Fra tommer til millimeter

Fra tommer til millimeter

6. maj

For de fleste er det nok længe siden, at den stod på matematik i skolen, og de velkendte opgaver med at regne fra én måleenhed til anden var på dagsordenen. Det ligger i baghovedet, men det kan være svært at få gravet frem, når man står i situationen, hvor et produkt er angivet i tommer, og man skal bruge målene i millimeter. Når man pludselig står og skal bruge de regneteknikker og regler, som man lærte tilbage i folkeskolen, kan de være godt gemt væk. Derudover kan det bare være møg irriterende at skulle stå og regne ud istedet for bare at få det afvide. Hvis du for eksempel køber vvs og i den forbindelse rør, så vil du ofte opleve, at størrelserne er angivet i tommer.


For de fleste mennesker er tommer ikke en måleenhed, som man bruger til daglig. De fleste kender den nok mest fra størrelsen på fjernsynet hjemme i stuen, som efterhånden skal være i flere og flere tommer end nogensinde før. Men på rør kan det godt være noget af en udfordring. Hvis man ikke er vant til at købe vvs rør, kan det i sig selv være en stor nok udfordring. Når man så ovenikøbet også skal regne fra én enhed til en anden, gør det det ikke ligefrem nemmere. Det er der heldigvis nogle, som har gennemskuet og løst, således at du ikke er i tvivl om, hvilken størrelse rør du er i færd med at købe. Du kan læse og se meget mere om at regne fra tommer til millimeter, når det kommer til størrelser på rør lige her.


Få hjælp og inspiration fra andre 

Når der er noget, som du synes er svært eller udfordrende, er det altid en god ide at søge hjælp hos andre, som måske har en anden viden eller andre kundskaber end dig selv. For eksempel hvis du har problemer med at regne fra tommer til millimeter eller noget helt andet, så er der et hav af debatsider på nettet, hvor andre mennesker altid er villige til at dele ud af deres viden. De fleste mennesker vil rigtig gerne dele ud af deres erfaringer, viden og råd, hvis det er noget, som de ved noget om. Derfor skal du heller ikke være bange for at spørge om inspiration eller hjælp hos andre. Heller ikke over nettet på debatforums hvor fremmede mennesker kan kommetere og svare dig. Det kan ofte give et nyt perspektiv, god hjælp eller nogle råd, som du ikke kunne have googlet dig frem til.


Nu findes der et sted, hvor du kan få hjælp til omregning fra tommer til millimeter, men det er ikke alt du kan finde svar på. Nogle ting er også mere nuancerede og ikke så faktuelle som netop måleenheder. Til mere abstrakte eller indviklede spørgsmål er det en god ide med en dialog med rigtige mennesker, som har prøvet noget lignende eller har en ekspertise inden for det område, du efterspørger. Der er altid hjælp at hente, og de fleste vil meget gerne dele ud af deres viden til andre.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg