{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.702 visninger | Oprettet:

hundeloven til revudering {{forumTopicSubject}}

SF vil tage hundeloven op i denne uge


Hundeloven skal ændres, hvis det står til SF's dyrevelfærdsordfører, Ida Rosendal Damborg, der i løbet af ugen vil tage hundeloven op med Socialdemokraterne og De Radikale. Ida Rosendal Damborg er slet ikke er tilfreds med den nyværende hundelov og foreslår bl.a. et “hundekørekort” som et muligt løsningsforslag.


Den nuværende hundelov blev vedtaget 1. juli 2010. I denne kommentar kan du læse mere om hundelovens forbudsordning og få inspiration til et etisk løsningsforslag som kunne give mange danske hunde et bedre liv.




Virker hundeloven som den er?


På hundesitter.dk mener vi ikke, at det kan dokumenteres, at hundelovens forbudsordning er god nok – vi mener faktisk at den nuværende hundelov er baseret på uvidenhed omkring hundes adfærd.


Vi kan f.eks. se at visse hunderacer ender med at blive endnu mere asociale, da de slet ikke har mulighed for at socialisere med andre hunde, da de altid skal holdes i snor og have mundkurv på. Dette fremmer uheldig adfærd som f.eks. angst, aggressivitet og beskytterinstinkt hos den enkelte hund.


Også hundesitter.dk´s dyrlæge Sabine Förderer, mener at den danske hundelov skulle opbygges omkring mere veldokumenterede tiltag. Hun mener at vi har brug for regler der virker og som er lette at håndhæve.




Forslaget er velment, men udtrykker uvidenhed


“Forslaget om hundekørekort er velment fra SF, men et forslag som dette vil kræve alt for meget bureaukrati og koste alt for mange penge. Og hvis ting er for besværlige, så har de en tendens til at løbe ud i sandet”, siger hundesitter.dk´s dyrlæge Sabine Förderer.


I sidste ende tror vores dyrlæge således ikke på at et hundekørekort kan håndhæves, og hun mener at et sådant forslag vil gøre det endnu lettere for dårlige hundeejere at undslippe systemet, fordi det hele drukner i papirarbejde: "Reglerne skal simpelthen være lettere at håndhæve og ikke ramme den lovlydige, gode hundeejer".


Sabine Förderer mener at det nuværende forbud primært rammer de lovlydige hundeejere, mens de mindre lovlydige hundeejere stadigvæk løber om hjørner med systemet: "Det sker at forbudte hunderacer bliver registreret som lovlige blandingshunderacer i det danske hunderegister. Hvis dette sker, er der ingen der kan anklage ejeren for ulovligheder. I uheldige tilfælde kan den dårlige hundeejer også skjule hundens sande natur, ved at lade være med at gå til dyrlægen, hvis hunden er syg eller undgå at få hunden chipmærket". I sådanne tilfælde vil det være hunden det går ud over.




Det er ikke bare hunderacen der er problemet


“De fleste hundeejere er godt klar over at det som oftest ikke er hunden den er gal med. Visse racer kræver erfarne hundeejere og har bare mere tendens til at udvikle uheldig problemadfærd hvis de ender med at komme i de forkerte hænder", siger Sabine Förderer.


Hun fortsætter: "Vi ved også at udenlandske statistikker har vist, at over 80% af de såkaldte "kamphunde", der er registeret som problemhunde, har en ejer der har været fængslet. Man kan sammenligne det med at du har et barn der opvokser i en familie hvor moderen eller faderen har været fængslet – det er rigtigt uheldigt og skaber naturligvis problemer som ikke ses i velfungerende familier. Man kan altså ikke bare lave en liste over forbudte hunderacer og så tro at problemet er løst. Visse racer skal naturlig stadigvæk forbydes, mens jeg mener at der også må være racer der skal have lov til at være i landet"




Vi bør se hvilken lovgivning der har virket i vores nabolande


Dyrlæge Sabine Förderer understreger at vi bør lære af udenlandsk lovgivning - således har f.eks. visse delstater i Tyskland meget velfungerende regler på området: "Disse regler har været gældende i mange år, og vi bør derfor lære af vores nabolande i stedet for at prøve os frem på området".




Et godt råd til politikerne


Som du og jeg, har vores dyrlæge også sit helt eget bud på et løsningsforslag til politikerne:


Mit hjerte siger mig at vi skal skabe velfungerende, sociale hunde, der kan bevæge sig frit og leve et godt hundeliv, hvor de ikke skal gå med mundkurv og i snor hver gang de bevæger sig ud foran en dør. Det er efter min mening det rene dyrplageri at kræve at visse hunde altid skal gå med mundkurv og i snor, bare fordi de har en bestemt race. På den anden side skal vi undgå at aggressive hunde bider eller overfalder uskyldige hunde, børn eller voksne.


”Jeg tror på et løsningsforslag, hvor de hvis udvalgte racer kun må opdrættes hos politigodkendte, dvs. registrerede danskere opdrættere . Hvis al import af visse racer, samt blandingsracer forbydes, vil det være ret let at gennemskue lovgivningen på området”.


Hun forklarer videre: ”Hvis man vælger et sådant løsningsforslag, skal den godkendte opdrætter være særligt uddannet og ligeledes stå til ansvar for de ejere som opdrætteren sælger hvalpe til. Hvis opdrætteren sælger flere hunde der senere skaber problemer, vil det nemlig være let at lukke den registrerede kennel, fordi opdrætteren simpelthen ikke har gjort sit arbejde godt nok”.


Dyrlæge Sabine Förderer mener også at opdrætteren skal stå til ansvar for at den enkelte ejer gennemgår et kortvarigt kursus i at holde hund, dvs. får et ”hundekørekort”, før hvalpen overdrages; at alle hvalpe chipmærkes og registreres i det danske hunderegister, samt sørger for at alle hanhunde i kuldene kastreres før de når den kønsmodne alder.


”Ved at kastrere hanhundene inden de når den kønsmodne alder, kan vi føre kontrol på ikke reglementeret avl, ligesom risikoen for problemadfærd som f.eks. dominans, aggressivitet overfor andre hunde, samt beskytter aggressivitet kan nedsættes. Disse data er veldokumenterede”.


Sabine Förderer mener dog ikke at alle tævehundene automatisk skal steriliseres: "Hos tævehunde kan en sterilisation i visse tilfælde fremme en uheldig dominant alle aggressiv adfærd, og det bør derfor ikke være generelt lovpligtigt at tævehundene neutraliseres".




Useriøse ejere bliver sorteret fra


Dyrlæge Sabine Förderer afslutter med at tilføje, at hun ikke mener at det vil være et problem for opdrætteren at varetage disse ansvarsområder: “Hundeopdrættere er dybt professionelle og vil helt sikkert kunne varetage de ansvarsområder, som jeg har nævnt ovenfor. I sidste ende vil hvalpe af sådanne hunderacer komme til at kræve mere forarbejde og koste mere, da der følger mere ansvar med. Dette ser jeg dog ikke som et problem, nærmere som en fordel, da det udelukker en del af de useriøse ejere”.


Sidst men ikke mindst opfordrer dyrlæge Sabine Förderer alle hundesitter.dk´s medlemmer til at deltage aktivt i debatten omkring hundeloven: "Hundeloven kan nå at ændre sig, så vi må ikke bare opgive kampen for at få den rette lovgivning til vores hunde. Mit løsningsforslag er bare ét blandt mange løsningsforslag og jeg er sikker på at mange af hundesitter.dk´s medlemmer har værdifulde ideer og forslag til politikerne".


Læs mere om forbudsordningen på Justitsministeriets hjemmeside




Hvad mener du?


På hundesitter.dk byder vi alle venlige hunde velkommen og vi glæder os til at høre mere om hvad du synes om den nyværende hundelov. Klik ind på vores forum og vær med i debatten.




DU GODESTE,



versgo at debatere


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hundeloven til revudering
  • #1   17. nov 2011 afskaffelse af hundeloven??? jeg under mig gevaldigt over hvorofr i vil overvejer at ændre denne hundelov igen, i stedet for at koncentrere jer om andre ting så som at få etableret dyrepoliti det ville være en ny uddannelses mulighed, og måske mulighed for at udvikle jobs, der er rigtig mange ukompertente dyremennesker, der bør fra tages deres dyr,

    jeg personligt mener der burde uddannes folk med spechale feks en linie via dyrepasser uddannelsen, som netop kunne håndhæve denne lov med mundkurve, man skulle kunne have beføjelse til at udstæde en bøde til folk der ikke opretholder loven, vores nu værende eget alm politi har jo ikke tiden, og folk er ligeglad fordi det INGEN koncikvens har at lade være.... dyrepoliti skal ikke bære våben men være i ret til at "anholde" folk der feks mishandler deres dyr, ligeledes skulle vi have en spechel domstol der spechaliserede sig for netop vores dyr... dyresex skulle forbydes og skal kunne straffes med behandlingsdom, en bøde hjælper iukke et stakkels menneske der kan lide sex med dyr.


  • #2   17. nov 2011 Yay smiley Det var da en god nyhed, jeg synes også at hundeloven er helt forkert, den rammer en masse som slet ikke er en del af problemet.

  • #3   17. nov 2011 Det politi vi kender, altså den udøvende magt, tager sig altså også af dyremishandlere.
    Men jeg synes også at hundeloven skal afskaffes, den er helt hen i vejret.


Kommentér på:
hundeloven til revudering

Annonce