{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
223 visninger | Oprettet:

Zelenskyj opfordrer til et fredsplantopmøde i en EU-hovedstad. {{forumTopicSubject}}

Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyy har foreslået et topmøde om sin fredsplan i en europæisk hovedstad. "Ville det ikke bidrage til Europas globale styrke? Det er jeg sikker på, det ville," sagde Zelenskyj på EU-topmødet i Bruxelles, som han var forbundet til via video.

Zelenskyi præsenterede en tipunktsplan med betingelser for fred med Rusland i november på G20-topmødet på Bali, også via videoforbindelse. Disse omfatter en fuldstændig tilbagetrækning af russiske tropper fra ukrainsk territorium og erstatningsbetalinger.

Han ville også være klar til at være vært for topmødet i Kiev "i den nærmeste fremtid," sagde Zelensky. "Men vi er meget opmærksomme på, at under de nuværende omstændigheder, kan desværre mange statsledere ikke komme til Ukraine," sagde han. Derfor beder han om hjælp fra europæerne til at organisere dette topmøde. https://orf.at/stories/3310020/ - https://www.swissinfo.ch/ger/selenskyj-will-friedensplan-gipfel-in-europaeischer-hauptstadt/48387570

USA's udenrigsminister Antony Blinken udelukker ikke længerevarende forhandlinger om Ukraines fremtidige grænser. Men beslutningen ligger hos ukrainerne, sagde han til et parlamentarisk udvalg i Washington. Enhver fredsaftale skal være "retfærdig og varig".

"Jeg tror, ​​der er områder i Ukraine, som ukrainere er fast besluttet på at kæmpe for på jorden. Og måske er der områder, som de beslutter, at de vil forsøge at genvinde med andre midler," sagde Blinken.

Ifølge observatører indikerede Blinken, at USA ikke tror på, at ukrainske tropper sandsynligvis vil generobre alle de ukrainske områder, der er besat af Rusland - især ikke Krim. https://www.zeit.de/politik/ausland/2023-03/ukraine-ueberblick-blinken-ukraine-grenze-selenskyj-friedensplangipfel

Mon sådan et fredplansmøde kommer til at finde sted, hvad tror du?

Det ville være ønskværdigt, men sådan et møde kan nu engang kunne finde sted med deltagelse af Putin, og i en EU-hovedstad, er det kun muligt i Budapest:

Putin ville ikke blive arresteret, hvis han kom til Ungarn, sagde premierminister Viktor Orbans stabschef Gergely Gulyas. Der er ikke noget retsgrundlag i Ungarn for fuldbyrdelse af arrestordren. https://www.n-tv.de/politik/Ungarn-wuerde-Putin-nicht-festnehmen-article24007391.html

Men selvfølgelig kan Putin enten deltage per video-forbindelse i enhver anden hovedstad eller sende en stedfortræder til forhandling.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Zelenskyj opfordrer til et fredsplantopmøde i en EU-hovedstad.
Kommentér på:
Zelenskyj opfordrer til et fredsplantopmøde i en EU-hovedstad.

Annonce