{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.491 visninger | Oprettet:

hansen
hansen
Tilmeldt:
14. sep 2007
Følger: 1 Emner: 14 Svar: 15

307 SW 2.0 HDi pludselig olietab efter olieskift :-( Nogle råd? {{forumTopicSubject}}

Hej derude. Står i den forfærdelige situration, min dejlige peugeot 307 SW 2.0 HDI 136 HK har smidt alt olien.

Det undrer mig meget.

Jeg skiftede olie på den for over en uge siden. Den har intet spildt før idag

Olielampen lyste pludselig, og jeg holdt selfølgelig ind til siden med det samme og slukkede motoren. Der ser jeg til min skræk, alt er smattet ind i motorolie, samt der flyder en ordentlig oliepøl ud under bilen smiley

Jeg konkluderer derfor jeg må have gjort noget forkert under olieskiftet, men håber selvfølgelig på det kan være noget andet.


Jeg kørte motoren varm, og tømte den for gammel olie. Jeg skruede med besvær dækslet til oliefiltret af, og tog det gamle ud og skiftede filtret, og pakningen på låget. Det fik en sjat olie rundt om pakningen, og blev skruet på igen med nogle raske ryk.

Kobberpakningen ved bundproppen blev også skiftet, og derefter hældte jeg 5.25 liter olie på bilen, og den kørte som en drøm.


Det ser umiddelbart ikke ud som det kommer fra bundproppen af, men nærmere mellem oliedækslet og oliefiltret et sted. Men det er svært at side efter alt er pladret ind.


Jeg kontrollerede oliepinden, og der er slet intet tilbage på bilen mere. Så jeg kan ikke se hvordan ALT olien på bilen skal være løbet ud af oliefiltret, hvis det nu ikke har været helt spændt, siden det sidder højere end bundkarret.




Er der nogle der har prøvet noget lignende? Nogle der har et par gode råd til hvad jeg skal kigge efter? Det går mig forfærdeligt på det muligvis er mig der har gjort noget forkert.



På forhånd tusind tak!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  307 SW 2.0 HDi pludselig olietab efter olieskift :-( Nogle råd?
  • #1   30. mar 2013 Du har vel bare ikke fået spændt oliefilteret ordentligt.... Alt olien passerer jo der!

  • #2   30. mar 2013 går udfra det er et indsats filter (altså dit olie filter ) skiftet du ikke den pakning ?

  • #3   30. mar 2013 højst sandsynligt har du klemt den oring der skal lukkes tæt i dit oliedæksel eller også har du flækket det dæksel, det er set før, når folk selv har forsøgt at skifter olie på deres HDI-motorer
    men du kan også som Kevin skriver bare ikke fået det spændt ordenligt


  • #4   30. mar 2013 Jeg fik engang klemt en eller anden slags overløbsslange da jeg skiftede mit oliefilter på min 307. Havde sq ikke set der da jeg satte det på, men kort tid efter så var der heller ikke mere olie på. Kan være det samme. ?
    Men tjek da alle ting igennem. Du må jo kunne se hvor der er olie og så finde nogenlunde frem til det.


  • #5   30. mar 2013 Den gamle pakning fra det gamle oliefilter er sikkert blevet sidene tilbage på oliefilter konsollen uden du har bemærket det - du har så skruet det nye oliefilter på med en ny pakning, så der nu sidder 2 pakninger - det vil aldrig holde 100% tæt og slet ikke når den laver de 5-6 bars olietryk.

    Det er ihvertfald en fejl der er set mange gange før.


Kommentér på:
307 SW 2.0 HDi pludselig olietab efter olieskift :-( Nogle råd?

Annonce