{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
309 visninger | Oprettet:

Julehjælp {{forumTopicSubject}}

Så skal vi igen til at høre om julehjælp (for børnenes skyld) til fattige familier, der ikke har råd til at holde jul.

Sådan skriver en enlig mor på 19 år:

https://ekstrabladet.dk/nationen/julehjaelp/enlig-mor-paa-19-aar-soeger-julehjaelp-med-kun-su-er-man-faktisk-fattig/7399096

- Julen er langt væk, for vi - min datter og jeg - skal sidde alene på 28m2

- Børnepenge og boligsikring får vi ikke. Og med kun SU er man faktisk fattig.

- Vi har Ingen fryser og et køleskab med to små hylder. Vi opholder os på en sovesofa !

- Håber virkelig, at vi får julehjælp, for der er slet ikk' råd til noget.

- Vi har ingen familie og hun ser ikkr sin far, så lidt god julemad, lidt guf og et træ ville forvandle hendes tårer til glæde.

- Kærlig hilsen, en trist mor, der så gerne vil glæde sin datter efter en hård tid, slutter den enlige mor sit håbefulde brev.

Hvis du gerne vil støtte indsamlingen, kan du sende sms, mobilepaye eller bruge din bank. Sidste år donerede mere end 75.000 danskere penge til indsamlingen.


Er der nogen af jer, der giver støtte til julehjælp?

Jeg gør ikke har aldrig gjort det og kommer heller aldrig til det, og jeg må sige, når jeg læser, at sidste år donerede 75.000 danskere penge til juleindsamlinger, er jeg dog forbavset over, at de var så 'få', jeg havde dog troet at det var langt langt flere.

Kommentarer på:  Julehjælp
 • #1   22. nov Vedkommende unge mor ved tilsyneladende ikke at julehjælp i DK først og fremmest ydes af kirkerne samt Frelsens Hær, Kirkens Korshær og Røde Kors til værdigt trængende (det må det vel siges, at hun er).
  Hvad i alverden nævner EkstraBladet sig selv og Dansk Folkehjælp for?
  ALLE som er værdigt trængende kan ganske enkelt henvende sig på et kirkekontor eller til en præst (som har tavshedspligt) og få en kurv med alt det fornødne til at holde en helt normal jul for, uden at blive registreret..... det er naturalier man får, for der gives normalt ikke kontanthjælp via kirken....
  DET går de penge til, som året igennem lægges i kirkebøsserne, som nu om dage har påhæftet et Mobilepay nummer, fordi ingen mere render rundt med småpenge på lommen.
  Man behøver IKKE at være medlem af Folkekirken for at få hjælp derigennem....


 • #2   22. nov Det lyder lidt mærkeligt at denne unge mor ikke får børnepenge? Hvis faren ikke betaler så lægger kommunen ud indtil videre.

  Se denne artikel fra igår. https://ekstrabladet.dk/nationen/julehjaelp/har-faaet-24.000-kr.-af-staten-til-julegaver-enlig-mor-soeger-ikke-julehjaelp/7403901


 • #3   22. nov Det lyder lidt for ynkeligt,

  3 ting hæfter jeg mig ved at skrive:

  vi skal sidde alene på 28 kvm
  Har ikke fryser men en køleskab med 2 små hylder.
  Får ikke børnepenge eller boligtilskud

  Hvad har kvm med hygge at gøre, ville hun være mere glad hvis hun sad i 100 kvm ?
  Nu kan man godt undvære en fryser, og selv et lille køleskab er da fint til 2.
  Alle mødre får børnepenge, boligsikring er så en vurdering, hvor hun åbenbart ikke er berettiget.

  alene det at påstå hun ikke får børnepenge lugter langt væk af svindel, alle mødre ved de får børnepenge, ellers skal man godt nok være uvidende så det råber til himlen.


 • #4   22. nov Børnepenge: Hvis hun skylder penge til vuggestue el. børnehave modregnes beløbet i børnepengene.

 • #5   22. nov Måske skulle hun have tænkt sig lidt om, inden hun satte barn i verden. I det mindste har hun et sted at bo.

 • #6   22. nov Cris

  Jeg mener selv om økonomien ikke lige er der til barn, så er det klogt at få det i en ung alder, i stedet for når de er over 30 hvor karrieren køre derudaf og der ikke er så meget tid til barnet som man ønsker.

  Flere kvinder forbander at de ventede for længe - så er det økonomien, karrieren, bolig forhold osv...Når man førhen uden børnepenge og 4 børn og 1 indkomst kunne få enderne til at hænge sammen så er det bare et spørgsmål om prioriteringer.

  Det indlæg på EB er en tynd kop te, med så få økonomiske oplysninger og mange hulke oplysninger. Skulle nogen vurder det røg det direkte i skraldespanden. Udover det så finder jeg det besynderligt at hun ikke har nogen som helst familie medlemmer.


 • #7   22. nov Ja, det er i orden at få et barn i en forholdsvis ung alder, men man er samtidig forpligtiget til at se på sin egen situation, og om man har trygge omgivelser, uddannelse i sigte osv.

  Alt for mange mener at det er Kommunernes ansvar at hjælpe til.


 • #8   22. nov Der er desværre en masse der svindlet sig til et større beløb gennem de sociale medier, uden egentlig at have brug for pengene.
  Og hvert år er det EB og BT der formidler kontakten.

  Nej, jeg giver ikke en krone, jeg køber måske et jule hjerte, men det er så det.


 • #9   22. nov #8
  DERFOR bør HELE julehjælpen lægges over i kirkeligt regi !!!!
  De trængende får IKKE penge - men naturalier i støtte - og det
  belaster ingen - der er ingen særindsamlinger (hvor der formentligt
  går administrationsudgifter fra) - men julehjælpen dækkes af det
  der lægges i kirkebøsserne.
  se mere ovenfor i mit forrige indlæg!


 • #10   23. nov Ja kreativiteten indenfor tiggeri overgår sig selv år efter år og der vil nok altid være nogen der hopper i gyngen og sender penge.
  Alle der har prøvet at være fattig på den gammeldags måde har forståeligt nok svært ved at forstå moderne fattigdom hvor sult og tag over hovedet ikke indgår.
  Fattigdom idag er et diffust begreb og ikke fattigdom i øjnene på den ældre generation.
  Vi husker nok alle “fattig Karina” der synes hun var fattig i forhold til alle andre selv om hun havde et fuldt udstyret hjem, råd til smøger og tatoveringer, men ikke penge nok til at gå i byen hver weekend.
  Fattigdom på basale fornødenheder forsvandt den dag det gik fra at være et personligt ansvar til at være statens ansvar


 • #11   23. nov Fattigdom på basale fornødenheder forsvandt den dag det gik fra at være et personligt ansvar til at være statens ansvar.Kommentér på:
Julehjælp