Opdater dit hjem med slibning af dine bordplader

Opdater dit hjem med slibning af dine bordplader

3. sep 2019

Dette indhold er sponsoreret


Trænger dit hjem til at blive piftet lidt op, men du ved ikke helt hvor du skal starte? Det kan også være, at bestikket er smuttet et par gange for meget på dit spisebord eller køkkenbord, og det er fyldt med ridser, som almindelig rengøring ikke kan klare. Uanset hvad det er, så kan en slibning af dine bordplader klare det. En slibning vil kunne give din interiør et helt nyt look, og på flere parametre pifte din bolig op. Samtidig vil det også kunne forlænge dit bords levetid. Du kan læse mere her, samt nedenfor og bliv opdateret på hvorfor slibning af dine bordplader er næste skridt. 


Slibning af alle salgs bordplader 

Det eneste krav til din bordplade for at kunne få en slibning, er at din bordplade er lavet af træ. Det er ligegyldigt, hvilket slags træ, der er tale om - alt slags træ kan slibes. Det vil med andre ord også sige, at du har mulighed for både at slibe køkkenbordet, spisebordet, dit gamle stuebord, samt terrassebordet. 


Køkkenbordet, spisebordet og bordet på terrassen er meget udsatte områder, da man ofte spiser og laver mad ved disse bord. Knive og gafler slider nemlig overfladen op, og mindsker derfor levetiden. Derfor vil en slibning kunne give dit bord en forlængelse på dets levetid. Men dette afhænger meget af den efterbehandling, som du vælger. 


Hvilken efterbehandling skal jeg vælge? 

Der findes flere forskellige typer efterbehandling, men det stærkeste og oftest set på bordplader er olie- eller lak behandlinger. Prisen vil variere efter, hvilken behandling du vælger at få foretaget. Efterbehandling er det vigtigste skridt af flere årsager. Det er for det første her, du bestemmer udtrykket og udseendet på din bordplade. For det andet, vil beskyttelsen og levetiden på din bordplade variere alt efter hvilken type, du vælger. Læs om de to efterbehandlinger nedenfor.


Den stærkeste efterbehandling er lakbehandlingen. Samtidig er det også den mest populære behandling, da lakbehandlingen er en fleksibel behandling, hvor der er mange muligheder. Du kan indføre din egen stil, hvor du har muligheden for at få et mørkt udtryk, glat og gennemsigtigt udtryk til et helt hvidt udtryk. Lakbehandlingen er derudover også oplagt for dig, som ønsker mindst muligt vedligeholdelse. Lak efterlader en stærk overflade på spisebordet, som er svær at ødelægge, og kan oftest vedligeholdes med bare en almindelig tur med kluden. Dog er ulempen, at hvis overfladen først går i stykker, kan den være svær at fikse på normal vis. 


Den anden efterbehandling er oliebehandlingen. Oliebehandlingen er næsten lige så stærk som lak. Vedligeholdelse er lidt større, men sjældent mere end man gør normalt - så længe du passer godt på dit bord. Der hvor problemer med lakbehandlingen kan forekommer, for eksempel ved større skader, så er oliebehandlingen nem at rette op på, skulle du beskadige overfladen. 


Prisen på efterbehandlinger variere efter arbejdet, men typisk vil det befinde sig mellem 900-1500 kroner, hvilket så også vil forlænge dit bords levetid markant - så du skal ikke ud og lede efter nyt spisebord med det samme.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x