatisk skal idømmes en minimumsstraf på et års fængsel, hvis en tidligere straffet opsøger sit offer. En straf, der ifølge gruppeformanden bør fordobles for hver gang et tilhold brydes.

  Da fængselsstraf sikkert ikke nytter ret meget, burde en pædofil som beskrevet i artiklerne spærres inde for livstid, da han er til fare for børn.


 • jojojo
  jojojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 5 Følgere: 2 Emner: 10 Svar: 87
  #7   11. jan Annella.
  En grooming aftale kan alene i teorien laves, og er umuligt at udføre fordi nettet er tilgængeligt alle steder og også i fængsel.

  Smide dem i fængsel hele llivet er måske muligt, men en dyrt og dårligt løsning for alle partier.

  Jeg er ikke helt sikker, men jeg mener at in Canada findes der en Mentor ordning, som de forrresten bruger til og for kriminelle i forvejen.

  Men det kræves jo nytænkning og indebære risiko på fejl og det er politikere ikke ret meget for, en næse eller dårligt omtale i medier vanker.

  En af vores bekendte var med i så et mentor ordning og han besøgte så længe en bestemt person sat i fængsel og fik tildelt en mentor hver eneste uge og noget gange to gange.

  Det er ikke betalt arbejd men man får bestemte fordeler i livet når man bliver mentor, samt anerkendelse og stor respekt for titlen.

  Nah, det er nok et side spor ide, Henrik Dam Kristensen som jeg har kendt lidt kender nok til systemet tror jeg.


 • #8   11. jan Selvom jeg ikke er tilhænger af pædofili, men tilhænger af retssystemet, så kan man teknisk ikke straffe en person 2 gange, Det man lægger op til er at man udskammer en person som teknisk har udstået sin straf og dermed er billedet betalt.

  Systemet har ikke mulighed for at gøre en pædofil til en "munk" men man kan så heller ikke gøre den pågældende til en hetz.

  I USA er det netop det man gør - man straffer personen 2 gange, først med fængsel og så at udskamme dem i det område de bosætter sig i.

  Så man gør tidligere straffede til en evig straffet på trods af pågældende har udstået sin straf.

  Det betyder at en bankrøver altid er en bankrøver, og når han bosætter sig i nærheden af en bank, så skal man advare og sætte billeder op at pågældende.

  Grunden til min indstilling er at jeg selv var bankrøver - 24 april 1980 hvor jeg fik 3½ år til afsoning på Søbysøgård. Et herligt sted hvor jeg under afsoningen studerede i Odense og samtidig havde et tillid erhverv som chauffør som hentede fanger forskellige steder i Danmark.

  Jeg ved godt at mange ikke tror mig - men det er sandt. De 3½ år var det mest hyggelige i mit liv, masser af tid til at reflektere over min fremtid.

  Søbysøgård er et drømmested at afsone, med et slot, klaver på slottet, søer man kan sejle på, en stor boldbane - masser af natur. Faktisk jeg hyggede mig - det lyder idyllisk. men kl. 22 er døren lukket på afdeling A og C og D. men pyt.....jeg elskede sammen med en anden som tidligere var jægersoldat som også var inde for bankrøveri med at løse Rubiks terningen.

  Jeg kunne gøre det på 10 min. det er en ret simpel løsning om at kunne fokuserer - det handler om hjørner.

  Men som alt er - så drejer det sig om at når folk har udstået deres straf så er de straf fri.

  Det er fordelen ved et demokrati, men det er så ikke alle som er enige om, det skal være gadens parlament som skal bestemme.


 • #9   11. jan polysl
  #8

  manden bliver da ikke straffet to gange for samme forbrydelse, det han skal straffes for nu er jo de tilhold, han har fået og bryder gang på gang.


 • jojojo
  jojojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 5 Følgere: 2 Emner: 10 Svar: 87
  #10   11. jan Polysl

  Det er godt nok en rover historie om et ferie ophold på tre og halv år betalt af staten samt at studere uden at låne og betale til SU.

  Nu kan jeg bedre forstå dine dyre portvins rejser med cognac og høj cigar føring in Portugal med en lille pige kaldet Maria i butikken.

  Den er god nok til en underholdende filmatisering af dit liv, Der kan du godt tjene penge på hvis du lige kan få en aftale med Zentropa smiley


 • #11   11. jan jojo

  Nej det er ikke en røverhistorie, men det skinbarlige sandhed, dengang i 80'erne havde man en helt anden tilgang til straf, hvor man tillod at studere i Odense - her blev i kørt til Holsterdore skolen hvor vi var der til vi blev hentet igen. Det var dengang man mente at resocialisering var vejen frem - og ikke bare at afsone.

  Da jeg før havde en ren straffeattest kom jeg i åben fængsel, som har de fordele som beskrevet.

  I Odense Arrest fik jeg en folder hvor jeg kunne læse - hvor vil du hen under afsoning? på Søbysøgård?

  Jeg ville absolut ikke have mark arbejde, eller arbejde i et køkken, eller det landbrug de har, så jeg valgte studiet hvor man var væk fra søbysøgård.

  Hvis du bruger Google Map vil du kunne se omgivelserne - de er simpelthen skønne , masser af natur. 3½ år gik hurtigt - og så blev jeg sparket ud.

  Jeg kan endda skaffe mere end 20 vidner med e-mail som kan bekræfte at jeg var bankrøver.

  Det har endda været beskrevet helt tilbage da blog/tv2 eksisterede. De blev også nævnt som en notits i Fyens Stiftstidende d. 25 April 1980. Hvis du stadig ikke tror mig kan du jo anmode avisen at sende dig avisen som digital fra den dag.

  Så stop med at kalde det en røver historie.


 • jojojo
  jojojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 5 Følgere: 2 Emner: 10 Svar: 87
  #12   11. jan Bae roligt, jeg tror på dig, men jeg synes alligevel at det er smukt rover historie, og du er vel klar over at en rover godt kan fortælle sandheden smiley

 • #13   14. jan https://ekstrabladet.dk/krimi/sigtelse-paedofilidoemt-overtraadte-tilhold-mod-boern/9082908

  Torsdag blev manden anholdt, og fredag kom det frem under et grundlovsforhør i Retten i Næstved, at Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har sigtet manden for 11 forhold, hvor han har overtrådt tilhold mod en 14-årig dreng.

  Det skriver TV2 ØST.

  Retten besluttede at varetægtsfængsle den 60-årig mand i fire uger frem til 9. februar. Dommeren forklarer blandt andet varetægtsfængslingen med, at der er begrundet mistanke for, at manden har overtrådt tilholdet.

  Manden er sigtet for på forskellige måder at prøve at komme i kontakt med drengen, som han tilbage i 2019 blev idømt ni måneders fængsel for at krænke seksuelt. Derudover sigter Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi også manden efter den nye lov om stalking.

  Den 60-årige mand nægter sig skyldig i alle forhold.

  Manden er blandt andet sigtet for at smide poser med slik, muslingeskaller og penge ind i haven til drengens hus og i et sommerhus, hvor drengen befandt sig.

  Derudover er han også sigtet for tre gange at mødes med en anden dreng og give ham penge for at tage kontakt til den 14-årige dreng. Sidst er han også sigtet for flere gange at vinke og og forsøge at skabe kontakt til drengen ved at cykle forbi, når drengen kommer hjem fra skole.


 • jojojo
  jojojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 5 Følgere: 2 Emner: 10 Svar: 87
  #14   14. jan I den her tilfælde mener jeg at han skal bare ud af landet hurtigst muligt uden muligheden at kommer tilbage til landet igen.

  Den slags svine streger skal ingen udlænding have lov til at slippe fra-
 • #15   14. jan Jeg vidste ikke at han var udlænding, men jeg kan heller ikke se, at det gør nogen forskel. Endelig kan jeg ikke se, at det er bedre at han laver den slags i udlandet.

  Men jeg kan se at retssystemet ikke har opført sig særlig smart. De løslader manden til at bo i samme by som den dreng, han efterstræber, hvor han kun vil møde fjendtlighed, og tilsyneladende uden noget fornuftigt at tage sig til. Hvordan havde man forventet at det ville gå?


 • #16   15. jan Alis

  Retssystemet har intet at gøre med at placerer ham et andet sted, heller ikke kriminalforsorgen -

  Kommunen gider da heller ikke bruge penge på ham med en flytning som de skal betale, og skaffe ham en bolig et andet sted. I øvrigt så er der ingen som kan smides ud af en bolig for hvad de laver af kriminalitet - hvis de gør, så står de selv for regningen med genhusning.

  Den her dumme ide med at nogle boligforeninger laver krav på en ren straffeattest, sætter jeg spørgsmål til. man rydder boliger - men det "sjove" er at det ikke er de krølhårede der ryger ud med pæreformede etniske dansker, så hele det kriminelle miljø køre stadig for fulde skrald.


 • jojojo
  jojojo Online Tilmeldt:
  dec 2021

  Følger: 5 Følgere: 2 Emner: 10 Svar: 87
  #17   15. jan Alis, du har ret.

  Mit svar var sarkastisk ment og ikke seriøst. Sådan er jeg nogen gange smiley


 • #18   15. jan #16
  polysl


  Retssystemet har intet at gøre med at placerer ham et andet sted, heller ikke kriminalforsorgen -

  Helt sådan forholder det sig vist ikke:

  Ændring af rækkevidden af opholdsforbud trådte i kraft 1. januar 2020

  Rækkevidden af opholdsforbud efter straffelovens § 236, stk. 1, nr. 1, ændres, så retten fremover skal kunne bestemme, at forbuddet skal omfatte flere nærmere afgrænsede områder, hvor der er fare for, at dømte seksualforbrydere begår ny lignende kriminalitet, f.eks. legepladser, svømmehaller og idrætshaller.

  Betingelserne for at meddele forbud efter straffelovens § 236, stk. 3, ændres, således at forbud skal kunne gives, allerede når det efter karakteren af det begåede forhold og oplysningerne om den dømtes person, herunder om tidligere kriminalitet, må antages, at der er fare for, at den dømte vil begå ny lovovertrædelse af lignende beskaffenhed.

  Så jo Alis har ret.


 • #19   15. jan Annella

  Nej - han bor lang fra et opholdsforbud som sin bolig, boligen flytter jo ikke, men ham som person, Så det hele drejer sig ikke om hvor han bor, men hvor han opholder sig i området.


 • #20   15. jan Jeg skrev i aftes og lukkede derefter computeren. Da jeg gik og ryddede op, undrede jeg mig over at jojojos indlæg ikke lignede de holdninger han plejer at give udtryk for, men besluttede at vente med at tænde computeren igen til idag. Så fik jeg svar uden at skulle anstrenge mig med selv at regne det ud smiley

  TV2 og Ekstrabladet burde også tænke sig lidt mere om, i stedet for at bruge udtryk som at en hel landsby lever i frygt. Vi ved ikke om manden prøver at bygge et nyt liv op uden kriminalitet, og hvis han gør, så har de måske ødelagt det nu, i alle tilfælde i den by. Det bør overlades til mennesker, der undersøger kendsgerningerne i stedet for til aviser, der lever af fordomme og reklamekroner. I en landsby er der også altid sladrekællinger, der forsøger at få opmærksomhed til sig selv.

  Mere generelt er der vist ingen, der ved om pædofili er medfødt eller om noget er gået galt i opvæksten. Jeg har i alle tilfælde ikke hørt om nogen, der vidste det.

  De børn, der er ofre for overgreb har brug for at nogen formidler at de er uden skyld, det er alene den voksnes ansvar, men de har ikke brug for at det bliver pustet op til en katastrofe, og nu er de nok skadet for resten af livet.

  Langt de fleste tilfælde af overgreb på børn sker i familien og af en, børnene stolede på og måske holdt af. Sådan var det også for mig. Jeg var omkring 4 år, og han var over 40. Det har alene interesseret mig hvordan man kan undgå at sådan noget sker, og hvis det gør at det så bliver opdaget så hurtigt som muligt.


 • #21   15. jan Jeg har både set og læst omkring denne sag.

  Alice #4 TV2news kører videre med sagen, og kan de bevirke noget positivt er det godt, men jeg bliver også bange for at der er selvtægtsfolk i området, som måske vil angribe manden.

  Jeg er nærmere forbavset over at ingen har givet ham en omgang klø! For det fortjener han!

  Når en hel lille by, er fuldt klar over at noget er helt galt omkring denne mand, der 'forfølger' nogle børn, endda i den grad så skolen må ha' et billede af ham hængende så børnene kan se at de skal ikke kun undgå ham, men også kontakte voksne hvis de ser ham. At der skal være vagt når børnene skal have skolebussen osv.

  At de HAR kontaktet politiet som påstår at de intet kan gøre, så ja, der er ikke andet at gøre end give ham en omgang klø!

  Det var jo ikke før Justistministeren fik kendskab til at sagen, at politiet pludselig godt ville gøre noget.

Kommentér på:
En børnelokker blev løsladt fra fængslet, og nu lever en hel landsby i frygt

x