5 tips til at vælge en rigtig kikkert

5 tips til at vælge en rigtig kikkert

4. sep 2018

Står du og skal afsted på en spændende safaritur, eller kunne du godt tænke dig at se lidt nærmere på dyr og fugle, er en kikkert det helt rigtige valg. Der findes utrolig mange kikkerter på markedet, så det er fuldt forståeligt at det kan føles som noget af en jungle, når man går på jagt efter en ny kikkert. Derfor vil vi her give dig nogle gode tips, som du med fordel kan bruge når du starter jagten på en ny kikkert.


Hvilken prisklasse skal din nye kikkert være i?


Noget af det første du med fordel kan spore dig ind på, er hvilken prisklasse du ønsker din nye kikkert skal være i. Det er muligt at få kikkerter i stort set alle prisklasser, derfor er det en god ide fra start, at gøre sig klar på hvor meget du ønsker at ofre på din nye kikkert. Er du på udkig efter en almindelig all-round kikkert kan du sagtens finde god kvalitet i prisklassen 500,- til 1000,-


Har du et specielt formål med kikkerten?


Er du på udkig efter en all-round kikkert, eller har du et specielt formål du skal bruge kikkerten til. Det kan være du ønsker en lille lommekikkert der ikke fylder så meget, eller det kan være du har behov for at kunne se klart i skumringen. Er det en håndkikkert eller måske en udsigtskikkert med stor forstørrelse du er på udkig efter. Hvis du allerede fra start tænker over hvad du skal bruge kikkerten til, er det meget nemmere at spore sig ind på en rigtig model.


Og så lige et par tips til hvad din nye kikkert som minimum skal indeholde:


·         Fuldt multicoatede linser – For at optimere lysgennemgangen og dermed billedgengivelsen, belægges de indvendige linser med en coating. Vælg derfor en kikkert der som minimum har fuldt multicoatede linser, for at sikre at alle linserne i kikkerten er belagt med coatingen. Dette giver en mærkbar bedre billedgengivelse end kikkerter der ikke har multicoatede linser.


·         Kikkerthus med gas – For at sikre vandtæthed og dugfrihed, påfyldes kikkerthuset en gasart. Typisk er der tale om enten Nitrogen- eller Argongas, som dermed er med til at holde fugt, støv og snavs ude. Vælg derfor altid en kikkert der har påfyldt gas i kikkerthuset, for at få en kikkert der kan holde til at blive brugt i naturen.


·         Twist-Up øjestykker – Stort set alle kikkerter på markedet har øjestykker der kan justeres i forhold til om brugeren bærer briller eller ej. Men vær gerne opmærksom på dette, når du har fundet din nye kikkert, det er ærgerligt at stå med en kikkert der ikke har muligheden.


Er du stadig i tvivl om hvilken kikkert du skal vælge, er Kikkert Shoppen altid klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige kikkert til netop dit behov. Lige meget om du er på vej på safaritur, eller du blot ønsker en all-round kikkert til brug i sommerhuset, har de lige den kikkert du skal bruge.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x