Jojobaolien og hvorfor huden elsker den…

Jojobaolien og hvorfor huden elsker den…

4. sep 2018

Jojobaolien stammer fra Jojobaplanten, som vokser overalt i de sydlige dele af USA, samt Mexico. Planten er en lille busk med små frugter. Frøene fra disse frugter indeholder store mængder af voks, som når den bliver presset bliver til den jojobaolie vi kender herhjemme.

Jojobaolien magiske effekt på huden

Jojobaolien er en æterisk olie, men kan uden problemer påføres direkte på huden. Olien har et stort indhold af jod og vil derfor bekæmpe inflammationer i huden. Dette gør bl.a. olien relevant når det kommer til at bekæmpe og forebygge urenheder og acne. Rødmen og små hævelser vil ligeledes blive bekæmpet. Jojobaolien minder meget om den olie, som vores hud selv producerer, hvorfor den også er effektiv til at reducere en overproduktion af sebum (fedtet hud) Olien fugter, blødgør og nærer huden. Den reducerer rynker, lysner teinten og mindsker også synligheden af ar, pga det høje indhold af E-vitamin.

Jojobaolien er også rig på vitamin B5, som booster væksten af nye celler. Desuden indeholder olien omega fedtsyrerne 3, 6, 7 og 9.-  Omega 3 er anti-inflammatorisk og desuden afgørende når det kommer til vævsdannelse i huden. Omega 6 er vigtig for cellernes udvikling og deres evne til at opretholde en sund hud. Omega 7 støtter huden evne til at reparere sig selv, mens omega 9 ligeledes er anti-inflammatorisk og støttende for huden.

Men hvad betyder det reelt for huden, at man bruger rene, essentielle fedtsyrer i sin hudpleje?

Fedtsyrer er en nødvendig del af vores væske på hudens overflade. Dette lag bevarer fugt, blødhed og smidighed i huden, samtidig med at det skaber en beskyttelse mod skadelige bakterier, varme/kulde påvirkning, forurening mm. Normalt falder kroppens indhold af fedtsyre med alderen, hvilket bl.a. giver en mindre fugtig, blød og mættet hud.

Når man vælger olier til huden er det vigtigt at de er koldpressede og uraffinerede (ikke kemisk behandlede) da deres gode egenskaber ellers forsvinder.

Tips:

Brug et par dråber under din dag/natcreme, – masser gerne olien ind med varme fingre (evt. dyppet i varmt vand)  Det øger også blodcirkulationen og giver ekstra glød til huden.

Huden kan ligeledes renses for make-up og snavs ved brug af jojobaolien. Olien smøres på den tørre hud og efterfølgende fjernes den igen med opvredet vat eller en blød, fugtig klud.

Fungerer fantastisk til tør hovedbund. Masser olien direkte i hovedbunden og lad den gerne sidde natten over. Kan også bruges som balsam eller til tørre hårspidser. Evt kan man blot tilføre sin egen balsam et par dråber. Effekten er ikke til at overse!

Hos bl.a. Ansigtshoppen finder man Jojobaolie af allerfineste kvalitet under deres eget brand. Olien findes i både 30 ml og 100 ml.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x