Skagen ure – historien og de klassisk og tidløse ure

Skagen ure – historien og de klassisk og tidløse ure

30. aug 2018
Skagen ure er et af verdens bedst sælgende ur-mærker, og noget så sjældent som et dansk produkt. Mens verdens mest kendte urmærker som Seiko, Rolex, Omega, osv. udmærker sig ved mange cifre på prisskiltet, holder Skagen ure fast i deres fornuftige priser. Læs med her, og lær alt om historien bag urmærket, og dyk ned i nogle af de mest populære modeller over tiden. 

Skagen kollektionen består i dag af armbåndsure, bordure, smykker, skriveredskaber, solbriller, tasker, punge og telefonholdere. Man kan vist rolig sige, at deres portefølje har udvidet sig en del, i takt med at deres succes har taget fart. Skagen urene er dog stadig i fokus, og er stadig det, som brandet er verdenskendt for, den dag i dag.

The American dream
Skagen ure blev grundlagt i 1989, hvor ægteparret Henrik og Charlotte Jorst flyttede til USA. De lancerede et ur, der var opkaldt efter den tidligere danske kunster-koloni, med formålet om at imødekomme behovet for moderigtige kvalitetsure til få penge. Skagen-urene blev hurtigt en succes, og i starten solgt i stormagasinet Macy’s i New York. Det tog dog ikke lang tid før interessen for urene spredte sig til resten af USA, og senere hen resten af verden. 

I 1998 etablerede Skagen en butik i Danmark, hvilket fik danskerne til at få øjnene op for de relativt billige kvalitetsure. For at kunne levere ure, der matcher den omskiftelige mode, lancerer Skagen ure to gange om året de såkaldte studiomodeller, hvis farvevalg følger tøjmoden. 

Skagen ure manifesterede sig yderligere, da de i 2012 kunne takke ja til et tilbud fra den amerikanske ur-gigant Fossil, som bød hele 1,3 mia. kr. for rettighederne til Skagen ure. Det forsatte dog som et selvstændigt brand, stadig med de to stiftere ved roret. Med hjælp fra Fossils kæmpe salgs- og distributionsnetværk, ekspanderede markedet for Skagen ure fra 60 til hele 120 lande. 

Klassiske og tidløse Skagen-modeller
Skagen ure findes både som dameure og herreure i mange forskellige serier, som omfatter både de klassiske funktionelle ure samt de mere stilfulde smykkeure.
Anita-kollektionen er en af de populære inden for dameure. Det er klassisk, stilfuldt og elegant. Det er lavet af rustfrit stål. Anita-kollektionen findes også med andre remme, fx læderremme. Derudover kan du få skiven i forskellige farver, fx mørkeblå, der står rigtig godt til den sølv kæderem. I smykkeure-enden er det uundgåeligt at nævne klassikeren Rungsted - deres Steel Mesh-model er endnu en klassiker. Med det bløde, firkantede look og fine detaljer i både skiven og kæden, pryder det på enhvers håndled. 

Til mænd, er den populære Holst hybrid smartwatch et godt valg. Det er meget let i vægt og har titanium case. Ligesom andre smarture, får du notifikationer når du fx får en besked, e-mail eller et opkald. Aren-modellen er i en mere minimalistisk og klassisk stil. Det er yderst maskulint og emmer af stil. Et lidt mere sporty Skagen herreur er deres Holst-kollektion. Her er deres Holst Grey Steel-Mesh model et godt eksempel på et tidløst design. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x