En guide til at komme ud af RKI

En guide til at komme ud af RKI

29. okt 2018

Har du været så uheldig at komme en tur i RKI så ved du hvordan det føles at modtage den karakteristiske kuvert og ikke mindst hvilke begrænsninger der følger med. Det er ikke rart og du er virkelig begrænset i måden du kan leve på. Men der er en måde.

RKI er et register for dårlige betalere, men det er faktisk også til for at hjælpe dig, hvis du allerede står der. Det sikre nemlig at du i langt de fleste tilfælde ikke kan optage mere gæld og dermed stoppe en eventuel negativ spiral.

Indimellem er det bare ikke godt at være i RKI. Hvis man har brug for at låne og ens økonomi egentlig er blevet bedre, men blot ikke er kommet ud endnu. Det kan også være at du er havnet der ved en fejl (nok mest dine egen), som så lige pludselig har vokset sig større og nu er du fanget.

Hvor der er råd er der vej. Sådan siger man ofte og det er også sandt i langt de fleste tilfælde.


Sådan kommer du ud af RKI

Her er hvad du skal gøre hvis du er landet i RKI. Først tager du kontakt til den eller de kreditorer, som har registreret dig i RKI. Her prøver du at lave en aftale om nedslag i din gæld, eller rettere de renter der er løbet på. Det er ofte dem der ødelægger mulighederne for at komme ud da gælden kan være relativ lille men renterne og tiden lang og høj. Derved kan et beløbet på bare 3-4.000 kr. sagtens koste dig 15.20.000 kr. til slut.

De fleste er indstillet på at hjælpe så længe de får deres penge.

Når du har styr på dette og kender dine samlede omkostninger for at komme ud så krydser du fingre for at det er mindre end 32.000 kr. Det er nemlig beløbet en enkelt bank vil låne dig, selvom du er i RKI

Er det det, så finder du en god ven, kæreste eller familiemedlem og laver et lån med dem som med kautionist. Det betyder at de hæfter solidarisk med dig. Det betyder så også at du nok ikke forbliver venner eller kærester, hvis ikke du overholder lånet.

Når du har fået udbetalt pengene, så skynder du dig at betale alle dine kreditorer ud.

I løbet af kort tid vil din registrering i RKI være ude af verdenen og du kan genoptage dit liv.

Husk dog at du nu skylder en anden bank nogle penge og inden du får gode ideer så skal du kunne betale dem, for ellers havner du der bare igen og så er der ingen der kan hjælpe dig.


Lån smartere og betal mindre

Når du nu er kommet ud af RKI så har du et rimelig dyrt lån. Sådan er det når du får reddet bagdelen op ad vandkanten. Det gode er at der er råd for det.

Nu hvor du ikke længere er i RKI så kan du låne andre og billigere steder. Her anbefaler vi at du kigger på andre lån du eventuelt har og deres renter og ÅOP.

Hvis du har flere og de er dyrerene end 20%, så anbefaler vi at du laver et såkaldt samlelån.

Sådan er lån kan du få billigere og over en længere løbetid. Det vil betyde at du kan få flere penge til dig selv hver måned og samtidig få betalt alle dine dårlige lån ud.

Alt dette kan du læse mere om på home-banker.dk, hvor du også kan læse om lånemulighederne og om økonomi og rådgivning generelt.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce