{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
798 visninger | Oprettet:

Natte apotekerne lukkes uden for København. {{forumTopicSubject}}

Hold da helt op har læst at folk på Sjælland der få et akut behov for medicin må tage helt ind til København, jeg må sige at hvis der er hold i sådan politisk beslutning (er en værd form for menneskelighed røget sig en tur) og prøv at forstille jer at skulle tage toget til København for at få din vigtige medicin.
Det ender vel med at alt offentligt transport sparres væk (det af den der nu stadigt er tilbage.
Jeg vil dag lige inden jeg springer fra sige at jeg som døv på mit højre øre (et måned) og hvor jeg skal op til ørelægen i morgen (længe siden min stakkels spæde herre krop har følt sig så stresset), men syntes nu alligevel at jeg vil tale om de apoteker smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Natte apotekerne lukkes uden for København.
  • #2   15. sep 2017 Enig med dig Torben

    Det er jo vist sig at når nogen lukker for et marked så kommer der bare et nyt, og døgn apoteker er absolut en sund forretning.

    grunden til lukning er at man ikke vil betale tilskud til dem længere så 11 i større byer bliver lukket. Det siges af uden tilskud kan det ikke løbe rundt. Samtidig med at man så skal kontakte en akut klinik via en akut læge gør det mere vanskeligt da man også skære i akut læger. Så er det næsten skakmat.

    Det "smarte" ved det at man laver apoteker i supermarked, så agendaen er ren finansielt.

    //citat

    Til gengæld kanaliseres en del af tilskudskronerne over i nye filialer, der har åbent i almindelig butiksåbningstid. Det sikrer ifølge det politiske flertal samlet set et større antal medicinudleveringssteder - for eksempel som mindre butikker i supermarkederne efter den model, som Post Danmark anvender.

    //citat slut..


  • #3   15. sep 2017 Ja, jeg synes også snart, det hele bliver vendt på hovedet, jeg kan ikke forstå, hvorfor vi skal have så langt til apoteker, læger, hospitaler m.v., det føles måske ikke lige så langt, når vi bor i en storby, som os der bor lidt ude på landet, der er betingelsen altså, du har en bil, for er vi syge, kan der være langt at gå og ude på landet kører offentligt transport ikke lige så tit.

    Der er sket en mærkbar forringelse, men jeg betaler altså ikke mindre i skat, tværtimod smiley


  • #6   16. sep 2017 Torben

    Du har ikke ret. Der er ikke apoteker, som er uden for apotekerforeningen. Der er apoteker, som er med i forskellige apotekerkæder, men der er ingen apoteker, hvor apotekeren ikke er med i apotekerforeningen.

    Men tilbage til vagtapotekerne:
    Den gamle ordning med tilkaldevagt på landets apoteker var alt for dyr, og derfor har lægemiddelstyrelsen lavet en ny og billigere vagtordning. Den deler landets apoteker op i 3 kategorier, og kun et eneste apotek, Steno Apotek i København, vil fra den 1. januar 2018 vil have døgnåbent.

    Alle andre apoteker har kortere åbningstider, og intet apotek har åbent længere end til kl. 24:00.

    Der er ikke fri konkurrence på apotekermarkedet, men apotekerne kontrolleres af Lægemiddelstyrelsen, der også dikterer priserne på receptpligtigt medicin, så den er ens over hele landet.
    Apotekerne må konkurrere på håndkøbsmedicin, som jo er undtaget fra recept. Og der findes kun bestemte varer, som apotekerne må føre i deres forretninger ud over den receptpligtige medicin.

    Den komplette liste over apotekernes fremtidige åbningstider findes på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside, og her er også beskrevet, hvad man som patient vil kunne forvente af service fra lægevagt og akutlægefunktionerne i tidsrummet fra kl. 00:00 til kl. 06:00.
    https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/apoteker/apoteker/vagttjeneste/#


  • #7   16. sep 2017 HM jeg må jo sige at jeg ser Slagelse som vest-Sjællandshovedstad - altså burde der være et døgn apotek smiley

  • #9   16. sep 2017 Tak for info de herrer - men mon Løve Apotek kommer ud af Løvens Kemiske Fabrik ??

  • #11   16. sep 2017 OK - det var bare lige en tanke jeg fik og synes den var nærliggende. Jeg har også godt lagt mærke til, at der er logo på døre og lignende smiley

  • #12   16. sep 2017 Der findes kun to apoteks kæder i Danmark, og ingen står udenfor.
    De hedder henholdsvis A-Apoteket og Apotekeren.

    Peter.
    Betyder det så, at Sønderbro apotek endegyldigt har besluttet ikke længere at ville have døgnåbent fra Nytår?
    Det bliver vi på Amager sgu kede af.

    De varer du nævner som ikke længere må sælges på apoteket, står på en liste der hedder positiv/negativ listen. - Apoteket må ikke konkurrere med slik forretninger, derfor sælges der ikke længere LOVLIGT lakridsrod og bronchisal, bolsjer etc, ej heller mascara, neglelak, make up og så videre på apoteker, men jeg ved der er nogle der bryder reglen..

    At så Føtex og andre supermarkeder og tankstationer må sælge håndkøbsmedicin, er lidt af en gåde, og har skabt røre på apotekerne, i hvert fald i den kæde der hedder Apotekeren, og det er nok ikke anderledes på A-Apoteket.

    Et apotek tjener ikke mange penge på receptpligtig medicin, ca. 7 kr, hvad enten det er medicin der koster 20 kr. eller medicin der koster 2.000 kr. - Forklaringen på det er, at apotekerne er blevet enige om at de skal holde liv i apotekerne i udkants Danmark, hvor der kun kommer meget få kunder om dagen, så største delen af avancen, bliver lagt i en pulje og fordelt.

    Hvad apotekerne lever af, er frihandels varer og mærkevarer, det er her kassen ligger.


  • #13   16. sep 2017 Der vil fra den 1. januar 2018 kun være et eneste apotek, som har åbent døgnet rundt - altså også om natten - og det er Steno Apotek i København.
    Alle andre apoteker har lukket om natten.

    Hvis patienter skal have medicin, så skal man altså enten forbi Steno, og det er jo urealistisk for langt de fleste.
    Eller også kan vagtlægen/akutlægefunktionen bede a-vagt apotekerne om at udlevere og eventuelt udbringe medicin.
    Men det kræver altså, at vagtlægen/akutlægen står inde for, at det er absolut nødvendigt.
    Hvis vagtlægen/akutlægen ikke vil stå inde for, at et a-vagt apotek skal udlevere medicinen, så må patienterne vente til et af apotekerne åbner.

    Det er kun foretaget for at spare penge, for man vil ikke betale for, at så mange apoteker har vagtordning/tilkaldevagt i nattetimerne.


    Det er rigtigt, at apotekerne ikke må konkurrere på slik, osv., men nogle få kosmetikvarer er forbeholdt apotekerne, og disse enkelte kosmetikvarer må de gerne sælge.
    Men de må ikke sælge bolcher til halsen, sundhedssandaler, toilettasker, krydderier, osv.

    Seneste version af positiv/negativlisten findes på dette link
    https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/apoteker/apoteker/positivnegativlisten/~/media/6034DE40DA9A48F8A8A421C499E1E38D.ashx

    Endvidere har apotekerne ikke længere hver deres område. Men alle apoteker må åbne filialer inden for en bestemt radius af deres "hoved"apotek. Det står dem helt frit for at konkurrere med hinanden på denne måde. Og det er baggrunden for, apotekeren i Lyngby Storcenter kan åbne en filial på Jernbanepladsen. En sådan filial vil aldrig kunne blive mere end et c-vagt apotek og derfor vil det have den korte åbningstid.

    Mere og mere medicin kommer i håndkøb, og dermed kan det også købes i andre butikker.
    Derefter er det op til kunderne selv at tage ansvar for, hvad de spiser, og hvor meget de tager.
    Det har allerede skabt flere tusinde nye narkomaner, som er afhængige af forskellige håndkøbsmedicin, fx. Kodimagnyl. Men det er altså folks eget ansvar.

    https://www.danskmisbrugsbehandling.dk/misbrug-af-kodimagnyl/


  • #14   16. sep 2017 Men det er altså folks eget ansvar.

    Jamen så skal vi da frigive både hash, Khat, Heroin for det er bare kun folks eget problem.

    Og hvor gamle skal de lige være for at det bare er deres eget problem?

    Hvorfor en recept? det er da bare folks eget problem om de tager for meget og kradser af ik?


  • #15   16. sep 2017 Peter.

    Det er håbløst, endvidere er det vedtaget at man pr. 1 januar, må have håndkøbs medicin i selvvalg.
    Det er komiske Ali om igen, panodiler i 100 og 300 stks, er på recept, men man må gerne sætte alle de 20 stks. panodiler man lyster ude i selvvalg.
    Ok, apotekerne bestemmer så selv om de vil gøre det.

    Forøvrigt, kender du en slik forretning der sælger Bronchisal?
    Jeg gør ikke, så hvor ligger konkurrencen?


  • #16   16. sep 2017 Markgreven

    Det var også lige det jeg faldt over Bronchisal , jeg har så heller ikke set nogen steder som sælger engelsk lakris skåret andet mit apotek.


  • #17   16. sep 2017 Polysl.

    Jeg garanterer ikke noget, og du kan sikkert heller ikke bruge det til ret meget, men jeg har købt rigtig engelsk lakrids i en slik forretning på Kastrupvej, men om man stadig kan det, ved jeg ikke.


  • #18   16. sep 2017 PS.

    Hvor mange slikbutikker har en større interesse i bronchisal, engelsk lakrids og lakridsrod? - Jeg tror de fleste er ligeglade, det er ikke der de henter pengene. - Det der er kommet ud af det, er at eksempelvis disse 3 produkter er næsten umulige at opdrive.


  • #19   16. sep 2017 Hvis man googler så kan man få engelsk lakrids skåret men det ville jo være nemmere at købe det på apoteket hvor man nok mere har kontrol af varen.

  • #20   16. sep 2017 Polysl.

    Og en sjov ting er, at hvis du eksempelvis går i Føtex, så sælger de slik, parfume, håndskøbsmedicin, hvorfor er der ikke restriktioner for dem?

    Ok, de må kun sælge panodiler og panodil zap i 10 stks, men de må godt sælge iprener i 20 stks, og hvorfor nu det?
    Jo fordi, det firma der laver iprener, laver dem ikke i 10 stks...
    Gud fader bevares for en logik.


  • #21   16. sep 2017 Hvad er forskellen mellem brus panodil og Ipren? Det skal lige siges at jeg i mange år har brugt codymagnyl i brus men det kan man så ikke mere derfor panodil...

  • #22   16. sep 2017 Polysl.

    Forskellen er at brusetabletter virker hurtigere, og mange kan ikke tåle ipren da de kan give maveproblemer.

    Du nævner selv kodigmagnyl brus, som er udgået, også Pamol brus er udgået, det nyeste er, at Pinex brus nu, ja i mandags blev afregistreret, så jeg tror snart at det er slut med brusetabletter, der er selvfølgelig stadig Treo, men hvor længe?

    Når det drejer sig om disse smertestillende midler, er det vigtigt at orientere sig om det aktive stof er acetylsalicylsyre eller paracetamol, nogen kan ikke tåle det ene og andre ikke det andet.


  • #23   16. sep 2017 Der er ikke restriktioner for dagligvarebutikkerne, for det var dem, som har fik regeringen til at vedtage denne ændring i apotekernes funktion.

    Dagligvarebutikkerne har ikke forståelse for, at de ikke kan få lov til at åbne apoteker i deres butikker, så de kan sælge alt, hvad der tidligere solgtes på apotekerne, incl receptpligtig medicin.

    Dette var udgangspunktet, og det var dagligvarehandlen, som fik overbevist regeringen om, at apotekerne både havde:
    1: monopol på at sælge receptpligtig medicin
    2: kunne sælge al den slik, alle de krydderier, alle de hjælpemidler (fx. til køkkenet) til fx svage borgere, al den parfume, make-up, etc, som også dagligvarebutikkerne sælger.

    Min mening:
    1: selvfølgelig skal receptpligtig medicin ikke sættes til salg uden om fagudannet personale, farmaceuter og farmakonomer, som rådgiver og vejleder kunderne på apoteker. Det er ikke havregryn, men avanceret kemi, som hvis det bruges forkert, kan give ganske alvorlige skader, og som kan have alvorlige bivirkninger.
    Desuden skal sådanne varer sælges på apoteket, for vi kan bedre holde øje med medicinalindustriens forsøg på at manipulere med en i forvejen kontrolleret branche, frem for at lade dagligvarehandlen indgå et helt uoverskueligt samarbejde med medicinindustrien. I den sammenhæng har jeg større tiltro til et i forvejen stærkt reguleret apotekermarked.

    2: jeg har uendelig svært ved at se, hvorfor denne negativliste overhovedet er lavet. Selvfølgelig er apotekerne et konkurrent til fx. supermarkeder, men det er tankstationer, kiosker, små købmænd, osv. jo også.
    Jeg ved godt, at bl.a. Netto har lovet at lukke en meget stor del af tankstationernes kiosker og døgnkiosker. Men jeg har forbistret svært ved at se, hvorfor apotekerne ikke må konkurrere med supermarkederne.

    I nogle henseender er disse supermarkeder ganske uforskammede i deres jagt på omsætning og fortjeneste.
    Se blot på sagen for år tilbage, hvor Bang&Olufsen nægtede at lade sine produkter sælge i Bilka.
    Dansk supermarked lykkedes at få politikerne til at lave loven om, så B&O ikke kunne undgå at handle med fx Bilka og Føtex. Jeg synes, at det var supergodt, at B&O fik fundet en måde at omgå dette på, ved at kræve, at deres produkter skulle præsenteres i shop-i-shop (specielle områder i butikkerne, som var indrettet med B&O's egne indretningsmøbler, etc.
    Dette blev så kompliceret, at Dansk Supermarked tabte interessen.

    På samme måde synes jeg, at det er ok, at apotekerne har monopol på receptmedicin, og at denne medicin prissættes hver 2. uge fra lægemiddelstyrelsen, så apotekerne ikke bare frit kan sætte prisen på vigtig og nødvendig receptmedicin. Det sikrer også, at mennesker i mindre tætbefolkede områder kan få medicin til samme lave pris, som apotekerne i de store byer tager.

    Dagligvarehandlen ønsker en liberalisering af alting på markedet, og de ønsker lov til at bygge endnu større butikker, end de kan gøre i dag ifgl planloven. Flere af dem har allerede tanker om at lade fx bandagister, specialskomagere, osv. flytte ind i deres butikker.
    Jeg er ikke helt overbevist om, at det er den rigtige vej, når disse hypermarkeder pludselig suger alting til sig og lader omgivelserne være afhængige af deres åbningstider, serviceniveau, etc.

    Jeg er mere til mindre og specialiserede indkøbsmuligheder.

    P.S. jeg skrev, at det var folks eget ansvar, for at vise dagligvarehandlen og den politikeres dobbeltmoral, når jeg samtidig beskrev og linkede til, at der opstod en ny og stor gruppe af misbrugere.
    Selvfølgelig synes jeg ikke, at det er folks eget ansvar, og jeg forstår ikke, at vi som samfund nu skal have udgifterne til at behandle disse mennesker, blot fordi nogle supermarkeder skal have lov til at sælge afhængighedsskabende kemi.
    Det er en farlig uskik.


  • #24   16. sep 2017 Peter.

    Jeg er så ganske enig med dig, med det meste af det du skriver.

    Jeg må blot anholde dig på to punkter.

    1: Har Netto noget med tankstationer at gøre? - Er det ikke snarere Seven Eleven og Shell.... Jeg kan tage fejl, men i København, har Netto ingen tankstationer.

    2: Hver 14´ dag skifter priserne, jeg er nu ikke sikker på det er lægemiddelstyrelsen der gør det, men snarere medicinalindustrien. De mest "populære" produkter som eksempelvis Metformin eller simvastatn, skifter ofte i taksten hver anden mandag.
    Folk bliver så spurgt om de vil have det billigste produkt, og de fleste siger selvfølgelig ja, uvidende om at de kun sparer 50 øre, mellem en dåse eller en blister pakning.
    De 2 apoteker jeg er "ansat" på, har altid Metformin fra Activis fremme, nogle vil ikke have andet, de gider simpelthen ikke blister pakninger.


  • #25   16. sep 2017 Men Metformin fra Aurobindo, er en succes.
    De har forsrstået at lægge dem i dåser. smiley


  • #26   16. sep 2017 Jeg retter lige, firmaet hedder ikke Activis, men Actavis, og ligger på Island, det er for øvrigt også dem der har Decubal varer..... Bøhhhh, der fik i den.... Fra Morfin til lotion.

  • #27   17. sep 2017 Det er muligt, at medicinalindustrien sender nye prislister ud med mellemrum, men lægemiddelstyrelsen sender hver 14. dag nye priser ud, som apotekerne skal bruge til den receptpligtige medicin.
    Det er også ud fra denne liste, at de skal udlevere den billigste variant af den medicin, som lægen skriver recept på.

    Netto har ikke noget med tankstationer at gøre, men Netto vil have kunderne fra tankstationernes døgnkiosker til at gå i Netto i stedet for. De vil have kunderne og omsætningen flyttet til deres Netto-forretninger.


  • #28   17. sep 2017 Peter.

    De skal ikke udlevere den billigste medicin, men de skal tilbyde den.

    Forklar mig lige hvorfor lægemiddelstyrelsen ændrer priser på om det er Teva, Sandoz, Hexal, KRKA.... etc.... Der skal være een øre billigere pr. tablet.
    Jeg skal indrømme, at jeg selvom jeg har været i branchen i 5 år, stadig ikke har fattet, hvem der fastsætter de priser. - I mine øjne virker det som en kartelvirksomhed mellem medicinalfirmaerne..... Jeg kan ikke begribe hvad lægemiddelstyrelsen, skulle have med priserne at gøre.


  • #29   17. sep 2017 Peter.

    Jeg blev så træt af at skifte lokationer på Airsalb og substitutionen Aeromix, eller omvendt hver 14 dag, så jeg lod dem blive i samme lokation. Så hvis det ikke er kartel dannelse, hvad er det så?


  • #30   17. sep 2017 PS.

    Peter, du arbejder vel ikke tilfældigvis på Sct. Stefan, i så fald kender vi hinanden. smiley


  • #31   17. sep 2017 Jeg arbejder ikke indenfor apotekerverdenen.
    Jeg arbejder med kvalitet, forandringsledelse og idriftsættelse inden for IT-branchen.

    Jeg har også - ud over mit daglige arbejde - et partnerskab i en lille virksomhed, som bl.a. har et par apoteker blandt vore kunder.
    Mit kendskab til apotekerverdenen komme udelukkende fra arbejdet med og samtalerne med apotekspersonale og apotekere, når vi laver arbejde for dem.

    Du har ret; de skal tilbyde den billigste medicin til kunderne, med mindre lægen har gjort opmærksom på i recepten, at de skal udlevere et bestemt produkt.

    Det er Sundhedsstyrelsen, som hver 14. dag udsender listerne med, hvilke præparater er det billigste. Ses på side 41 i dette link.

    https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0ahUKEwiPgLzygazWAhWhIMAKHbRvDsIQFggsMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.apotekerforeningen.dk%2Fom-apotekerne%2Fregulering-af-apotekerne%2F~%2Fmedia%2FApotekerforeningen%2Fpublikationer%2FLaegemidler_i_Danmark_2012.ashx&usg=AFQjCNFJYFAxLjDOdWgSMu-Xiz5GKK05Bwside

    Medicinalindustrien og diskussionen om denne er vi sikkert enige i. Men de er en magtfaktor, som ingen rigtig formår at gå styr på.
    De er drevet at begærlighed og ærgerrighed, som de pakker ind i ønsket om at hjælpe syge mennesker med at blive raske.

    Tænk blot på Martin Schrekli, som har tilnavnet "Verden mest forhadte mand". Han købte rettighederne til præparatet "Daraprim", hvorefter han hævede prisen fra ca. 90 kr pr pille til over 5000 kr pr pille.
    Daraprim er vigtig medicin for kræft- og AIDS-patienter.

    Hvis det ikke er komplet usmageligt, så ved jeg ikke, hvad det kan kaldes. Men hans medicinfirma har tjent ustyrligt med penge på denne handling.


  • #32   17. sep 2017 Peter

    Den kan jeg slå.

    Hipatitic C, 8 tabletter kostede for et år siden 147.000 kr, patentet blev opkøbt og koster nu i nærheden af 300.000 kr.
    Ok, der er måske mellem 0 og 1, der får den diagnose i Danmark om året, så selvfølgelig skal man have pengene tilbage for de millioner der er blevet brugt til forskning.
    Hvis folk aldrig havde hovedpine, ville panodiler nok koste 1000 kr. for 20 stks....
    Du ved, udbud og efterspørgsel. smiley


  • #33   17. sep 2017 PS.

    Peter.

    Disse lister er fortrolige til den mandag i ulige uger kommer, medmindre man får en lagersanering på apoteket, der er VMI så smarte, at skrive, denne vare er A varer ved næste takst. ---- Er det nu vi skal skraldgrine? smiley smiley


  • #34   17. sep 2017 Ja jeg prøver at skrive igen - i kan bare vente og se de lukninger kommer til at koste vil smiley

  • #35   18. sep 2017 Gad vide om VMI læser med her, der kom lagersanering i dag, men ingen oplysninger om hvad der er A i næste takst.
    Det er godt nok noget af et sammentræf.


Kommentér på:
Natte apotekerne lukkes uden for København.

Annonce